Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Czas na dzisiejsze analizy - dzisiaj bez gry - 3 MAJ :wink:

Ogólnie dzisiaj niewiele się dzieje - jedynie na kablu trochę lepsza sytuacja i można było swoje zrobić :)

8)

Widzicie sygnał z rana na edku - jak ładnie edek poleciał - w sumie na edku nie było żadnych oznak na longa - ale była konsola więc pewnie wywaliło by na BE.

8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

klonmarcin pisze:Ogólnie dzisiaj niewiele się dzieje
jak to niewiele sie dzieje :P dla mnie dzialo sie sporo ;)
Jako ze mialem nie grac bo wolne i znowu byla luka po weekendzie to sobie na konkursie xtb znowu pogralem i zrobilem 282p i 150% 8)
Chcialem jednak zgarnac nagrode dnia i zrobilem sobie minus i zjazd do 100% ale walcze dalej i jeszcze troche czasu mam ale teraz to juz faktycznie nic sie nie dzieje.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiejsze analizy.

Na edku idealne sygnały, na kablu z kolei trochę mnie dziwi, że w tym niebieskim kwadracie nie było sygnału na shorta - nastąpiło tam zniesienie równo 50% ruchu.

Na ejku mimo dużego zjazdu nie było sygnałów spełniających wszystkie warunki.

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

kazoo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazoo »

Marcin jak idzie gra, czy zrobiłeś sobie małą przerwę?

Awatar użytkownika
MAXIMUS_nervus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MAXIMUS_nervus »

Dołączam sie do pytania :) Sam zaczynam od poniedziałku. Z tym, że bardziej wejścia na korektach w moim przypadku będą:)
Pozdrawiam

PS. Tak naprawdę żeby zarabiać 1% depo starczy 10pips o ile masz 10pips w S/L bo jednak rozsądny MM najważniejszy :)
"It is stupid to fight a battle that you cannot win, and you cannot win unless you have properly planned for it". - Sun Tzu, The Art of War

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Witam ponownie :) Dużo się działo przez ostatnie dwa tygodnie - paskudne zdarzenia losowe - całkowity brak dostępu do kompa :evil:

I teraz jak sobie patrzę co się działo to ..... :twisted:

Ale wróciłem cały i mam nadzieję jeszcze mnie nie skreśliliście :D

Dzisiaj miałem tylko sygnały na kablu - wejście o godz 18 long - po cenie 1,4347
I znowu wymiękłem - zamknąłem z ręki na +30p - ale co najgorsze - cena ładnie potem sobie doszła do zakładanego poziomu TP. :evil:

Ogólnie wejście idealne - wszystko spełnione - ale często mam takie wrażenie, że mimo spełnienia wszystkich procedur na wejście jest jeszcze coś o czym zapomniałem lub nie wiem - co spowoduje, że to moje wejście będzie błędne.

Dzień skończony na +30p
Całkowity stan konta +126p :)

Oczywiście wszystkie szczegóły dostępne są tutaj :

http://www.myfxbook.com/members/klonmarcin

Na wszystkie pw na pewno odpowiem (trochę się tego nazbierało) :) Tylko trochę cierpliwości :)

Pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Czas na dzisiejsze podsumowanie.

Jeden trejd - short edek o godz 14:13 po cenie 1,2340 - zamknięte z ręki na +10p.
Było to wejście spóźnione o ok 8p i 10 minut - po prostu przegapiłem. Na granicy złamania zasad - do danych było 17 minut. :)

Gdybanie - jeśli bym wszedł tak jak należy to byłoby +30 do ostatniego dołka.

Drugi raz przegapiłem na ejku - idealny układ na trejd o 18. Do tej pory zrobił ponad 70p :evil:

Ale najgorsze jest to - patrzę sobie na daną parę i widzę, że nic ciekawego się nie dzieje - mówię : tutaj na razie odpuszczam - a zmiana sytuacji może nastąpić w ciągu kilku minut - niestety już beze mnie.
Zbytnio dzisiaj skupiałem się na kablu.

