WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

pawelklos pisze:Identycznie ma się sprawa z kasynami internetowymi, oraz bukami, jak widać forex można wrzucić do tego samego worka.

Dodano po 2 minutach:

To jest pomieszanie tematu.
Natomiast
pawelklos pisze:jeżeli już bym się (ja) decydował na wpłaty takich sum do gry to wybrał bym forex w biurze BOŚ z racji tego że wiem z kim mam doczynienia,
To jest właśnie to o czym piszę i proponuję każdemu trzymać się takiego rozumowania.

Pozdro.

Dodano po 2 minutach:

Ps. czyli trzymać się wiarygodnego brokera a do takich na pewno należaą brokerzy bankowi oraz sprawdzać pod kątem prawnym zabezpieczenia w szczególności polisy zabezpieczające.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

avafx żeby zabezpieczała konta tokenami lub na przykład kodem sms czy inną formą tego by nie było i za pierwszym razem i za drugim
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

forexpolska pisze:green7 napisał:
forexpolska napisał:
Jest odpowiedź po tym ostatnim meilu.

Pisz o pełne logi dla Twojego konta.
Data, godzina, adres IP wykonane operacje.
Dodaj, że tą informację chcesz przedstawić w polskiej prokuraturze zgłaszając fakt przestępstwa.

Wszystko ok tylko czy wtedy im to nie będzie na rękę że pozbędą się problemu. Bo to oni powinni zgłosić do swojego prokuratora.
Jeśli włamanie było z terenu polski będziesz mógł spróbować odszukać skąd. Jeśli było to łącze ze stałym adresem lub np. neostrada to da się to sprawdzić i namierzyć winnego.
Jeśli jednak nie było włamania a sprawę sobie wymyślili to będą mieli zagwozdkę - bo staną przed koniecznością spreparowania logów. BTW: czy Ty aby też nie jesteś z W-wy ?

Poza tym nawet jak Ci dadzą logi możesz napisać w kolejnym kroku, że oczekujesz że zgłosili/zgłoszą fakt przestępstwa odpowiednim swoim organom. Dwa - pisząc o logi nie musisz dokładnie wskazywać komu chcesz je przedstawić, wystarczy że ogólnie napiszesz że odpowiednim służbom ....

Logi mogą być przydatne - ich analiza może wiele powiedzieć ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Więc tak:

Ja nie jestem z wawy ale mieszkam od wawy 100 km i z tego co wiem to jak neta mi podłączają to chyba figuruje się jako wawa. Jakby nie patrzyć to jestem w innej strefie numeracyjnej.

Ja żadnego przestępcy nie będę szukał bo nawet jakby to był ktoś z polski i bym go odszukał to co ja bym mu zrobił tym musi się zająć od policja.

Czy od operatora internetu można coś wyjąć ciekawego. jakieś potrzebne informacje itp.

Ja tak sobie to teraz wszystko składam do kupy to nawet jak ja udowodnię, że się nie logowałem od tej do tej godziny to mi powiedzą, że się zalogowałem u kogoś innego albo dałem komuś innemu dostęp. Bo tak się opierają od początku na tym, że ja komuś dałem innemu dane do zalogowania. Nie ma nawet słowa że oni to zgłosili na policję stoją twardo przy tej teorii.

No nic łatwo nie będzie ale nie mam już chyba nic do stracenia, a na pewno dla wielu z nas będzie to pomocne.

Jak ktoś z was ma jakieś propozycje oprócz tych co już padły w którym kierunku pójść bo jest największa szansa ich złamać to bardzo proszę pisać

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

Forexpolska jakiś Ty nie kumaty, pisałem juz przykład ze sklepem i zwrotem towaru. Teraz zastanawiasz sie jak udowodnie jak to podstawa by mieć logi ip ich serwera i swojego uslogodawcy internetowego czy sie zgadzają.
Chcesz tylko aby ktos za Ciebie rozwiazal problem. udzielaja Ci rady a na co mi taka rada co mi po tych ip, jak to przestepstwo informatyczne.
Byl kiedys koles ktory codzienie skreslal przez pare lat te same numery w totolotka, a pozniej te liczby padly ale nie mial kuponu, przed sadem wygral.( uprawdobodobnienie tzn zachodzi wielkie prawdobodobiensto iz taki stan faktyczny mial miejsce)

