WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

To powiem tak mnie 1/3 nie zadowoli bo to jest ewidentna porażka ale ja kto w twoim wypadku mogło być czystym zyskiem to nie wiem. W drugim przypadku miałbym wziąć sobie 400$ z kawałkiem i tym się pocieszyć to powiem będzie to jeszcze gorsze poniżenie.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

tak sie zastanawiam po co korzystac z niesprawdzonych brokerow skoro jest tyle wyplacalnych solidnych firm :?:

forexpolska atakuj wszystkie fora nie tylko polskie, kasa raczej nie do odzyskania, ale smrodu im mozesz niezlego narobic

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Szwajcar pisze:A co do AvaFX to tu jest strona z opiniami:
http://www.forexpeacearmy.com/public/re ... .avafx.com
Opinie mają rzeczywiście paskudne. A te pozytywne śmierdzą na kilometr bo w dużej części zarzucają kłamstwo narzekającym. A kto w taki sposób wystawia pozytywną opinię? Sam broker.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Dear Mr. xxxxxxxxx,

Our Trading Room has completed its investigation, here are the findings. We have the ability to track the computer IP address of all positions opened in our platform. The IP address used to open the positions in your account on the 18th May 2010 is 77.254.175.244 which is located in Warsaw, Poland.

In cases like this Ava cannot take responsibility as each customer is responsible for protecting their own account and login details. There have been cases where customers have logged in at home and other family members start 'playing' with the account or a customer logs in from an Internet café and doesn't make sure to delete all their login details before leaving the computer. These are examples of security risks which again Ava cannot take responsibility.

As a regulated company Ava keeps secret all the passwords of our customers – it is not even available to our customer support representatives. If a customer forgets their password they can request to have it emailed to them but this is generated automatically by our system.

As we have the IP address you are welcome to investigate the exact physical location of this address and take any legal action against any parties which may have been involved.

We sympathize with your situation and would like to reach out and offer assistance – we will give you a generous 15% bonus on your next 3-deposits (up to $7,500 bonus).

Regards,

Steven Freedman
VP Customer Care Department

Widzę jak się rozmywają z informacjami. Ponieważ wcześniej informowali mnie o IP Wietnam.

Mało tego po chamsku podchodzą i jeszcze oferują bonus to jest sku....

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

chyba masz cala poprzednia korespondencje z nimi :), moze i m wyslij w celach przypomnienia co ci juz pisali

moze przez przypadek jakis wietnamczyk tez mial szczyszczone konto a jemu pisali ze to z jakiegos egzotycznego polskiego IP :) i juz sie gubia w zeznaniach

nie bedzie lekko, zglosc na policje, KNF, rob piane na forach, informuj ich o wszystkich swoich posunieciach, moze dadza ci bonus 100% do konta 20k $ :)
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

Nie zwracasz uwagi Forexpolska na to ci pisze szwajcar, jego konto puchło piradmidowanie itp pozniej zostawalo blokowane i mial trudnosci z wyplata co rozwiazywal za pomoca porozumienia z brokern. A co mi ci wyplacic broker jak masz pusto na koncie(saldo 400$) wyniku kradziezy. I jak chce to cie broker moze olac mowiac ze udostepniles komus haslo lub masz slabo zabezpieczony komp, albo bedzie chcial szanowac swoja renome albo Cie oleje wtedy pozostaje droga prawna dochodzenia swoich racji.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Niestety nie mam tamtej rozmowy ponieważ było to na czacie oni na meile wogle nie odpisują. Potrzebne było szybkie działanie i kontakt w takim wypadku tylko na czacie.

Bardzo mnie dziś zmartwiło jak jeden użytkownik z forexfactory zapytał dlaczego mój temat na tamtym forum wylądował w koszu. Sprawdziłem faktycznie wywalili do kosza czy mają powiązania z nimi czy coś innego to nie wiem,

Zgłosiła się do mnie jedna z tego forum, która zadeklarowała pomoc za co jej dziękuję. Mam już rozpisany plan dalszego działania w tej sprawie zobaczymy co będzie dalej.

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

Moje monologowe wypociny z gg
..ze te kryedyty wpycha sie w produkt finasowy a przecietny obywatel kupuje np produkt struktyrozowany a tam sa te wierzytelnosci a te procenty z tego produktu to splata tych ludzi
Ja (12:36)
jak sie jest kumatym czlowiekiem i sie zna na psychologi
czyli ladna strona marketing wyczesancow to interes sie kreci
Ja (12:37)
kumatym tzn zna sie prawo i jak taki factoring chodzi jak kapitalem zaciagac na wierzytelnosci zaciagac nasyepne wierzytelnosci
tak jak jedni splacaja kredyt jednym kredytem amatorzy a bank z jednego kredytu ma kase
pozniej sprzedaje jeszcze jako produkt i nastepna kasa
Ja (12:39)
a te skrzypki knf nie maja o tym pojecia maja posady i ich wali, tak samo jak nie ma standardow na swiecie w rachunkowosci
Ja (12:40)
taki AVAFX bedzie kalkulowal
Ja (12:41)
czy oddac kase forexpolska czy ich kampania reklamowana u nas w jego watku wyswietlala mi sie reklama tego broka maja nowych leszczy
zreszta ja bym sie podszyl pod uzytkownikow i bym pochlebne opinie dawal w komentarzach
i kase administratorowi za wyciecie negatywnych
Ja (12:42)
ale tak sie nie da bo jest dowod kasy ze wplacil kase na ich konto
Ja (12:43)
zreszta to smieszne koles dzwoni a tam go olewaja pracownicy
Ja (12:44)
a te chaty to tylko lowic leszczy zadaj jakies kumate pytanie zaraz albo link i tam wszystko niby wyjasnione
i oklepane formulki
Ja (12:45)
dlatego dobry forex to np fxcm tam gdzie jest spory obrot kapitalu jedni wplacaja drudzy wyplacaja polowa mrozi sie na kontach
jest rezerwa
Ja (12:46)
tak jak w banku jedni wplacaja , 2 wypllacaja jak wieksza suma juz jest problem ale wyplaca bo jest rezerwa