Dzień skończony na +10p
Całkowity stan konta +136p :)

Jeszcze zdanie do wczorajszego trejdu - ugrałem tylko +30 a tutaj ładnie poszło na ponad 110p - i jak tutaj się nie denerwować - na takie trejdy czekam - a jak przychodzi co do czego to wymiękam - niestety. Co najgorsze doszło dokładnie tam gdzie prognozowałem. Ehh :(
pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Wrzucę analizy z piątku - ogólnie to mógł być bardzo udany dzień - gdyby się grało.

Dodatkowo zauważcie na ekdu w czwartek ok północy - po wybiciu z konsoli - mamy korektę do 50 fibo i przebitego oporu - idealne miejsce na longa - i ruch na równiutkie 200p - cieszy mnie to, że udało mi się to przewidzieć. :)

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No to dzisiaj sobie pograłem..... i znowu poległem :cry:

Pięć trejdów - dzień skończony na -9p
Całkowity stan konta +127p :)

1 short edek o godz 7:01 po cenie 1,2508 - zamknięte na wsparciu na +23p

i tutaj powinien być na dzisiaj koniec....

2 long kabel o godz 10:03 po cenie 1,4474 - wejście spóźnione - ale i tak byłby sl
3 short kabel o godz 11:27 po cenie 1,4430 - tutaj wejście zbyt daleko od kanału i sygnału - złamanie zasad

4 short kabel o godz 12 po cenie 1,4436 - tutaj już wejście idealne - ale i tutaj były błędy - zamknięte na +31p - trochę ryzykowne bo blisko wsparcia - ale wymiękłem i zamknąłem lekko po przebiciu wsparcia a potem - rajd na +80 beze mnie :evil: :evil:

Tutaj też już powinien być koniec gry.

5 short ejek o godz 17:02 po cenie 111,95 - tutaj karygodne złamanie zasad - dałem sl zbyt mały - choć w planie mam wpisane sl dla ejka na poziomie 30p - gdybym tak zrobił być może byłby lekki plus.
Dodatkowo na ejku został utworzony nowy HH i już w tym momencie powinienem odpuścić grę.

Podsumowując - największym błędem jest to, że nie potrafię trzymać dłużej zyskownej pozycji - przykład na kablu. Drugi to po ugraniu tych min 20p powinienem kończyć grę na ten dzień.

Moje wejścia są zaznaczone żółtymi strzałkami.
Szczegóły dostępne tutaj:

http://www.myfxbook.com/members/klonmarcin

Ale i tak jestem zadowolony z tego, że kolejny raz strategia okazała się dobra - niestety człowiek zawodzi. Ale nadal najważniejszy cel testów jest bardzo dobrze realizowany tzn. utrzymywanie depo w granicach 100% początku.

Pojawiają się po takich stratach myśli zwątpienia w system - może przestał działać - jak ludzka natura jest dziwna - choć wiem, że to ja zawiodłem to obwiniam za to system. Dodatkowo pojawia się ciśnienie na robienie coraz lepszych wyników - niestety jest to coraz silniejsze.

Co gorsze - dzień był pod względem sygnałów bardzo udany - kolejny raz się przekonałem, że najważniejsza jest psychika - choć straciłem tylko 9p - czuję się jakbym stracił te 3xSL czyli 63p. Ehh ta ludzka natura.

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

Grasz na demo, tak?
Czemu rozliczasz sie na forum w pipsach a nie w $$ zysku? Jezeli grasz stale na jednej wielkosci lota to luz ale jak zmieniasz to pipsy chyba pokazuja troche zafalszowany obraz, mysle...

Btw. co to za platforma, ktorej uzywasz?
Jak duzy jest lot, ktorym zazwyczaj grasz, w stosunku do calego twojego depo? Chodzi mi o np. 50k depo i granie na 20 lotach, tj 2 000 000, czyli 8%maximum (max to 25 kk) tak po swojemu jakos to obliczam:P

od razu mowie ze nie mam wielkiego doswiadczenia w Forexie, wiec moje pytania moga sie wydac banalne, jak tak, wybaczcie :P
Obrazek
Obrazek

Zablokowany