WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Z policją to się na razie wstrzymuje bo mój znajomy który stracił kasę z NT zgłosił na policje i bo tak mu kazali z Neteller i minął ponad rok i cisza więc tylko czekają aby sprawę umożyć.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

No i widzisz nie znajomosc prawa mozesz i na drodze sadowo- karnej zawiadomienie o przestepstwie kradzieży i na drodze cywilnej, Jesli wina zostala stwierdzona w postepowaniu karnym to w cywilnym juz tylko domagasz sie odszkodowania nie musisz udowaniac juz wtedy winy(w prawie Polskim)
Jestes obywatelem Uni Europejskiej i jaka taka jurysdykcja obejmuje cala Unie Europejska niby firma z UE ale to chyba nic Ci nie da.
Zreszta widze ze chcesz robic po swojemu, Ja studiuje prawo i wolalbym isc do prawnika tej specializacji prawo handlowe zagraniczne troche kasy niz sluchac rad i sie dziwic ze poczatkowo malo sie kto tym zainteresowal a jak niby Ci maja pomoc duchowo?
Jesli grasz na gieldzie lub forexie czemu sluchasz rad od ludzi ktorzy wiedza tyle samo co i Ty;) czemu ludzie sluchaja maklera ktory nie gra za swoją kase? Po co brokerzy daja bonusy? Wlacz myslenie
Pisalem powyzej ze oni sa z Irladni a Ty z Polski oni kalkuluja ile zachodu Ci zabierze odzyskanie kasy. Jesli sa uczciwi to napisz jak znasz angielski jaki ich sad miejsca wlasciwy do rozpatrywania a najlepiej zadzwon i tez problem bo maja pracownikow do lowienia leszczy a nie wdawania sie w takie dyskusje
Wszczeli sledztwo pisz ze czekasz z niecierpliwoscia na zajecie ich ostatecznego stanowiska bo w przypadku dlugiej zwloki napisz ze chcesz na drodze prawnej rozstrzygnac spor i powini Ci obowiazkowo takiej inforacji udzielic zachowaj sobie co odpisuja i co piszesz i wklejaj na fora;)
I nie gadac z byle pracownikami zastanow sie co znaczy wiedza pracownika a pismo wystosowane w e-mail od firmy. W sadzie nie powiesz a bo mi tak mowili kazdy sie wyprze a co innego wiazaca opinia i zajecie stanowiska w konkretniej sprawie.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Wiem, że ty dobrze mówisz tylko ja nie znam prawa pewnie z tego forum mało kto zna. Znać to też nie wszystko trzeba wiedzieć jak je stosować.

Tak meile slę i wszystko wstawiam na forum

Dodano po 18 minutach:

Kolejny meil poszedł z tym wszystkim o czym pisałeś.

Dodano po 1 godzinach 39 minutach:

Jest odpowiedź po tym ostatnim meilu.

Dear xxxx,

When we reviewed your account we saw an IP for Vietnam but this was for a position opened back in December 2009 - if I remember correctly (I'm currently not in the office) the position stayed open for quite a while before it was closed. The reporting system is very accurate and detailed - all positions opened during 18 May were from the IP in the Warsaw area.

We really do sympathize with your position but Ava does not have any offices or agents in Warsaw and we have not given your password out to any 3rd parties. You need to please also consider the option that someone may have scammed your password or some other action which may have given them access to your account. We've even heard of cases when a customer's young child would accidently open positions when the customer walked away for a few minutes from their computer.

