FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Mnie rowniez w pelni przekonuje wyjasnienie 2 posty powyzej.

Choc majac w glowie tematy sprzed tygodnia chcialoby sie powiedziec - ciesz sie ze to tylko 6%, ale tego nie powiem :twisted:

Tez uwazam ze broker nie powinien umywac rak. To tak jakby w transakcji miedzy 2 firmami 1 z nich dostala za mala kwote, a druga sie tlumaczyla ze to wina banku... Tylko co z tego? Ja dostalem tyle i tyle a mialem dostac wiecej, to juz twoj problem czyja to wina... Niestety jak mamy do czynienia z relacja firma klient juz tak sie nie porozmawia, bo firma ma sztab prawnikow, a klient moze niewiele... oprocz zniechecania innych klientow :wink:

Takze taka sugestia do polskiego supportu - mysle ze interwencja w tej sprawie lezy rowniez w waszym dobrze pojetym interesie :P
I abstrahujac od tego gdzie lezy wina - czy dla takiej firmy jak fxpro warto dla tych 600$ psuc sobie reputacje?

polk81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polk81 »

Yankee pisze:Mnie rowniez w pelni przekonuje wyjasnienie 2 posty powyzej.

Choc majac w glowie tematy sprzed tygodnia chcialoby sie powiedziec - ciesz sie ze to tylko 6%, ale tego nie powiem :twisted:

Tez uwazam ze broker nie powinien umywac rak. To tak jakby w transakcji miedzy 2 firmami 1 z nich dostala za mala kwote, a druga sie tlumaczyla ze to wina banku... Tylko co z tego? Ja dostalem tyle i tyle a mialem dostac wiecej, to juz twoj problem czyja to wina... Niestety jak mamy do czynienia z relacja firma klient juz tak sie nie porozmawia, bo firma ma sztab prawnikow, a klient moze niewiele... oprocz zniechecania innych klientow :wink:

Takze taka sugestia do polskiego supportu - mysle ze interwencja w tej sprawie lezy rowniez w waszym dobrze pojetym interesie :P
I abstrahujac od tego gdzie lezy wina - czy dla takiej firmy jak fxpro warto dla tych 600$ psuc sobie reputacje?
Witam
Bylem na urlopie ale wracam po przerwie do tematu - dzis raposo dostanie caly komplet dokumentów i zobaczymy czy cos da sie jeszczew tym temacie zrobic, sam od siebie wysyłam tez reklamacje bezposrednio do J.P. Morgana

co do tych 6% - to bardziej mam obawe ze przy nastepnym razie koszt wyniesie np 15% - i bedzie wiekszy przelew np 50K to juz sie robi 7500 $ a to juz nie tak malo - w sumie taniej by wyszlo poleciec po kase samolotem :)

a wracajac do tematu jak skoncze wyjasnienia dam znac jeszcze na forum jak sie sprawa skonczyła

Ps. tak z ciekawosci o co chodzi z ,,Choc majac w glowie tematy sprzed tygodnia chcialoby sie powiedziec - ciesz sie ze to tylko 6% - jakies szczegoly, lub gdzie moge sobie przejzec temat

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

polk81 pisze: (...) dzis raposo dostanie caly komplet dokumentów (...)
Do mnie wyślij, nie do raposo - mailem najlepiej.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

polk81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polk81 »

Jekert pisze:
polk81 pisze: (...) dzis raposo dostanie caly komplet dokumentów (...)
Do mnie wyślij, nie do raposo - mailem najlepiej.
Sory pomyłka pojdzie do ciebie Jekert juz poprosiłem o mial gdzie wrzuce wszystkie załączniki

Dodano po 1 minutach:
no to dokładnie można spokojnie powiedzieć ze tylko 6%
jak przeczytałem to aż włosy dęba staja
dzięki za linki
poz

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

Nie znając szczegółów tej sprawy w dokumentach jakie szły do banku to ewidentenie wygląda to pomyłkę bankową - albo zlecenie SWIFT źle poszło z Hellenic Banku i JPM zrealizowało co dostało albo pomyłka w JPM.
Trzeba by zobaczyć opis zlecenia międzybankowego.
Od tego jednak jest właśnie to co zrobiłeś - reklamacja właśnie do JPM aby określili na jakiej podstawie zrealizowali to co zrobili.
Na szczęście chyba, że to duży bank i nie z Wysp Dziewiczych.

Winą FxPro może być takie suche zrzucenie problemu na klienta zamiast odp., że sprawdzą co mogą, że zlecenie od nich dobre, że mogą podać namiary do reklamacji etc...

Mnie kiedyś odpisali, że nie mogą zrealizować zwrotu na kartę z wpłat kartą sprzed roku. Rozumiem to i to nie kłopot ale na moje pytanie gdzie to jest napisane w regulacjach, których przecież jest nie mało odpowiedzieli coś w stylu "tak jest i już". Nie chciało mi się już drążyć tematu bo drobiazg. Pokazuje to jednak, że w pewnych sprawach robią to co inni brokerzy i MM - "bo tak".

Powodzenia w bojach z JPM (stawiam na nich bo zlecający nie ma interesu w jakichś przewalutowaniach - chyba że zwykły błąd)

tantum
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tantum »

MInimalny depozyt to wciaz 500USD?

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Zawsze bylo proponowane 500, ale min 100$.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

tantum
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tantum »

Aha to super :) Wydaje mi sie ze lepiej jest tam niz w Oandzie, zgadza sie? Po pierwsze mozna wplacac Paypalem...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

tantum pisze:Aha to super Wydaje mi sie ze lepiej jest tam niz w Oandzie, zgadza sie? Po pierwsze mozna wplacac Paypalem...
Oficjalnie minimalny depozyt wynosi 500 USD i takiej wersji musimy się trzymać ;). Pamiętaj natomiast, że w FxPro minimalny wolumen transakcji to 0.1 lota, a przy depozycie 100 USD jeśli nie ma się sporego doświadczenia lub dopasowanej do takich parametrów strategii to może być ciężko.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