WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Chciałbym zakończyć sprawę sukcesem i pokazywać innym że trzeba walczyć ale to na razie początek. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja już do stracenia nie mam nic bo już mnie oskubali na 12.000$ nie wspominając o 7000$.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Jeżeli dojdzie czegoś takiego to na pewno się nie będziesz mógł dowiedzieć co i jak, ale podejrzewam, że coś takiego nie przeszło by bo już pewnie ktoś inny by to wymyślił.

Jestem też umówiony po niedzieli z naczelnikiem w KNF w Polsce.

trade.cfd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: trade.cfd »

Witam.
Podobna sprawa przydarzyla sie mnie z Finspreadem.
Pod żadnym warunkiem nie decyduj sie na to "hojne" 50 procent tego co miales. Ze mna chcieli zrobic to samo, najpierw chcieli dac 20 procent, pozniej 50, finalnie po wielkich bojach w kilku komisjach nadzoru finansowego oraz interwencji dziennikarzy z parkietu i pb oddali mi calosc i wyplacili odszkodowanie.
Jakbys mial jakies pytania to smialo pisz na priv.

Moja sprawe opisywalem gdzies na forum, takze mozesz sobie poszukac bo chyba tego nie wyrzucili jeszcze.
Pozdr.
LISTOPAD 49 pozycji. 35 wygranych, 14 przegranych (71% sukcesu), zysk miesiaca 857 pipsow. GRUDZIEŃ 246 pipsów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

matka pisze:
Edźwin pisze:logów nie udostępniają ponieważ prawdopodobnie adres ip z którego ktoś wszedł na Twoje konto należy do avax
Nawet by im się nie chciało z innego IP tego robić? pomyśl...
forexpolska pisze:Odpowiedź jest jedna NIE nie odpuszczę
A mi się wydawało, ze 50% to koszty jakie deklarowałeś ponieść na prawnika etc. Życzę Ci jak najlepiej i trzymam Twoją stronę ale jeszcze raz zwracam powtarzam: działasz nieracjonalnie. Jeśli faktycznie wygrasz zwrot całości, to będzie cenna wskazówka co robić gdy się ma konto w ava i chce się zagrać bardziej ryzykownie - wystarczy to zrobić z innego IP i w wypadku wtopy zgłosić włamanie powołując się na Twój precedens ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia

matka jakby to było włamanie prawdziwe tak jak oni piszą to sprawa powinna szybko trafić na policję klienta powinni uspokoić, a wszystko wziąć na siebie.

Tu jest inny przypadek zobaczyli, że po pierwszym ataku się wygrzebał i może im zagraża to go trzeba załatwić.

Zobaczymy co uda się FPA załatwić po przyjęciu skargi z całą dokumentacją.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

trade.cfd pisze:Podobna sprawa przydarzyla sie mnie z Finspreadem.
Pod żadnym warunkiem nie decyduj sie na to "hojne" 50 procent tego co miales. Ze mna chcieli zrobic to samo, najpierw chcieli dac 20 procent, pozniej 50, finalnie po wielkich bojach w kilku komisjach nadzoru finansowego oraz interwencji dziennikarzy z parkietu i pb oddali mi calosc i wyplacili odszkodowanie.
Szczególnie to
trade.cfd pisze:e mna chcieli zrobic to samo, najpierw chcieli dac 20 procent, pozniej 50, finalnie po wielkich bojach w kilku komisjach nadzoru finansowego
Prosiłbym Ciecie abyś powiedział jeżeli ktokolwiek znajdzie się w takiej sytuacji gdzie uderzać.KNF?,otrzymałeś wystarczającą pomoc?.

Pozdrawiam.

Ps. mozna by wymieć po kolei kroki jakie trzeba w takiej sytuacji zrobić.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

trade.cfd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: trade.cfd »

W takiej sytuacji okazuje sie niestety,ze prawda jest przykra.
Nie ma totalnie zadnej kontroli nad tym co robia scam brokerzy i nieuczciwe podmioty na rynku forex. Nasz KNF odpisal po miesiacu,ze zbadaja sprawe, ale jakos nie otrzymalem juz zadnych informacji.
Brytyjski odpowiednik napisal to samo.
Nękałem ich telefonami codziennie i naprawde wydalem na to mase kasy i nerwow. Dopiąlem swego dzieki zainteresowaniu dziennikarzy ktorzy chcieli podjac ten temat.
Chyba mialem szczescie moje problemy mialy miejsce w czasie kiedy FInspread przechodzil do CIty Index( lub byc moze juz byl w ich posiadaniu), ale wchodzili do Polski, otworzyli biuro regionalne w Warszawie i po prostu wystraszyli sie takiej antyreklamy ktora mogli zrobic im dziennikarze pb i parkieru.