Tak samo masz logi jesli widac ze sie logujesz tylko z jednego ip byc moze jeszcze mac twojej karty komputera ze tylko z jednego zawsze korzystales zachodzi wysokie prawdopodobienstwo iz nie byles w zmowie z osoba trzecia jejciu bo teraz oni by musieli uprawdopodobnic udowodnic zla wiare po Twojej stronie fakt to jest inne prawo irladzkie ale pewnie wszystko dziala mniej wiecej tak samo

Art. 7. Jeżeli ustawa uzależnia skutki prawne od dobrej lub złej wiary, domniemywa się istnienie dobrej wiary.(Ten artyklul i tak sluzy czemu innemu ale pokazuje ze jesli masz rachunek to w dobrej wierze a oni ci zarzucaja zla iz rozpowszechnales swoje haslo, ktos z domu, dzialania na ich szkode czy swoja ? wiec to co e-mail to zwykla pisana , pewnie podobnie jest zalozenie dobrej wiary a prawie Irladzkim)

Nie po to z nimi zawierales umowe by ich oszukiwac() ale nikt nie moze wychodzic zalozenia ze jestes w zmowie, a to ze oni pisza to co cie to obchodzi juz raz pisalem, prosisz o logi by tylko uprawdopodobnic

http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado ... 79536.html
,
jesli zauwaza ze jestes kumaty i wiesz gdzie pozniej z tym co zrobic skalkuluja ze byc moze nie warto.

taki stan faktyczny jestes jak dziecko wiec pisza jak do dziecka ze moglo wejsc ci dziecko do kompa wtedy gdy na chwile odeszles. Zamiast isc do prawnika piszesz i zasmiecasz . Pisałem juz jaka to ma moc taki e-mail. Musza zajac ostateczne stanowisko i od tego sie odwolujesz. sa z Irlandi i tylko w tym jest problem.

I jak koledzy pisza proszac o logi nie znaczy to ze teraz ty sie sprawa zajmujesz udowadniasz tylko ze sam sie sprawa ineteresujesz. A tak jak sam nie napiszesz to i nie doczekasz sie dezycji ich wewnetrznego sledztwa w jakim interesie jest by ci cos pisac skoro maja Twoja kase.
Widać jesteś mądrzejszy co oni Ci napisza , tak samo mówią sprzedawcy swoich towarów, jakbyś nie znał życia, jaki jest sens cos ci udzielac jak, bo panowie z AXAFX mi odpiszą to i to. Jeśli doszlo by to do sporu sądowego to powiedz jaka to ma wartość iż zarzucają Ci złą wole jak to nawet nie jest stanowisko zajete przed tą spolke w Twojej sprawie.
Nie moga Ci udowodnic zlej wiary tak jak i Ty ze caly ten wietnamczyk to wielka bujda na resorych. Udowodnij ze jestes czlowiekien nie odpowiedzialnym , zbierz np opinie z innych firm ze przez Ciebie mieli wlamania. Wiec na jakiej podstawie tak wnioskuja. Gdyby to byla Polska mozna by to im napisac na jakiej podstawie domniemaja iz taki stan faktyczny mial miejsce co Cie obchodza inni klijenci( bo jesli mieli takie sprawy to co zrobili z poprawa bezpieczenstwa, ktorzy to klijenci nie moga podac ich danych to po co ci o nich pisza ) ty nie jestes inny klijent ani oni nie sa sadem bo takich ustalen dokonuja odpowiednie organy Policja ,sąd, prokuratura. Tylko teraz wyslow sie po angielsku

