WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Pytajnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pytajnik »

matka pisze:Policja jakiego kraju powinna się zająć sprawą? Polska, Irlandzka czy BVI?
Raju, ale pytania... Włamanie na konto podchodzi pod prokuraturę a nie KNF dlatego zamiast zwlekać i próbować ustalić takie kwestie na forum powinieneś już dawno zgłosić się na prokuraturę a oni by Ci powiedzieli czy oni się tym zajmą, czy przekażą tą sprawę do irlandzkiej policji (mamy z nimi jakąś umowę międzynarodową o zwalczaniu przestępczości czy jakoś tak) czy co innego robić. Nic za to nie zapłacisz a Twoje szanse odzyskania kasy nieco wzrosną (im dłużej zwlekasz i kombinujesz pójściem na ugodę z brokerem tym mniejsze szanse, że wyjaśnisz tą sprawę...).
Jeśli chodzi o dogadywanie się z brokerem to nie widzę takiej możliwości. Dlaczego? bo jeśli to on jest temu winien to w życiu (bez dowodów) się do tego nie przyzna. Jedyna mała szansa to jakbyś udowodnił, że jego serwer jest zbyt słabo zabezpieczony ale wówczas również czeka cię przeprawa nawet przez 3 instancje w sądzie.
Gorzej jak ktoś Ci ukradł hasło (np. wszedłeś na jakąś nieprzyzwoitą stronę :D czy cuś... :P albo ściągnąłeś jakiegoś niefajnego robaka, który "wygryzł" Ci Twoje hasło). Wówczas broker nie ma z tym nic wspólnego i możesz sobie darować "dogadywanie" się z nim.
Jak masz nr IP to już coś - policja wie jak go wykorzystać... problem się nieco skomplikuje, jak ten adres IP jest np. z jakiegoś centrum handlowego...

P.S.
Nie znam się na tym za bardzo i nie czytałem większości postów tego wątku ale chciałem coś dodać od siebie :D

Dodano po 6 minutach:

EDIT:
aha tak na marginesie jeszcze dodam, że gdzieś w internecie jest taka wyszukiwarka do znajdywania nr IP tzn. lokalizacji komputera (adresu). Tzn. wrzucasz adres IP a on informuje chyba z dokładnością do bloku w którym miejscu jest ten adres - wtedy wchodzisz w zumi patrzysz co to za miejsce, bierzesz 4 kolegów, którzy lubią baseballa :) i robicie sobie wspólny wyjazd na browarka do tego miejsca i zapraszacie tego żartownisia do stołu. Przy odrobinie szczęścia pieniążki odzyskasz z odsetkami :)
Ale wątpię, żeby ktoś była aż tak głupi...
"Jak najlepiej zarobić wykorzystując analizę techniczną? Napisać książkę na ten temat - na pewno dobrze się sprzeda" - Tyle jeśli chodzi o temat AT :)

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

echchchch :D

poczawszy od mozliwosci podeslania wymienionego robaka przez niedawno zwolnionego z pracy za wydymanie zony szefa pracownika tego brokera
i zalatwienie wszystkich operacji przez tora http://pl.wikipedia.org/wiki/Tor_%28sie ... onimowa%29

rzecz nie do wykrycia i nie do udowodnienia
myslec przed szkoda : wylacznie solidni brokerzy minimum stp - za taka kase mialbys spokoj

a wielkie oszustwo to widac w niektorych miejscach bardzo wyraznie i radze uwazac

wracajac do meritum
wazna rzecza bylby motyw : kto na tym zyskal

czy boker jest juz w takim dolku ze potrzebuje takich drobnych? czy bardziej prowokacje i zniszczenie reputacji ?
czy moze tylko haker sie bawil i na ile znajomy ?
ale generalnie droga wirtualna nie widze mozliwosci wykrycia sprawcy bardziej oprzec sie na motywach i dzialaniach w realu

dorzuc no jeszcze trzy zera na koncu bedzie wieksza inspiracja. powiadomimy inspektoraty w dublinie i nikozji czy road town
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

o wiele wieksze prawdopodobienstwo jest ze brat szefa brokera ma babke w wietnamie ktora potrzebowala akurat zwinac kase na lekarstwo na zylaki
albo zartobliwie mu gosciu mogl wejsc przez tora i przepuscic 12k a ip ktory maja moze byc adresem 3246 wezla tora
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

Jak widac malo kto chce ustalic stan faktyczny jaki mial miejsce. Jak zawsze bajkopisarzy nie brakuje tory kochanki prezesa itp a może dziura w mośćie.
A dać sobie z tym spokój to już najglupsze co w tej stutacji można zrobić po co nerwów ciekawe jak ktoś kto to napisał by zaiwanili 12 tyś $ też by tak podszedł skoro to taka skromna sumka wypadało by podać numer konta i prosić o wsparcie. Kasa jest spokojnie do odzyskania problem to raczej sprawa reprezentacji przed Irlandią. Ale ponoć przegrana strona pokrywa koszty procesu.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

:D :D
:D :D
niewazne przyczyny , trybunal w hadze powinien mu przyznac racje.po co tam policja jakies dochodzenia .mam wujka adwokata tanio wezmie jakies 30k$ plus koszty przelotu 2x w tygodniu .wszyscy dostana kase musza tylko zlozyc uroczysta obietnice ze nie klamia

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Więc tak możne na początek napiszę do nasreddin - widzę, że sugerujesz że albo chcę brokerowi złą opinie robić albo że to ja komuś dałem dane żeby zrobić jakiś przekręt a jak się nie uda to będziemy robić dym.

