No to dzisiaj sobie pograłem..... i znowu poległem
Pięć trejdów - dzień skończony na -9p
Całkowity stan konta
+127p
1 short edek o godz 7:01 po cenie 1,2508 - zamknięte na wsparciu na +23p
i tutaj powinien być na dzisiaj koniec....
2 long kabel o godz 10:03 po cenie 1,4474 - wejście spóźnione - ale i tak byłby sl
3 short kabel o godz 11:27 po cenie 1,4430 - tutaj wejście zbyt daleko od kanału i sygnału - złamanie zasad
4 short kabel o godz 12 po cenie 1,4436 - tutaj już wejście idealne - ale i tutaj były błędy - zamknięte na +31p - trochę ryzykowne bo blisko wsparcia - ale wymiękłem i zamknąłem lekko po przebiciu wsparcia a potem - rajd na +80 beze mnie
Tutaj też już powinien być koniec gry.
5 short ejek o godz 17:02 po cenie 111,95 - tutaj karygodne złamanie zasad - dałem sl zbyt mały - choć w planie mam wpisane sl dla ejka na poziomie 30p - gdybym tak zrobił być może byłby lekki plus.
Dodatkowo na ejku został utworzony nowy HH i już w tym momencie powinienem odpuścić grę.
Podsumowując - największym błędem jest to, że nie potrafię trzymać dłużej zyskownej pozycji - przykład na kablu. Drugi to po ugraniu tych min 20p powinienem kończyć grę na ten dzień.
Moje wejścia są zaznaczone żółtymi strzałkami.
Szczegóły dostępne tutaj:
http://www.myfxbook.com/members/klonmarcin
Ale i tak jestem zadowolony z tego, że kolejny raz strategia okazała się dobra - niestety człowiek zawodzi. Ale nadal najważniejszy cel testów jest bardzo dobrze realizowany tzn. utrzymywanie depo w granicach 100% początku.
Pojawiają się po takich stratach myśli zwątpienia w system - może przestał działać - jak ludzka natura jest dziwna - choć wiem, że to ja zawiodłem to obwiniam za to system. Dodatkowo pojawia się ciśnienie na robienie coraz lepszych wyników - niestety jest to coraz silniejsze.
Co gorsze - dzień był pod względem sygnałów bardzo udany - kolejny raz się przekonałem, że najważniejsza jest psychika - choć straciłem tylko 9p - czuję się jakbym stracił te 3xSL czyli 63p. Ehh ta ludzka natura.
pozdrawiam Marcin

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.