Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
6 styczen jak dla mnie niezly setup cena odrazu wali w gore i nie cofa sie, mozna bylo szybo przestawic na be a i tak bylby zysk, zauwaz kilka swiec pozniej utworzylo sie kolejne momo na wzrosty gdzie mozna bylo zrobic piramidke, ja bym w to wchodzil,
na drugim screenie jest momo o znacznych rozmiarach, jezeli zastosujesz sl ponizej open momo moze wyjsc on brdzo szeroki, dla mnie takie dlugie momo sprawiaja pewne trudnosci z okresleniem momentu wejscia
na drugim screenie jest momo o znacznych rozmiarach, jezeli zastosujesz sl ponizej open momo moze wyjsc on brdzo szeroki, dla mnie takie dlugie momo sprawiaja pewne trudnosci z okresleniem momentu wejscia
na drugim screenie tez miales momo ale na wyzszym tfie...widac to na twoim custom candle, i tam cena poszła według planu...
a screen 1..ja bym sie wahał...choc utworzył sie ładny młot to jednak zaraz po niim była spadajaca gwiazda, tak jak i przed nim...ale jak widac oplaciloby sie wejscie
a co do tych wejsc ze stycznia- mam rozumiec, ze ich nie grales- nawet na demko, tylko na sucho na historii sprawdziles "co by bylo gdyby"? pytam bo zrozumialem, ze ty te trejdy normalnie skosiłeś własnoręcznie
PS: fajnie ze sie wątek rozruszał
a screen 1..ja bym sie wahał...choc utworzył sie ładny młot to jednak zaraz po niim była spadajaca gwiazda, tak jak i przed nim...ale jak widac oplaciloby sie wejscie
a co do tych wejsc ze stycznia- mam rozumiec, ze ich nie grales- nawet na demko, tylko na sucho na historii sprawdziles "co by bylo gdyby"? pytam bo zrozumialem, ze ty te trejdy normalnie skosiłeś własnoręcznie

PS: fajnie ze sie wątek rozruszał

wszystko ok ale uważasz że 100 pips Sl to dużo gdy zyski kosisz też po 100pipssaku82pl pisze:tak samo jak sie pytalem o tego SL=100, myslalem ze ty tak grasz po prostu
fakt że sprawa stopów jest do dopracowania to były założenia początkowe ale myślę że wspólnymi siłami możemy stworzyć coś ciekawego adekwatnie stop loss-ów bo jak wchodzić to każdy z nas potrafi .
Dodano po 31 minutach:
nie zwracam uwagi na formacje a może dobrze by byłoVulpes pisze:a screen 1..ja bym sie wahał...choc utworzył sie ładny młot to jednak zaraz po niim była spadajaca gwiazda, tak jak i przed nim...ale jak widac oplaciloby sie wejscie
nie grałem a teraz sprawdzam własnoręcznie zasady i wrzucam screeny do konsultacji co kto by zrobił bo dobrze jest znać opinie ludzi którzy już grają i wiedzą co z czym się je np. teraz pierwszy obrazek jest ciekawy bo mamy 2x momo i pytanie czy po utworzeniu drugiego momo zamykamy pozycję z longa ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
co z tego co napisales wczesniej pierwszy TP chesz realizowac juz po 40p, nie wiem w jakiej proporcji, zalozmy ze 1/2, to nastepne 60 wezmiesz polowa pozycji, a SL zawsze pelne, tak wiec RR takie mocno średnie, poza tym ja nie jestem zwolennikiem sztywnych SL, wg mnie w ZL SL musi się opierać o AT, pozdrodandos2 pisze:saku82pl napisał:
tak samo jak sie pytalem o tego SL=100, myslalem ze ty tak grasz po prostu
wszystko ok ale uważasz że 100 pips Sl to dużo gdy zyski kosisz też po 100pips
Dodano po 23 minutach:
dandos2 twoje screeny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SL w takim trade 100 pips nie ma sensu. Jak przewali Ci świece i zmieni kierunek to i tak chwyci Ci sl. Potrwa to tylko dłużej
Kolejna rzecz to o której sporo osób zapomina to to, że ZL line oraz MZ area to nie miejsce w którym kładziemy trade - to miejsce w którym coś powinno się wydarzyć, np szukamy sygnału dla naszego reversala. In fact wrzucanie trade na takich miejscach nie raz można nazwać łapaniem spadającego noża = more risky. Zgodnie z jakąś tam zasadą ale more risky.
Kolejna rzecz to o której sporo osób zapomina to to, że ZL line oraz MZ area to nie miejsce w którym kładziemy trade - to miejsce w którym coś powinno się wydarzyć, np szukamy sygnału dla naszego reversala. In fact wrzucanie trade na takich miejscach nie raz można nazwać łapaniem spadającego noża = more risky. Zgodnie z jakąś tam zasadą ale more risky.
juz to sugerowałem kolegom, zobaczymy czy sobie wezmą tą zasadę do serca, jeśli nie to 100tu pipsowy SL będzie bezlistosnyShadi pisze:Kolejna rzecz to o której sporo osób zapomina to to, że ZL line oraz MZ area to nie miejsce w którym kładziemy trade - to miejsce w którym coś powinno się wydarzyć

"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"