Ogolnie rzecz biorąc zarabialem ciagle przez 8 miesiecy i budowalem kapital po to zeby jacys oszusci mi go zabrali. Co prawda po 4 miesiacach odzyskalem pieniadze ale stracilem cos o wiele cenniejszego- motywacje i checi do dzialania na rynku walutowym...
Tego nikt mi nie zwroci;/
LISTOPAD 49 pozycji. 35 wygranych, 14 przegranych (71% sukcesu), zysk miesiaca 857 pipsow. GRUDZIEŃ 246 pipsów

zz
Maniak
Maniak

Proszę Modów o pochwałę dla trade.cfd za ten post to są prawdziwe Uniwersytety......
trade.cfd ja o tym piszę od dwóch lat.Prosiłbym Cie o odniesienie to tego co jest w moich postach czyli jeżeli pracowałbyś na np. najpłynniejszych walutach np. E/$ byłoby Twoim zdaniem lepiej?.Moim zdaniem lepiej ponieważ boją się arbitrażu.Jak oceniasz solidne banki FX czy Twoim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie?.Moim zdaniem po Migu ,Saxo,D/B lepiej.
Jeżeli Masz w tym doświadczenie to podziel się z nami wiedzą.

Pozdrawiam.

Dodano po 30 minutach:

Ps. pytam też dlatego że doszły mnie słuchy że ten Twój broker już wcześniej kantował przy większych depozytach........
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Zgadza się ja utraciłem na razie motywacje - a za plecami jest strach po tym co się stało i może się stać w każdym innym brokerze.

Bardzo cenne informacje dla mnie jeżeli nie chcesz to nie pisz publicznie ale czy duża to była kwota straty?

Dodano po 23 minutach:

Jeszcze taka jedna kwestia dotycząca tego tematu, a to może dla wszystkich zainteresowanych oraz dla brokerów czy też przedstawicieli brokerów.

Przydało by się stworzyć taki temat bardzo ważny: Gdzie szukać pomocy w razie oszustwa ze strony brokera.

Tu by można było wyszukać i przedstawić instytucje polskie/ europejskie i z USA

oraz organizacje czy też inne podmioty zajmujące się pomaganiem w walce z nie uczciwymi brokerami.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

spont
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spont »

matka pisze:
Villager pisze:
Tak po za tematem to powiem wam, że przy takich jazdach jak są od kilku tygodni wielu brokerów może już tego nie przetrwać Sad
Konkretnie jakich?
chodzi oczywiście o konkurs xtb i jego hipotetyczny związek z tym małym zamieszaniem w zeszły czwartek :twisted:
Witam poraz pierwszy,moge wiedziec o co chodzi z tym zamieszaniem :roll:

zz
Maniak
Maniak

forexpolska pisze:Przydało by się stworzyć taki temat bardzo ważny: Gdzie szukać pomocy w razie oszustwa ze strony brokera.

Tu by można było wyszukać i przedstawić instytucje polskie/ europejskie i z USA

oraz organizacje czy też inne podmioty zajmujące się pomaganiem w walce z nie uczciwymi brokerami.
Popieram!!!.

1-wyselekcjonować z 20-25 najlepszych brokerów i banki FX
2-najlepiej aby broker miał ubezpieczenie prawne/regulujące sprawę ustawowo// depozytu klienta oraz drugie prywatne ubezpieczenie depozytu klienta.
3- w przypadku Polski lub inaczej broker ustawowo podlegającego pod prawo Polskie dzwonić do KNF ona jest ustawowo powołana do tego.
4- w przypadku brokerów i banków z U.E. oraz USA kontaktować się z ich organami kontrolnymi.
5- jak pisałem wielokrotnie grać tylko na najpłynniejszych walutach ponieważ ryzyko jest mniejsze gdyż broker ryzykuje że ktoś inny zrobi arbitraż i go z torbami puści..........
6-aby broker miał wielu dostawców płynności.

Tyle teorii prawnej.........
Za wszelkie rady praktyczne będziemy zobowiązani.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