FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

dzis jak zwykle komunikat "zła cena" przy szybkich ruchach, ale tym razem chciałem zamykać więc podwójny wk..rw, a potem "zlecenie nie może zostać zrealizowane", tak więc to mój koniec przygody z fxpro, xtb takich numerów nie robiło, co prawda, zdarzały się rekwotowania, ale przynajmniej wiedziałem po jakiej cenie mi otworzą/zamkną zlecenia, a w fxpro to zagadka jak cena szaleje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

PanPiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PanPiotr »

A jak FxPro podchodzi do tematu luki ? najbardziej interesuje mnie co robi gdy rachunek zejdzie na minus ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

saku82pl pisze:dzis jak zwykle komunikat "zła cena"
Z jakim serwerem byłeś połączony? TC2? Jeśli przełączenie serwera nic nie dało to możesz przesłać reklamację - nam jeśli zakładałeś konto przez Forex Club - lub bezpośrednio do FxPro.
PanPiotr pisze:najbardziej interesuje mnie co robi gdy rachunek zejdzie na minus ?
Jeśli powstanie debet na rachunku np. na skutek luki cenowej to w FxPro nie jest traktowane jako dług, który należy uregulować. Gdy powstanie ujemne saldo wystarczy odczekać kilka dni lub skontaktować się z nami, a broker skoryguje bilans konta do zera.

Przy okazji przypominam o FAQu, gdzie znajdziecie odpowiedzi na większość pytań, która tu ostatnio pada:
http://www.forexclub.pl/brokerzy/fxpro/faq-fxpro/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

Z jakim serwerem byłeś połączony? TC2? Jeśli przełączenie serwera nic nie dało to możesz przesłać reklamację - nam jeśli zakładałeś konto przez Forex Club - lub bezpośrednio do FxPro.
nie widze juz TC2 na real1

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

McL pisze:nie widze juz TC2 na real1
Też dopiero teraz zauważyłem... Pojawiły się nowe serwery co powinno pozytywnie wpłynąć na realizację zleceń i stabilność połączenia. Do poniedziałku postaram się załatwić adresy IP nowych serwerów by każy mógł sprawdzić jakie ma pingi i który jest dla niego najbardziej optymalny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polk81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polk81 »

No i wracam dla zainteresowanych z tematem
FxPro po mojej myśli spuścił mnie na drzewo
czyli bawimy się w zabawę to nie u nas, to jakiś pośrednik nie dobry to zrobił i dyskutuj z nimi sam

aha rapso z całym szacunkiem do ciebie ale FxPro polecieli z tematem po bandzie i zabieram wszystkie konta na których zarządzam do innego brokera i to na pewno będzie więcej strat tygodniowo prowizji niz te 600$ ja wiem ze to nie oni zabrali ta kase to od nich oczekuje działań a nie zmywania rak (oni kasuja mnie przy kazdej transakcji) i jedno moge stwierdzic ze FxPro nie mówi prawdy o kosztach i oszukuje - wiem oni daj ci zarobic ale to nie znaczy ze jest tak pieknie jak piszesz z nimi -
Co do innych uzytkowników - przestrzegam przed FxPro - bark ppomocy w najbardziej oczekiwanej chwili
i niech nie zwalają winy na mBank który zaksięgował to co miał podane w papierach - wracam z tematem rano

poniżej tekst odpowiedzi

poniżej odpowiedz
Dear Sir,

Unfortunately we are not able to assist you further with the issue of your
payment in a direct role.

You may if you wish attempt to take it up directly with JP Morgan Chase Bank
in New York whose contact details are as follows:
xxxxxxx

Another preferable option you may wish to take is to request that your Bank
(whom I believe have a correspondent relationship with JP Morgan Chase
through their Head Office) contact JP Morgan on your behalf via swift and
query the reason that the funds were converted without instructions.

As per my previous email, I remain available if your Bank wish to discuss
the matter further or require any information.

