Edźwin pisze:chyba powinieneś coś zmienić w swoim systemie klonmarcin, bo nie może być tak, że w dwa dni tracisz 2 tygodniowe zyski,
Jedyne co mogę na razie zmienić to zmniejszenie dopuszczalnej straty na dzień do 2xSL.
Druga sprawa to odpuszczam na razie ejka - choć będę go ciągle obserwował.
Wg mnie moim największym problemem jest to iż nie pozwalam rosnąć zyskom - to się na mnie mści w takich sytuacjach jak serie strat - jeśli nie nauczę się brać średnio z każdego trejdu zyskownego więcej niż ze stratnego to nie mam co szukać na Forex
Kolejna sprawa - muszę się zainteresować zagadnieniem piramidowania pozycji.
Ale nie poddaję się dopóki moje konto nie skurczy się do poziomu 50% stanu początkowego - potem zmiana strategii i od nowa. Zbyt daleko i długo szedłem do tego miejsca aby się poddawać po kilku wtopach - przecież nadal jestem na plusie - kiedyś po 55 trejdach byłbym już dawno po MC - przy takim samym depo.
PanPiotr pisze:Może pomyśl o dołożeniu np poziomów fibo ? może to pozwoli Ci określić jeszcze lepsze wejście ?
Korzystam także z tego - ale co z tego jak dzisiaj nic mi się nie sprawdziło
Teraz znowu widzę szykujące się sell na edku i ejku - ale dzisiaj już nie gram.
Ale najgorsze jest to, że moja dzisiejsza analiza z rana co do shortów na edku sprawdziła się.
Dobra czas na dzisiejsze podsumowanie - trzy trejdy - wszystkie skończone na SL
Dzień skończony na
-63p
Całkowity stan konta
+43p
Szczegóły jak zawsze w stopce.
Ale jak już wielokrotnie pisałem - najważniejsze to ochrona kapitału początkowego - a to jak na razie się udaje i oby nadal się udawało.
Od poniedziałku rozpoczynam "pojedynek na pipsy" z kolegą guccon.
Szczegóły zostaną opisane w oddzielnym temacie. Być może to zmobilizuje mnie do tego abym "pozwalał zyskom rosnąć" - bo z ucinaniem strat nie mam żadnych kłopotów.
Pozdrawiam Marcin

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.