Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Własnie Max nie badz taki tajemniczy napisz coś więcej na ten temat :wink:
Ściagnąłem historiantraining Plik wrzuciłem do experta i co dalej?
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dobra czas na dzisiejsze podsumowanie.

Long edek o godz 11:01 po cenie 1.2255 zamknięte w okolicach oporu na 1,2306.
Choć liczyłem na więcej - ale cena zaczęła robić nowy LH i było już jasne, że dalej rosnąć nie będzie.

Dodatkowo za wejściem przemawiało odbicie od 50 fibo wzrostów od 1,2154 i odbicie od wsparcia 1,2242. :)

Ten trejd zrobiłem sobie jako trening w cierpliwości - cały czas patrzenie na pozycję - bardzo zaczęło korcić aby zamknąć już przy +25 ale stopniowo rosło i przesuwałem sl zabezpieczając kolejne pipsy. Udało mi się wyciągnąć max z tego ruchu.

Rynek dla mnie zaczął być przewidywalny wczoraj wieczorem - wtedy sobie zagrałem na sucho na ejku - o 20 po cenie 110,48 - cena doszła idealnie do wsparcia i psycholevelu na 110 tak jak zakładałem a nawet do TP 2 na poziomie s/r 109,49 czyli ok 100p. Dokładnie jak zakładałem. :)

Prawdopodobnie jutro nie będę grał - także do pojedynku będzie liczony stan końcowy z dzisiaj.

Dzień skończony na +51p
Całkowity stan konta +94p :)

I ten stan mnie cieszy - nadal na plusie - także wszystkie rady postaram się przetestować - przecież w końcu gram na demo - ale bardzo zależy mi na tym aby ta gra przebiegała tak jakbym grał na real. Także bez szaleństw.

pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz za rady. 8)
Marcin
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Calkiem niezle i jeszcze te 100p ktore wczoraj moglo byc a jeszcze ta deklaracja ze juz rozumiesz rynek ... nie strasz mnie przed pojedynkiem :P
;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:a jeszcze ta deklaracja ze juz rozumiesz rynek ... nie strasz mnie przed pojedynkiem Razz
Po prostu wczoraj naprawdę nie rozumiałem rynku - dopiero wieczorem i dzisiaj jest tak jak powinno być - wczoraj pewnie tak konsola mnie tak wykończyła. :)

Przypominają mi się czasy (luty, marzec tego roku) gdzie wg. mojej strategii mogłem robić średnio kilkadziesiąt pipsów dziennie - teoretycznie. Było po kilka sygnałów dziennie na każdej parze - mam nadzieję, że te czasy powrócą w przyszłym tygodniu :D :D

Ale wszystko rozbija się o kwestie psychiki - co z tego, że potrafię wyznaczyć dobrze kierunek trejdu i target - jak nie potrafię dotrzymać pozycji do wyznaczonego miejsca. To jest moja największa bolączka od zawsze.

A tak na serio to nasz pojedynek na pewno sprawi więcej dobrego niż złego. :wink: 8)
No pain - No gain

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

No i bardzo dobrze. Pomysl ile mialbys pipsow gdybys w tamtym okresie umial wyciagac maks z pozycji jak chociazby dzisiaj ;)
Na tym to wlasnie polega zeby brac ile sie da jak jest mozliwosc i umiec przeczekac nawet dlugie tygodnie niesprzyjajacych warunkow na rynku.

A na serio tez mam nadzieje ze bedzie wiecej dobrego niz zlego :]
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

PanPiotr pisze:a jak wygląda gra na Historytrain ? bo zaciekawiłeś mnie
HistoryTrain to aplikacja pozwalająca przeprowadzać trening na historii. Jej olbrzymia zaleta jest to ze nie widzimy prawej strony wykresu co w 100% odwzorowuje gre live :). To tak słowem wstępu.

Ja używam od wielu miesiecy tej wersji:
http://codebase.mql4.com/5982
Pelna instrukcja znajduje sie w linku powyzej. Dodam ze zawieranie transakcji po poprawnym zainstalowaniu mozliwe jest dopiero po uruchomieniu Testera strategii (koniecznie należy zaznaczyć tryb wizualny) oraz po odpaleniu aplikacji training.exe (w takiej kolejności). Transakcje zawieramy klikając na BUY lub SELL w okienku aplikacji.
Kiedy skonczymy trening bedziemy mogli obejrzec wyniki na statemencie.

Sorry za OT :)

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

MaxRipper pisze:
PanPiotr pisze:a jak wygląda gra na Historytrain ? bo zaciekawiłeś mnie
HistoryTrain to aplikacja pozwalająca przeprowadzać trening na historii. Jej olbrzymia zaleta jest to ze nie widzimy prawej strony wykresu co w 100% odwzorowuje gre live :). To tak słowem wstępu.

Ja używam od wielu miesiecy tej wersji:
http://codebase.mql4.com/5982
Pelna instrukcja znajduje sie w linku powyzej. Dodam ze zawieranie transakcji po poprawnym zainstalowaniu mozliwe jest dopiero po uruchomieniu Testera strategii (koniecznie należy zaznaczyć tryb wizualny) oraz po odpaleniu aplikacji training.exe (w takiej kolejności). Transakcje zawieramy klikając na BUY lub SELL w okienku aplikacji.
Kiedy skonczymy trening bedziemy mogli obejrzec wyniki na statemencie.

Sorry za OT :)
ciekawe rozwiązanie, dzięki temu można ćwiczyć grę w weekendy gdy giełdy są zamknięte :D
Obrazek

Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: player1 »

Chcę pobawić się tym HistoryTrain ale nigdy nie testowałem żadnego EA. Ustawiłem wszystko zgodnie z instrukcją, daje na 'Start', 'Open chart' (M1) i wykres stoi w miejscu.

Awatar użytkownika
ya_dunno
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ya_dunno »

super zabawka,mozna testowac ,caly weekend.....

chba sie troche pospieszylem z ta pochwalka,spread na eurusd 5 pipsow ,wie ktos moze jak to zmienic,dla osob ktore skalpuja to chyba troche zaduzo...
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Daję analizy z piątku.

Na kablu nie miałem sygnałów - były tylko na edku i ejku - ejak na razie odpuszczam od gry - ale będę na niego czasem spoglądał.

Mam problem z uruchomieniem tego History Train - czy mógłby ktoś krok po kroku napisać jak to uruchomić - nigdy nie używałem takich "wynalazków".

Edit - już wszystko uruchomiłem - dobra ta zabawka.

pozdrawiam Marcin 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No pain - No gain

Zablokowany