Zresztą można wysunąć wnioski iż narażeni jesteśmy na taki wał, niektorzy z foromowiczów pisali ze ich depozyt to nie caly kapital jaki trzymaja u broka.
Jesli jest to zagraniczny brok trzeba sie zastanowic jak wyglada droga prawna egzekwowania swoich praw nie ma co patrzec na zapisy w umowach liczy sie co w ustawie dyrektywie UE prawodostwie regulacjom jakim podlega broker itp ale nie ma co nas uspokajać iż gwarancja NFA itp( KNF nic nie pomoze niby w czym ma pomoc jesli nie znasz uprawnien wlasciwosci jakim jest kompetetny ten organ to nie policja ze zglaszasz sprawe i zajmnijcie sie to nie jego sprawa reklama PLUS500 i wszczynanie dochodzeń czy śledztw, organ wydaje zezwolenia i już albo odbiera, za jego posrednictwem gpw organizuje egzaminy na doradcow , maklerow, cele informacyjne, tworzy czarna liste ale za te firmy nie bedzie ponosic zadnej odpowiedzialnosci)
Ostatnio zmieniony 21 maja 2010, 13:35 przez schwede, łącznie zmieniany 1 raz.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Moje monologowe wypociny z gg
..ze te kryedyty wpycha sie w produkt finasowy a przecietny obywatel kupuje np produkt struktyrozowany a tam sa te wierzytelnosci a te procenty z tego produktu to splata tych ludzi
jak sie jest kumatym czlowiekiem i sie zna na psychologi
czyli ladna strona marketing wyczesancow to interes sie kreci
kumatym tzn zna sie prawo i jak taki factoring chodzi jak kapitalem zaciagac na wierzytelnosci zaciagac nasyepne wierzytelnosci
tak jak jedni splacaja kredyt jednym kredytem amatorzy a bank z jednego kredytu ma kase
pozniej sprzedaje jeszcze jako produkt i nastepna kasa
Ja (12:39)
a te skrzypki knf nie maja o tym pojecia maja posady i ich wali, tak samo jak nie ma standardow na swiecie w rachunkowosci
Ja (12:40)
taki AVAFX bedzie kalkulowal
czy oddac kase forexpolska czy ich kampania reklamowana u nas w jego watku wyswietlala mi sie reklama tego broka maja nowych leszczy
zreszta ja bym sie podszyl pod uzytkownikow i bym pochlebne opinie dawal w komentarzach
i kase administratorowi za wyciecie negatywnych
Ja (12:42)
ale tak sie nie da bo jest dowod kasy ze wplacil kase na ich konto
Ja (12:43)
zreszta to smieszne koles dzwoni a tam go olewaja pracownicy
a te chaty to tylko lowic leszczy zadaj jakies kumate pytanie zaraz albo link i tam wszystko niby wyjasnione
i oklepane formulki
dlatego dobry forex to np fxcm tam gdzie jest spory obrot kapitalu jedni wplacaja drudzy wyplacaja polowa mrozi sie na kontach
jest rezerwa
Ja (12:46)
tak jak w banku jedni wplacaja , 2 wypllacaja jak wieksza suma juz jest problem ale wyplaca bo jest rezerwa

Nic więcej dodać...Tutaj napisałeś WSZYSTKO!.Myślę że forumowicze wyciągną z tego wnioski.
Jest jednak nadzieja

Dlatego teraz chyba wszyscy forumowicze zrozumieją że najważniejsze to sami musimy ustalić STANDARTY i się ich konsekwentnie trzymać.
I o tym od dwóch lat piszę na forum.Uczelnie powinny w tym pomagać.Niestety pomagam dzieciom mojego kolegi które są po studiach ekonomicznych i z całą świadomością mogę napisać że zamiast wiedzy to mają zrobioną wodę z mózgu.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Ta swoją drogą to z kim takie dywagacje ?

Patrzcie na to co oni odpisali od razu sugerują że ktoś z rodziny bawi się na koncie. Nie ma jednego słowa, że zostanie podjęte czy zgłoszone na policję. Mało tego perfidnie oferują bonus od depozytu gdzie to jest mało tego nie na miejscu to takie wołanie wpłać do nas znów dużą kasę my ci damy bonus ale i tak nie wypłacisz bo znów ci to samo zrobimy.

ODPOWIEDZ