Rzecz w tym ze nie chcesz sie w dawac w spor sadowy i chcialbys jakos to polubowanie zalatwic ja nie znam rozwiazania metod jakich np stosowal Szwajcar, ale stan faktyczny byl inny nikt mu sie nie wlamywal na konto ani takich bujd nie wciskal broker.
Zreszta mozesz miec dorosle dzieci, mogly byc w tym czasie w szkole to by sadu tez by malo obchodzilo bo jesli mielii by logi ip to by uprawdobodobnili AVAFX ze to ty te tranzakcje dokonywales.
Nie wiem po co takich rzeczy domniemywac bo raz pisza ze wietnamczyk a raz ze u Ciebie z rodziny wiec z Twojego ip, dlatego proszisz o logi bo inaczej co pisza to pustoslowa ze moze ktos z rodziny tyle ze moga oni to sprepawowac dltego muszisz tez miec wykaz swojego uslogodawcy internetowego.
Majac wykaz ich i swojego uslogodawcy i jesli inny numer ip dokonywal tranzakcji to nie beda ci juz pisac w e-mail ze to ktos na Twoim kompie dzialal jakies dziecko. I w końcu bedziesz wiedzial na czym stoisz a gdyby tam byl adres ip wietnamczyka a juz nie ufasz tej firmie wniolbys na policje sprawe by prokurator zazadal logow ich dostawcy czy ten numer ip ktory ci podali zgadza sie. wykazujac tylko ze masz racjonalne podejrzenia, maja kase wlamanie i zadnych krokow nie podjeli juz jest jakims argumentem.
Bo tak to jest pisanina ze moze ktos z Twojej rodziny rownie dobrze mozesz odpisac ze jestes samotnym kawalerem. A to moze ktos inny, zadasz logow i kropka a nie domyslow z ich strony. Zreszta widac ze wala Cie robia raz wietnamczyk teraz czlonek rodziny z Twojego komputera, napisz ze pisza ci za kazdym razem co innego i niecch zajmna ostateczne dezycje w tej sprawie i niech ci wysla logi ip bo na razie czekasz od swojego uslogodawcy i chcesz sobie porownac masz 1 ip i jeden komp,
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

schwede pisze:Zreszta widac ze wala Cie robia raz wietnamczyk teraz czlonek rodziny z Twojego komputera, napisz ze pisza ci za kazdym razem co innego i niecch zajmna ostateczne dezycje w tej sprawie i niech ci wysla logi ip bo na razie czekasz od swojego uslogodawcy i chcesz sobie porownac masz 1 ip i jeden komp,

jak juz bedziesz mial logi to mozesz sprawdzic czy w ogole twoj komp dzialal w tej godzinie, chyba ze kompa masz caly czas odpalonego, ja np gasze na noc kompa i router, wiec nie moga mi wcisnac ze cos bylo z mojego ip robione noca bo moj dostawca sieci moze poswiadczyc ze nie bylo sygnalu z mojej strony....

z tego co ci pisali od jakiegos czasu logowales sie tylko z jednego ip wiec nawet nie ma problemu ze to byl inny komputer, nie musisz nikogo szukac (chyba ze juz im sie cos zmienilo), kwestia teraz co sie dzialo z twoim kompem w tych godzinach
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

schwede pisze:Byl kiedys koles ktory codzienie skreslal przez pare lat te same numery w totolotka, a pozniej te liczby padly ale nie mial kuponu, przed sadem wygral.
To ciekawe. I dostał kasę?

Słyszałem o takim gościu co grał kilkanaście lat tymi samymi liczbami a kiedy jego wreszcie padły to nie miał kuponu bo żona zapomniała mu rano kupić mimo, że ją prosił. Za morderstwo dostał bodajże dużo mniejszą karę, za działanie pod wpływem bardzo silnych emocji.

Jak nie masz kuponu to nijak ma się to regulaminu chyba, i to jakiś bardzo niebezpieczny dla TS precedens jeśli dostał kasę.