Regards,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

polk81 pisze:ja wiem ze to nie oni zabrali ta kase to od nich oczekuje działań a nie zmywania rak (oni kasuja mnie przy kazdej transakcji) i jedno moge stwierdzic ze FxPro nie mówi prawdy o kosztach i oszukuje - wiem oni daj ci zarobic ale to nie znaczy ze jest tak pieknie jak piszesz z nimi -
Sam sobie zaprzeczasz... Piszesz, że to nie oni nie zabrali pieniędzy, a potem, że nie mówią prawdy o kosztach...
Czy prosiłeś FxPro by dostarczyło Ci potwierdzenie przelewu (swift)? Tam powinno być podane jak dokładnie broker zdefiniował dyspozycję przelewu, a następnie z tym należałoby się udać do swojego banku i/lub banku pośredniczącego.
polk81 pisze:i niech nie zwalają winy na mBank który zaksięgował to co miał podane w papierach - wracam z tematem rano
Bardziej winny był bank pośredniczący niż docelowy. Takie moje zdanie.

Nie jestem w stanie powiedzieć czy to była pomyłka banku czy też już ich jakieś procedury bądź ograniczenia wpłynęły na to, że nastąpiło podwójne przewalutowanie, co skutkowało takimi kosztami.

Jeszcze raz mówię, że jak najbardziej rozumiem Twoje zdenerwowanie jednak obwiniasz brokera za utratę tych środków podczas, gdy wszystko wskazuje na to, że to nie oni zawinili... Czemu nie pomagają? Myślę, że gdyby mieli taką możliwość to by to zrobili. W końcu nieraz bywały dziwne sytuacje (na przestrzeni ostatnich 2 lat trochę takich przypadków pamiętam) i jeśli FxPro miało możliwość udzielenia pomocy to zawsze tak robiło.

Pozdrawiam.

Dodano po 2 godzinach 21 minutach:

Odnośnie nowych serwerów i adresów IP. Poniżej zamieszczam adresy IP dla nowych serwerów dla rachunków na serwerze Real-1 oraz pod spodem czasy jakie miałem ja.

LT1 - 62.216.249.155
45ms
LT2 - 62.216.249.186
46ms
MM - 89.208.32.114
75ms
LC - 93.109.237.165
134ms
AL - 95.211.5.217
?
AI1 - 87.239.184.75
30ms
AI2 - 87.239.184.77
35ms

Najlepiej jednak nie sugerować się wyłącznie moimi wynikami i wato by każdy sam sprawdził pingi ze swojego komputera (nie ściągając nic z internetu przy okazji ;) ), ponieważ np. Jekert w LT2 ma ping 19 ms, a w AI1 już 65 ms.
Dodatkowo w następnym tygodniu wyjdzie update MT4 FxPro w którym będą wprowadzone zmiany, które powinny również pomóc.
Mamy nadzieję, że to wszystko przyczyni się pozytywnie do realizacji zleceń i stabilności połączenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

gdzie mozna odzyskac login i haslo do kont demo??
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

gotowy skrypt do sprawdzania serwerow (trzeba stworzyc nowy plik z rozszerzeniem bat i wkleic zawartosc):

Kod: Zaznacz cały

SET FILE_NAME=check_fxpro.log
echo START > %FILE_NAME%
echo. >> %FILE_NAME%
echo LT1 >> %FILE_NAME%
ping -n 10 62.216.249.155 >> %FILE_NAME%
echo. >> %FILE_NAME%
echo LT2 >> %FILE_NAME%
ping -n 10 62.216.249.186 >> %FILE_NAME%
echo. >> %FILE_NAME%
echo MM >> %FILE_NAME%
ping -n 10 89.208.32.114 >> %FILE_NAME%
echo. >> %FILE_NAME%
echo LC >> %FILE_NAME%
ping -n 10 93.109.237.165 >> %FILE_NAME%
echo. >> %FILE_NAME%
echo AI1 >> %FILE_NAME%
ping -n 10 87.239.184.75 >> %FILE_NAME%
echo. >> %FILE_NAME%
echo AI2 >> %FILE_NAME%
ping -n 10 87.239.184.77 >> %FILE_NAME%
echo. >> %FILE_NAME%
echo AL >> %FILE_NAME%
ping -n 10 95.211.5.217 >> %FILE_NAME%
echo. >> %FILE_NAME%
echo END >> %FILE_NAME%
Poprawione, żeby było czytelniejsze :]
MrYogi

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

saku82pl pisze:gdzie mozna odzyskac login i haslo do kont demo??
Nie można. Jedynie są zapisywane we wietrznej skrzynce emalia w MT4, jak tam nie masz to pora złożyć nowe konto demo, a najlepiej real :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