WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Sorry.Lecz widzę że ta moja pisanina to daremny trud.......

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

zz pisze:Sorry.Lecz widzę że ta moja pisanina to daremny trud.......

Pozdro.

Ja myślę, że zajmiesz się tym wątkiem w dziale platformy bo tam sprawa jest rozpoczęta niestety na kłótni się skończyło i dalej stoimy w miejscu. Nie trzeba patrzeć i czekać jak moja sprawa się zakończy bo ona może trwać długo a inne osoby mogą wpadać w takie problemy u innych brokerów.

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

Bonusy po 1 trzeba od takich brokera trzymac sie z daleka to podobna zasada co bukmacherzy od razu jak bonus kojrzy mi sie ze scamem( juz na starcie tworzy wirtualna kase w zapiskach klijentow , kasy ktorej de facto nie ma i liczy na zachete ze ktos sie lapie na bonusa i swoj depozyt przegra).
A pomysl jak to wyglada od strony brokera . Mamy frajera 12 tyś $ jego kase napiszemy mu ze ktos sie bawil to moze wietnamczyk a moze ktos z rodziny po jego stronie wina dajmy mu na to zapis umowy nie ponosimy za to odpowiedzialnosci a czemu bo nie znasz swoich praw. I to nie w interesie brokera jest sie o to zatroszczyc dam ci przyklad z naszego kodeksu cywilnego ktory ma podstawe do zastosowania w umowach handlowych
"Art. 6. Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego wywodzi skutki prawne."
Widac ze po dobroci nie bedza chciali Ci odac kasy. po pierwsze powinienes prosic o udostepnienie wszystkich numerow ip lacacych sie z serwerem brokera na Twoje konto porównać to z swoim jesli masz stale lacze i zawsze sie laczyles z domowego to juz latwiej cos udowodnic
Dajmy na to ze maja oni specialnie takich specy ktorzy sie wlamuja znajac juz hasła.. Trzeba znac teraz prawo co firma inwestycyjna powina robic w takich sytuacjach wlasnie broker powinien zglosic na policje itp podjac kroki prawne dokonano przesrtepstwa na jego serwerze
Bronisz sie ze nie moze zarzucac iz czlonek Twojej rodziny zakladajac Twoje zle intencje i bla ale to na drodze sadowej.
Problem jest w tym jak masz egzekwowac idz do jakiegos speca z prawa ktory sie ta branza zajmuje ktory zna dyrektywy MiFiD , bo inaczej jak w sklepie chca zbyc klijenta nie przyjmujemy zwrotow informacja obok kasy.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

schwede pisze:Bonusy po 1 trzeba od takich brokera trzymac sie z daleka to podobna zasada co bukmacherzy od razu jak bonus kojrzy mi sie ze scamem( juz na starcie tworzy wirtualna kase w zapiskach klijentow , kasy ktorej de facto nie ma i liczy na zachete ze ktos sie lapie na bonusa i swoj depozyt przegra).
A pomysl jak to wyglada od strony brokera . Mamy frajera 12 tyś $ jego kase napiszemy mu ze ktos sie bawil to moze wietnamczyk a moze ktos z rodziny po jego stronie wina dajmy mu na to zapis umowy nie ponosimy za to odpowiedzialnosci a czemu bo nie znasz swoich praw. I to nie w interesie brokera jest sie o to zatroszczyc dam ci przyklad z naszego kodeksu cywilnego ktory ma podstawe do zastosowania w umowach handlowych
"Art. 6. Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego wywodzi skutki prawne."
Widac ze po dobroci nie bedza chciali Ci odac kasy. po pierwsze powinienes prosic o udostepnienie wszystkich numerow ip lacacych sie z serwerem brokera na Twoje konto porównać to z swoim jesli masz stale lacze i zawsze sie laczyles z domowego to juz latwiej cos udowodnic
Dajmy na to ze maja oni specialnie takich specy ktorzy sie wlamuja znajac juz hasła.. Trzeba znac teraz prawo co firma inwestycyjna powina robic w takich sytuacjach wlasnie broker powinien zglosic na policje itp podjac kroki prawne dokonano przesrtepstwa na jego serwerze
Bronisz sie ze nie moze zarzucac iz czlonek Twojej rodziny zakladajac Twoje zle intencje i bla ale to na drodze sadowej.
Problem jest w tym jak masz egzekwowac idz do jakiegos speca z prawa ktory sie ta branza zajmuje ktory zna dyrektywy MiFiD

Powiem ci tak trochę to co piszesz w ostatniej części zdania nie ma logiki w moim przekonaniu ale powiedzmy ok.

Moja osoba spełniła takie wymagania:

1. Posiadam orginalny system WIndows 7 - żeby nie było że piracki to jakiś z wirusami

2. Posiadam orginalny program antywirusowy aktualizowany codziennie z firewollem.

3. Hasło do platformy nie zostawało zapamiętywane.

4. Zmieniłem hasło po poprzedniej akcji. Dostałem zapewnienie że ich platforma jest bezpieczna.

5. Nie korzystam z innego komputer logując się do platformy.

6. Nie daje loginów i haseł osobom trzecim nawet nikomu z rodziny.

Ja ze swojej strony spełniłem wszystkie wymagania, które tylko mogłem. piszesz, że to osoba pokrzywwdzoną ma to udowodnić. To chyba nie jest tak jak to oni mają wszystko po swojej stronie a ja mam udowadniać że ktoś mi się włamał na konto.