Muszę ciebie zmartwić niestety to nie ten adres do takich przekrętów.

Co do tych logów ok zapytam jeszcze będę rozmawiał z moim dostawcą usług co on mi może ciekawego przesłać. Na przykład pula adresów IP czy coś jeszcze tu to już bardziej skomplikowane kwestie na których ja się nie znam,

Padają tu różne propozycje i muszę je wszystkie selekcjonować bo chyba było by największą głupotą walnięcie wszystkiego na raz.

Co do prokuratora to najpierw trzeba z czymś tam iść po wekendzie będę wysyłał pisma do ich urzędu nadzorującego oraz na policję irlandzką.

Powiem to jeszcze raz przy pierwszym razie fakt miał miejsce też podczas logowania na stronę. W tym przypadku to samo po zalogowaniu się na ich stronę zaraz następuje taki atak. Dlatego przypuszczam że tam mógł ktoś ukraść dane do logowania. Jakoś do banków i innych ważnych mi firm do których trzeba się logować nikt się nie włamuje ale oni mają SSL. Ten mój znajomy co stracił 2000$ miał dokładnie taki sam przypadek strona bez SSL i od razu włam.

Następne to broker nie stracił kasy bo kasy nikt nie wypłacił i kasę jak będzie chciał to może oddać. Bo gramy przeciwko brokerowi.

Sprawa jak już pisałem jest podejrzana bo broker nie podjął i nie bardzo jest zainteresowany podjęciem śledztwa przez organy ścigania. Posłałem kolejne upomnienie czy sprawa została zgłoszona na policję i nie dostałem odpowiedzi.

Ja tak szybko się nie poddam w tej sprawie bo po pierwsze walka toczy się o dużą kasę, a po drugie trzeba to wyjaśnić dla zasady.

Jeszcze odnośnie tych IP to oni wyraźnie dają mi do zrozumienia że to ja komuś dałem dane albo przypadkiem ktoś z rodziny zalogował się na platformę i sobie zlecenia otworzył.

PS. Wpłacając kasę do brokera spodziewałem się blokowania zleceń czy tym podobnych praktyk jak to ma miejsce na wielu platformach nigdy nie nie pomyślałem, że w taki sposób zostanę okradziony.

Dodano po 12 godzinach 20 minutach:
These guys have brilliant ideas to steal your money. How can an internet hacker knows what is buy/sell with 10 lots?? And why didnt he change his password to takeover his account ?? I am sorry for your loss bro , but these guys are scammers and thx for warning us.

Jedna z odpowiedzi na FPA

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

postrasz ich procesem i jeżeli wygrasz to drugim o odszkodowanie na kilka mln za doprowadzenie do rozstroju nerwowego.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Tak na początku to patrzę i nie wierzę oczom tu taka sprawa z avafx a tu pojawiały się banerki tej firmy na forum troche to nie logiczne według mnie.

Więc tak kolejne meile do firmy wysłane i czekam na odpowiedź. Kontaktowałem się też z dostawcą netu to powiedział, że przy zmiennym IP to ciężko będzie podać z jakich IP ja ostatnio korzystałem.

Jutro składam dokumenty do ich KNF oraz na policje i zobaczymy jak dalej będzie się toczyło

Dodano po 2 godzinach 29 minutach:

Jest najnowsza odpowiedź. Nadal nic konkretnego nie ma.

Dear xxxxx,

At this point we have no conclusive evidence a crime has been committed – all we know is the trades performed in your account on the 18th May was not from your regular IP address – but still in Warsaw, Poland. It's very easy to download the Ava Trader platform onto any computer, as a result we often see our customers are logging into their account from numerous IP addresses (home, work, friend's house, Internet café etc). We obviously cannot open a police file each time a customer trades from a different IP address.

When we view your trades on the 18th May we see positions were both opened and closed which is also not typical of someone hacking an account.

You can view all your account records by logging into your Account Statement.

Regards,

Steven Freedman
VP Customer Care Department
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Kolejna wymijająca odpowiedź -zero konkretów. Co z logami ? Pytałeś o nie ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Tak pytałem w pierwszym meilu czyli tym co zamieściłem nie dostałem odpowiedzi teraz wysłałem drugi meil z podkreśleniem o co konkretnie ja chciałem i żeby mnie wymijająco nie traktowali.

Teraz ci którzy jeszcze nie wierzyli, że to mógł być przekręt brokera powinni uwierzyć bo każdy meil to nic konkretnego i dalsze podkreślanie że to ja zrobiłem przekręt im.
Zobaczymy co będą pisali jak się tym zainteresuje policja oraz ich KNF.

Dodano po 5 godzinach 6 minutach:

Dla bardziej zainteresowanych

http://mayafiles.tase.co.il/RPdf/442001 ... 735-02.pdf

ODPOWIEDZ