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

http://www.rmf24.pl/fakty/news-wroclawi ... nId,176355
No właśnie zachodziło wysokie prawdopodobieństwo że ktos w tym rejonie skreśla te same liczby od lat, wyrzucił kupon bo mu powiedzieli żę nie wygrał. A pożniej nie musiał już mieć dowodu w postaci kuponu linia obrony totalizatora to regulamin iz niezbednym dowodem zwarcia umowy jest kupon a on uprawdobodobnial że taki stan faktyczny miał miejsce.
Malo tego swoje roszczenie wygranej zglosil po terminie ale to juz wynikalo z winny totalizatora.
Tak samo tutaj AXAFX pozbawia go dzialania w dobrej wierzezarzuca iż podaje hasla czy tez ze ktoś działał na jego kompie i by uprawdobodobnić wystarczy miec logi porownac z tym co ma jego uslugodawca i tyle,
bo jesli z jego ip dokonywano tranzakcji wlamano sie na komp przechwycono to moim zdaniem broker wtedy nie bedzie ponosil winny ani odpowiedzialnosci ale takei rzeczy powiny znalesc sie w decyzji postepowaniu wyjasniajacym ta sytacje i sie od niej odwowylac i wiedziec w jaki sposob odpowiedziec na argumenty i uprawdobodobnic swoje dzialanie bo nikt nie udowodni mu ze dziala w zlej wierze tak ajk trudno bylo by mu udowodnic ze jesli to hacker z wietnamu to ma powiazania i dziala na zlecenie AVAFX
Jezeli takich logow nie chce podac broker to znaczy ze dziala w zlej wierze, tylko ile jest prostrze dojsc swej racji tutaj na miejscu niz tam w Irlandi jesli nie uda mu sie polubowanie zalatwic i odzyskac kasy.
A co do morderstw do zadko kiedy skazuja na pelny wymmiar kary, silne emocje przekroczenie granic samoobronny itp bo chodzi o to ze co za pozytek wsadzic takiego czlowieka na 25 lat, posiedzi 7-8 zrozumie blad i niech wraca przypadki dzganych nozem kuchenym mezow alkoholikow przez ich zony awanturka i te sprawy.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

W dalszym ciągu nie wykluczam, że to mógł być wałek brokera ale jeśli tak to na obecnym etapie raczej nie masz absolutnie żadnych szans. Tak jak pisał Green oni mogą dowolnie spreparować logi i jeśli zrobili to sprytnie nikt nigdy nie dojdzie prawdy. Logi to niestety tylko tekstowe pliki na dysku.
Ano właśnie. Jak to wałek broka: niech pokażą logi. Będzie wtedy można wykazać że są spreparowane - czyli że to oni kręcą wałek.

Jak to nie wałek i włamał się ktoś z polski - to chyba polska policja mogłaby tu namierzyć "żartownisia". A wtedy możesz spróbować pociągnąć go do odpowiedzialności. Poza tym - jeśli to rzeczywiście hacker z polski to dobrze byłoby wiedzieć jak tego dokonał. Inaczej może być tak, że za miesiąc zrobi Ci takie samo kuku u innego broka .....

W jaki sposób jesteś podpięty do sieci ? (jaki dostawca typ łącza: modem, kabel, bezprzewodowe?)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
nasreddin
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nasreddin »

echcchch a mnie wkurza hakernia.co prawda sa jak muchy niewiele moga przy moich zabezpieczeniach zrobic chyba ze ich podpuszcze z jakims klubem wall street ;)

wystarczy ze taki ciulahej wlamie sie z tora a z tego co widze probuja wlamu nawet wewnatrz tora to mozesz probowac szukac . masz szanse takie jak znalezienie pryszcza na jajach u robotnika w mrowisku

a caly ten watek smierdzi mi podpucha co za idiota daje sobie dwa razy wykrecic walek?

pozyteczne moga byc niektore rozwiazania podsuwane przez userow ale zalozenie powinno byc takie : swoja kase powierzam wylacznie pewniakom . bankowym. duzym. z gwarancjami
„Ekspert to człowiek, który w bardzo wąskiej dziedzinie zrobił wszystkie możliwe błędy.”

ODPOWIEDZ