Danielewicz i jego "Geometria Fibonacciego" - kilk

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

emulin pisze:Jeśli wierzyć analizą Danielewicza to czekają nas gigantyczne spadki.
Będzie lecieć nie ma siły. Wszystkie znaki na świeczkach mi to mówią.
Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

emulin pisze:Hojnak
A gdzie literka 'c' ? :mrgreen:

Zgadza się, na W1 widać było piękną formację z użyciem ZUP v.82.
Dla mnie to ... za duży interwał. Analizuje H1, handluje na m15 :)

Pozdrawiam, J.

Poza tym Panowie o Euro jako walutę i o jej wartość w stosunku do USD jestem spokojny, tu wszystko odbywa się falowo.

Zaraz pojawią się tragiczne artykuły w gazetach, felietony w TV o tym jak to na naszych oczach pada euro i właściwie nic tylko w piecu nim palić ...

Kojarzycie? Pół roku temu tak o dolarze było :)

Nawsadzają ludzi na eSki w eur/usd, ulica nakupuje się jak obłąkana dolców i ... zabawa zacznie się w drugą stronę :) GWARANTUJĘ :) Dezinformacja i psychologia to 70% interesów na tej zas...nej planecie. Prywatnie mówiąc za takie numery z dezinformacją i wsadzaniem 'ulicy' w kanał to powinien jakiś międzynarodowy prokurator być i parę ładnych lat o chlebie i wodzie !

Taki drobny off-top.

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

Sorry za brak C, ale podjarany z deka byłem i się zapomniałem :D

ale wracając do tej formacji Gartley'a to dokąd przewidujesz spadki? umiałbyś określić jakiś konkretny poziom?? Bo ja właściwie to tych formacji sie uczę dopiero :wink:
Też gram na podobnych interwałach co ty, ale poprostu ciekawy jestem, ot tak by się przed znajomymi w jasnowidza pobawić :D

pozdro
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Na W1 takie coś wychodzi.

Jedna strefa wsparcia już zadziałała.

Co z pozostałymi? Kto wie. Jak napisałem powyżej W1 nie jest moim docelowym poziomem transakcyjnym :)

Pozdrawiam, J.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

ciekawy jestem jak to się potoczy za kilka miesięcy...
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Jakieś pytania ?

PS. Tak, wszedłem w eSkę i zamknąłem prawie na zgęszczeniu (prawie=bo tłusta była i jakoś tak mi się kliknęło close wcześniej, nerwy psia kość, nerwy)

Tak, wszedłem w eLkę na odbiciu ze zniesienia Fibo :)
Łącznie 43 pips.

Pozdrawiam, J.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

chojnak pisze:Jakieś pytania ?

PS. Tak, wszedłem w eSkę i zamknąłem prawie na zgęszczeniu (prawie=bo tłusta była i jakoś tak mi się kliknęło close wcześniej, nerwy psia kość, nerwy)

Tak, wszedłem w eLkę na odbiciu ze zniesienia Fibo :)
Łącznie 43 pips.

Pozdrawiam, J.
Mógłbyś mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi eSkami i eLkami??? Domyślam się że chodzi o kupno/sprzedaż, ale jeszcze się uczę gwary na tym forum i nie jestem pewien :wink:

P.S jestem pod wrażeniem twojej gry, tym bardziej że system, nad którym pracuje opiera się na 15M interwalach i na liczbach Fibonacciego, no i jakby tego było mało też chce zarabiać 5% kapitału dziennie, tak by mi w miesiąc wyszło 100% kwoty początkowej...., ale taki cel obrałem jeszcze zanim trafiłem na twój wątek... :D

wielkie POZDRO!

Dodano po 24 minutach:

aaaaaa, już wiem chodzi o Short i Long :lol:

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

emulin pisze:też chce zarabiać 5% kapitału dziennie, tak by mi w miesiąc wyszło 100% kwoty początkowej
Powoli, powolutku. I spokojnie. I nie trzymaj się ściśle 5%, jak widzisz sam są dni kiedy wpada 73 pips, a są dni kiedy kończy się na -28 pipsach. Chodzi o krzywą kapitału w dłuższym terminie. Ma się piąć na północny-wschód ;)
I właściwy MM taki, że nawet -28 pips dziennie nie robi straty na kapitale :)

J.

ra74
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ra74 »

emulin pisze:
Mógłbyś mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi eSkami i eLkami??? Domyślam się że chodzi o kupno/sprzedaż, ale jeszcze się uczę gwary na tym forum i nie jestem pewien :wink:

P.S jestem pod wrażeniem twojej gry, tym bardziej że system, nad którym pracuje opiera się na 15M interwalach i na liczbach Fibonacciego, no i jakby tego było mało też chce zarabiać 5% kapitału dziennie, tak by mi w miesiąc wyszło 100% kwoty początkowej...., ale taki cel obrałem jeszcze zanim trafiłem na twój wątek... :D

wielkie POZDRO!

Dodano po 24 minutach:

aaaaaa, już wiem chodzi o Short i Long :lol:
ja uważam że nie ma sensu czekać zbyt długo na bogactwo i podniósł bym cel do 15% dziennie

ps a jak już nie będziesz wiedział co z kasą zrobić to może kursy dla forumowiczów zrobisz bo niektórzy :shock: to szukają bezbelkowych lokat na 6% rocznie
;)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

ra74 pisze: ja uważam że nie ma sensu czekać zbyt długo na bogactwo i podniósł bym cel do 15% dziennie
Z lekkim uśmiechem pod nosem zaproponuję 25% dziennie ... Bracie, jak utrzymasz 5% dziennie będziesz naprawdę, naprawdę dobry. 15% konsekwentnie i długoterminowo dziennie jest nie-re-al-ne. Ale spox, pomarzyć warto, marzenia nic nie kosztują ...

ODPOWIEDZ