Danielewicz i jego "Geometria Fibonacciego" - kilk

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Ja podejmuję decyzję na podstawie aktualnej ceny. AF, AT mnie nie specjalnie interesuje
Ale jeśli decyzje podejmujesz w oparciu o wykres to jednak grasz za pomocą AT. Co innego gdybyś grał kierując się sama ceną i wolumenem w oparciu o arkusz zleceń. Niektórzy niepotrzebnie zawężają pojęcie AT do określonych technik a to po prostu podejmowanie decyzji w oparciu o wykres. Też uprawiasz AT ale na swój własny sposób.

Co do reszty to nawet jestem w stanie się zgodzić. AT często przyjmuje karykaturalny obraz, te wszystkie formacje w stylu "wschód zachodzącego słońca" itd. Nic dziwnego, że się z nią nie utożsamiasz. Niemniej jeśli patrzysz na wykres to kierujesz się AT i może to jest ta najczystsza AT bez żadnych wynalazków.
Jeśli chodzi o daytrading w czasowych dyskusjach to pełni on ważną rolę jeśli chodzi o zaspokojenie potrzeby wymiany poglądów i prowadzenia dyskusji. Ja to rozumiem ponieważ sam nie znam osobiście ani jednej osoby, z którą mógłbym porozmawiać o spekulacji bo jak się przekonałem z "normalnymi" ludźmi nie będącymi w temacie nawet nie ma sensu tego rodzaju tematów podejmować. Natomiast mam jakieś nieodparte wrażenie, że znaczna część osób biorących udział w tego rodzaju dyskusjach nie ma w ogóle, strategii, systemu, trading planu - niezależnie od tego jakby to nie nazwać to jednak czegoś im brakuje.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

alinoe pisze:o jak się przekonałem z "normalnymi" ludźmi nie będącymi w temacie nawet nie ma sensu tego rodzaju tematów podejmować.
Wiesz alinoe jest coś gorszego....nawet w bankowości inwestycyjnej dla zamożnych klientów gdzie pracują DI oraz nanalitycy nie ma sensu tego rodzaju tematów podejmować......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
carius
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: carius »

na edku sie troszku pogrupowało nam fibaków przy 1,2240
od góry 23, 50 i 61
od dołu 2,61 z małej 1f
2 z dużej 1f
0,78 z 3f
wielkość korekty w tym pkcie jest juz na edku spotykana wiec szanse dosc duże ze polowanko sie uda;
jeśli nie przebije nam poziomu szansa na long przy niskim sl
:P

Dodano po 15 minutach:

i najlepiej żeby nam na 30 min jakąs formacje potwierdziło :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
CaRiuS

klepsydra
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klepsydra »

chojnak pisze:Im dłużej przyglądam się długoterminowo handlowi za pomocą zniesień fibonacciego tym szerzej otwierają mi się oczy :shock:

Oto formacja Gartley z rynku eur/usd oraz idealnie wyliczony koniec trendu wzrostowego na edku ... Wręcz nie chce się wierzyć ...

Chyba czas odłożyć colty rewolwerowca swingowca intradeyowca, nie wywalać magazynka depa w każdy sensowniejszy sygnał tylko ... czekać, czekać, czekać, czekać NA TEN WŁAŚCIWY MOMENT I POZIOM i tam gruchnąć z obu luf w sygnał z b.wysokim prawdopodobieństwem zysku i wysokim RR.

Pozdrawiam, J.
Dokładnie
Zadziwiające jest to że ten poziom wypadał idealnie z fibo obejmującego całe półroczne spadki na edku. Z tego poziomu wynika również że edek powinien poszybować w górę z poziomu 23.6 czyli teraz!

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Piątkowe spadki na eur/usd po otwarciu sesji londyńskiej.
Proszę zwrócić uwagę na formację Gartley o wymowie prospadkowej.

Niestety, w piątek przez cały dzień byłem poza fxem ... Się zdarza.

Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

KajFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KajFX »

może coś z tego będzie na kablu ...

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny przykład zadziałania formacji Gartley na rynku eur/usd - wykres H1, sprawa jeszcze ciepła jak ciepła świeża jagodzianka :)

Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Astakos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Astakos »

Jeśli ktoś jest zainteresowany spotkaniem z P. Danielewiczem to będzie on na wrześniowym AT organizowanym przez SATRF (więcej info tutaj=> http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12886)

Sam chętnie zadałbym mu parę pytań, ponoć po wydaniu książki zrezygnował z kilku poziomów i już ich nie używa.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

I jeszcze jeden przykład ...

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

Ktoś wcześniej napisał, że ma poziom co około 15 pipsów, uff, gdzie tu sens jak pomiędzy brokerami różnica w kwotowaniach czasem jest o 10 pipsów.
Dodam tylko, że aby konto rosło w długim terminie skuteczność musi być minimum 70%. Bo przy mniejszej skuteczności, psychika nam zabierze ponad 20%i w sumie wyjdzie mniej niż 50%.
A czy Pan Danielewicz pokazuje konkretne wyniki testów konkretnych poziomów z dłuższego okresu? Bo bez tego to jak dla mnie szkolenie o kant d... można.
Testy, testy i jeszcze raz testy!
[ Wolność i Praworządność ]

ODPOWIEDZ