FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

tantum
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tantum »

Czyli jednak nie polecasz? Na razie nie bede tam wplacal - nigdzie nie bede. Musze najpierw przeczytac trylogie Surdla. i cale forum ogarnac. Ale to 100$ powiedzialem tak teoretycznie. Zobacze na ile bede sie czul na silach ale mysle ze wiecej niz 300 to napewno nie przeleje na pierwszy raz:)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak jak napisałem. Jeśli nie masz odpowiedniej strategii lub doświadczenia do takiej konfiguracji konta (0.1 lota i 100 USD) to raczej bym nie polecał ponieważ trzeba umiejętnie zarządzać kapitałem.
Co do lektur... Surdla potraktowałbym jako wstęp wstępu w nauce ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

tantum pisze:Czyli jednak nie polecasz? Na razie nie bede tam wplacal - nigdzie nie bede. Musze najpierw przeczytac trylogie Surdla. i cale forum ogarnac. Ale to 100$ powiedzialem tak teoretycznie. Zobacze na ile bede sie czul na silach ale mysle ze wiecej niz 300 to napewno nie przeleje na pierwszy raz:)
radzilbym sie uczyc na mikro kontach czyli np. Alpari - i wplac na poczatek jak najmniej sie da - po pierwszym bankrucie bedzie na nastepna wplate :)

tantum
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tantum »

To jest cos o podobnym layoucie jak FxPro ale z warunkami oandy? Bo szczerze mowiac raczej na bank do Oandy nie wroce bo jest moim zdaniem okropna :?

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

Alpari (UK) jak i FXPro maja MT4 - mozna sie podlaczyc przez PT Multistation jak ktos nie trawi MT4

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Ostatnio w trakcie rozmowy z pracownikiem mBanku dowiedziałem sie ze mozna z zagranicy przelewac walute wprost na konto zlotówkowe z pominieciem konta walutowego. Bank automatycznie dokona przewalutowania. 'Czy ktos stosuje taka metode? Chodzi mi o ewentualne minusy takiego sposobu.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przepraszam, dopiero teraz zauważyłem Twój post.
iwan pisze:Czy ktos stosuje taka metode? Chodzi mi o ewentualne minusy takiego sposobu.
Minusy? Minus jest tylko taki, że przewalutowanie następuje od razu w momencie kiedy środki dotrą na konto, a tak można sobie wybrać ten moment i kurs po którym dokonamy transakcji. Koszty przelewów z reguły są zbliżone bądź nawet takie same.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zbity_kon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zbity_kon »

powiem tak... ja sobie dalem na luz z fxpro... szkoda czasu poprostu... 2 razy wplacalem im kase i 2 razy byly problemy, poza tym co chwila nie moglem zrealizowac zlecenia, pewnie ktos powie ze to wina lacza... byc moze tylko ze ja mam 3*20 Mbit od 3 niezalezych dostawcow...

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Akurat to że masz 3 łącza po 20MB czy 1 łącze 2Mb nie ma wpływu na szybkość realizacji zleceń. Ważne jest jaki masz do brokera PING. Pozatym pamiętaj ze jak grasz to nie możesz mieć załączonych żadnych programów ( w szczególności takich jak torrenty )
Podczas normalnej pracy jak masz wszystkie swoje programy po załączanie sprawdź ping, jeśli jest powyżej 160 to już zaczyna być dość sporo.

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 9039#79039

Ps. musisz mieć tez załączenie odchylenie od ceny, wartości 5-10 jak najbardziej wystarczą.

Ja jakoś z nimi problemu nie miałem.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

zbity_kon pisze:powiem tak... ja sobie dalem na luz z fxpro... szkoda czasu poprostu... 2 razy wplacalem im kase i 2 razy byly problemy, poza tym co chwila nie moglem zrealizowac zlecenia, pewnie ktos powie ze to wina lacza... byc moze tylko ze ja mam 3*20 Mbit od 3 niezalezych dostawcow...
A tu racja, że nie szybkość. Ja normalnie pracuję czasami po mobilnym GPRS :) i da się niemal normalnie. Nie szybkość a PING jest ważna

ODPOWIEDZ