FxPro (ECN) - wątek II
Tak jak napisałem. Jeśli nie masz odpowiedniej strategii lub doświadczenia do takiej konfiguracji konta (0.1 lota i 100 USD) to raczej bym nie polecał ponieważ trzeba umiejętnie zarządzać kapitałem.
Co do lektur... Surdla potraktowałbym jako wstęp wstępu w nauce
.
Co do lektur... Surdla potraktowałbym jako wstęp wstępu w nauce

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
radzilbym sie uczyc na mikro kontach czyli np. Alpari - i wplac na poczatek jak najmniej sie da - po pierwszym bankrucie bedzie na nastepna wplatetantum pisze:Czyli jednak nie polecasz? Na razie nie bede tam wplacal - nigdzie nie bede. Musze najpierw przeczytac trylogie Surdla. i cale forum ogarnac. Ale to 100$ powiedzialem tak teoretycznie. Zobacze na ile bede sie czul na silach ale mysle ze wiecej niz 300 to napewno nie przeleje na pierwszy raz:)

Ostatnio w trakcie rozmowy z pracownikiem mBanku dowiedziałem sie ze mozna z zagranicy przelewac walute wprost na konto zlotówkowe z pominieciem konta walutowego. Bank automatycznie dokona przewalutowania. 'Czy ktos stosuje taka metode? Chodzi mi o ewentualne minusy takiego sposobu.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
Przepraszam, dopiero teraz zauważyłem Twój post.
Minusy? Minus jest tylko taki, że przewalutowanie następuje od razu w momencie kiedy środki dotrą na konto, a tak można sobie wybrać ten moment i kurs po którym dokonamy transakcji. Koszty przelewów z reguły są zbliżone bądź nawet takie same.iwan pisze:Czy ktos stosuje taka metode? Chodzi mi o ewentualne minusy takiego sposobu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Akurat to że masz 3 łącza po 20MB czy 1 łącze 2Mb nie ma wpływu na szybkość realizacji zleceń. Ważne jest jaki masz do brokera PING. Pozatym pamiętaj ze jak grasz to nie możesz mieć załączonych żadnych programów ( w szczególności takich jak torrenty )
Podczas normalnej pracy jak masz wszystkie swoje programy po załączanie sprawdź ping, jeśli jest powyżej 160 to już zaczyna być dość sporo.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 9039#79039
Ps. musisz mieć tez załączenie odchylenie od ceny, wartości 5-10 jak najbardziej wystarczą.
Ja jakoś z nimi problemu nie miałem.
Podczas normalnej pracy jak masz wszystkie swoje programy po załączanie sprawdź ping, jeśli jest powyżej 160 to już zaczyna być dość sporo.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 9039#79039
Ps. musisz mieć tez załączenie odchylenie od ceny, wartości 5-10 jak najbardziej wystarczą.
Ja jakoś z nimi problemu nie miałem.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
A tu racja, że nie szybkość. Ja normalnie pracuję czasami po mobilnym GPRSzbity_kon pisze:powiem tak... ja sobie dalem na luz z fxpro... szkoda czasu poprostu... 2 razy wplacalem im kase i 2 razy byly problemy, poza tym co chwila nie moglem zrealizowac zlecenia, pewnie ktos powie ze to wina lacza... byc moze tylko ze ja mam 3*20 Mbit od 3 niezalezych dostawcow...