Ale jeśli decyzje podejmujesz w oparciu o wykres to jednak grasz za pomocą AT. Co innego gdybyś grał kierując się sama ceną i wolumenem w oparciu o arkusz zleceń. Niektórzy niepotrzebnie zawężają pojęcie AT do określonych technik a to po prostu podejmowanie decyzji w oparciu o wykres. Też uprawiasz AT ale na swój własny sposób.Ja podejmuję decyzję na podstawie aktualnej ceny. AF, AT mnie nie specjalnie interesuje
Co do reszty to nawet jestem w stanie się zgodzić. AT często przyjmuje karykaturalny obraz, te wszystkie formacje w stylu "wschód zachodzącego słońca" itd. Nic dziwnego, że się z nią nie utożsamiasz. Niemniej jeśli patrzysz na wykres to kierujesz się AT i może to jest ta najczystsza AT bez żadnych wynalazków.
Jeśli chodzi o daytrading w czasowych dyskusjach to pełni on ważną rolę jeśli chodzi o zaspokojenie potrzeby wymiany poglądów i prowadzenia dyskusji. Ja to rozumiem ponieważ sam nie znam osobiście ani jednej osoby, z którą mógłbym porozmawiać o spekulacji bo jak się przekonałem z "normalnymi" ludźmi nie będącymi w temacie nawet nie ma sensu tego rodzaju tematów podejmować. Natomiast mam jakieś nieodparte wrażenie, że znaczna część osób biorących udział w tego rodzaju dyskusjach nie ma w ogóle, strategii, systemu, trading planu - niezależnie od tego jakby to nie nazwać to jednak czegoś im brakuje.