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

mysle ze forexpolska tez sie skusil na taki bonus jak zakladal konto, pewnie jest z zapisie ze musisz przeprowadzic iles tranzakcji jakims lotem zeby moc je pozniej wyplacic, ale nigdy nie zdazysz tego zrobic bo pojawiaja sie jakies pozycje zerujace konto

mysle ze chlopaki maja juz ten patent przerobiony do perfekcji, wiedza ze nadzor irlandzki moze im nastukac, nawet jak im zabiora licencje to po prostu sie zwina i pojawia sie za jakis czas z inna nazwa
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

r4ph pisze:mysle ze forexpolska tez sie skusil na taki bonus jak zakladal konto, pewnie jest z zapisie ze musisz przeprowadzic iles tranzakcji jakims lotem zeby moc je pozniej wyplacic, ale nigdy nie zdazysz tego zrobic bo pojawiaja sie jakies pozycje zerujace konto

mysle ze chlopaki maja juz ten patent przerobiony do perfekcji, wiedza ze nadzor irlandzki moze im nastukac, nawet jak im zabiora licencje to po prostu sie zwina i pojawia sie za jakis czas z inna nazwa

Zgadza się masz racje skusiłem się ale z tego co wiem to inne osoby też bardziej się kuszą na takich brokerów z bonusem bo myślą, że wpadnie dodatkowa kasa. Jednak ta sprawa nie ma nic związanego z bonusem

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

forexpolska pisze:Zgadza się masz racje skusiłem się ale z tego co wiem to inne osoby też bardziej się kuszą na takich brokerów z bonusem bo myślą, że wpadnie dodatkowa kasa. Jednak ta sprawa nie ma nic związanego z bonusem
tak to jest z tym wpadaniem dodatkowej kasy :) 15% daja, grubo, prawde mowiac to juz smierdzi, zaden szanujacy sie broker nie daje kasy ze bedziesz u nich gral :), chyba ze 100-200$ gora nie wazne jakie konto i to jakies brokerzy krzaki

zakladajac lokate w krajach euro masz prawie zerowe oprocentowanie, a u brokera na starcie 15% ...... nic tylko zakladac konta
Ostatnio zmieniony 21 maja 2010, 14:23 przez r4ph, łącznie zmieniany 1 raz.

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Tak sobie myślę może oni teraz mnie sprawdzają na ile dam się omamić jakimś bonusem i czy dam już im spokój
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

Raczej czekają kiedy im dasz spokój. Zresztą oni ciekawe kto? cała firma wie o Tobie siedza i kombinuja co Ty dalesz zrobisz eh
Zreszta nie robisz tak jak trzeba isc sie dowiedziec co Ci pszysluguje, chocby napisac do BossaFX co by zrobili w takiej sytuacji.
Teraz problem tego dochodzenia Irladzki sad. Mozesz nawet pojsc na policje polska jak moj kolege co zostal przez Kanadajczyka na 5tyś wykiwany i sprawa w toku.
Liczą na to co wiekszosci ze jestes szarym obywatelem ktory jest tu a my tam i co nam zrobisz napiszemy mu co chcemy a przecie to nie ma zadnej wartosci bo od stwierdzania winny jest sad . Oni wiedza jak psychologia dziala moze sie pogodzisz.
Zreszta moze byc i tak jak ktos pisal firma jest po to by nabrac hajsu i sie zmyc z tad ta kampania reklamowa adsense google.
Powini Ci napisac wyniki swojego sledztwa oraz podac czy mozesz napisaz zalazlenie odwolac sie od tego czy to ostateczna decyzja w Twojej sprawie albo napisz im ze chcesz podad sie pod spor i jakiemu sadowi podlegaja. Tak jak w Polsce jest KRS ich dzialalnosc jest zarejestrowana i podlegaja wlasciwosci sadu i ze chcesz z takiej drogi skorzystac.
Oni wlasnie sie zastanawiaja ze oni sa w Irlandi a Ty w Polsce i takie cos by cie kosztowalo tlumacza prawnika itp i sie moga bawic z Toba mailami tak to z mojej strony wyglada. Efekt psychologi i czystej kalkulacji
Ja bym Ci pomgogl zreszta w Polsce sam bys wiedzial co zrobic.
Bo nawet moga ci nie chciec podac miejsca sadu i sobie sam szukaj nikt o Ciebie nie bedzie sie martwil
Jak to bedzie wygladac sprawa w Ilrandi , kto Cie bedzie reprezentowal, jak bedziesz argumentowal bo wlasnie korzystasz z jednego kompa logujac sie przedstawisz wyciag swojego dosatwcy net ile to roboty.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2010, 14:47 przez schwede, łącznie zmieniany 5 razy.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

napisz im jaki jest sens wplacania do nich pieniedzy jak "ktos z rodziny" zaraz ci szczysci konto, albo ten z wietnamu, mysle ze nie masz co sie z nimi patyczkowac, prowadz z nimi ostra polemike nazywaj ich zlodziejami i oszustami w korespondencji, szkoda ze nie masz dowodow w postaci pierwszych rozmow na czacie kiedy ci mowili ze to ktos z wietnamu

oni wiedza ze to bedzie trwalo latami zanim ktos zostanie ukarany, wiec wszedzie musisz udezac, pisac na forach (ale widzisz ze takie posty trafiaja do smieci), zaangazujesz sie tym jak cholera, zamiast spokojnie grac na fx teraz bedziesz tracil czas na odzyskiwanie kasy i w imie czego.... 15%, ......

uwazaj tez na falszywych przyjaciol chcacych ci pomoc, napewno broker sledzi twoje poczynania, i ma podstawionych ludzi "ktorzy ci pomoga"

poszukaj ludzi na tym forum ktorzy mieli podobne problemy i odzyskali chociaz czesc kasy, mysle ze warto odzyskac 50% niz tracic czas, masz nauke ze w zyciu nie ma darmowych bonusow

ODPOWIEDZ