Regards,
Steven

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

...
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

forexpolska pisze:Jest odpowiedź po tym ostatnim meilu.
Pisz o pełne logi dla Twojego konta.
Data, godzina, adres IP wykonane operacje.
Dodaj, że tą informację chcesz przedstawić w polskiej prokuraturze zgłaszając fakt przestępstwa.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska pisze:Z policją to się na razie wstrzymuje bo mój znajomy który stracił kasę z NT zgłosił na policje
Może zgłosić na Irlandzką policję.. powiedz, że mieli włamanie i powinni zgłosić a nie zgłaszają bo jest to na ich korzyść całkiem dobre rozwiązanie. Następnie skontaktuj się z ich "knf".
http://www.financialregulator.ie/unauth ... unath.aspx
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Tej sprawy nie jesteś w stanie wygrać. Policja nic nie da - przynajmniej ta polska policja.

Nie jesteś w stanie brokerowi udowodnić celowego zagrania oraz nie masz żadnych na to dowodów. Bez dowodów nie ma sprawy i można jeszcze dostać za pomówienia. Nawet jeżeli chcesz walczyć bez dowodów to będzie to dużo kosztować, długo trwać a wynik i tak będzie taki sam.

Identycznie ma się sprawa z kasynami internetowymi, oraz bukami, jak widać forex można wrzucić do tego samego worka.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Pamiętaj, że jak tak piszesz to możesz sobie pomysleć z drugiej strony, że każdy twój depozyt do brokera i zysk to strata kasy bo zawsze ci ją może zabrać.

1. Ja nie postawiłem zarzutów brokerowi że to on ukradł kasę.
2. Ja stawiam zarzut, że broker nie zainteresował się włamaniem nie podjął działania itp

Dodano po 3 minutach:

3 Broker powinien podjąć działanie bo to stało się na jego platformie

4. Jest to przestępstwo.

Dodano po 16 minutach:
green7 pisze:
forexpolska pisze:Jest odpowiedź po tym ostatnim meilu.
Pisz o pełne logi dla Twojego konta.
Data, godzina, adres IP wykonane operacje.
Dodaj, że tą informację chcesz przedstawić w polskiej prokuraturze zgłaszając fakt przestępstwa.
Wszystko ok tylko czy wtedy im to nie będzie na rękę że pozbędą się problemu. Bo to oni powinni zgłosić do swojego prokuratora.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

forexpolska pisze:Pamiętaj, że jak tak piszesz to możesz sobie pomysleć z drugiej strony, że każdy twój depozyt do brokera i zysk to strata kasy bo zawsze ci ją może zabrać.
No wiesz, mówiąc szczerze to ja tak od prawie samego początku myślałem. Patrząc na to ile tych brokerów jest, na te koloryzowanie, rejestracja przeważnie jest, albo i jej nie ma - na różnych wyspach itd, itd doszedłem do wniosku że to się nie nadaje na większe pieniądze bo po wpłaceniu nie wiem gdzie są i co dalej - a jak firma zniknie? Miałem pewne doświadczenia z kasynami więc wiem co mówię :) Większe pieniądze nadają się jedynie na tradycyjne giełdy i dlatego u mnie większa kasa tylko i wyłącznie na GPW za pomocą BOŚ.

Straciłeś 12$ i to jest bardzo dużo, jeżeli już bym się (ja) decydował na wpłaty takich sum do gry to wybrał bym forex w biurze BOŚ z racji tego że wiem z kim mam doczynienia, wiem gdzie są moje pieniądze, wiem że są nadzorowane i znam markę tego biura. No ale nie ważne - nie mówmy co ja bym robił/zrobił bo to nie istotne.
forexpolska pisze: 1. Ja nie postawiłem zarzutów brokerowi że to on ukradł kasę.
2. Ja stawiam zarzut, że broker nie zainteresował się włamaniem nie podjął działania itp

Dodano po 3 minutach:

3 Broker powinien podjąć działanie bo to stało się na jego platformie

4. Jest to przestępstwo.
Heh, podjął by działania gdyby był biurem maklerskim z klasą i tradycją a tutaj mamy do czynienia z prywatnymi firmami których zyskiem jest nasza strata i nie ważne w jaki sposób.

Myślę nawet że może byli by skłonni oddać kasę i się pożegnać, chociaż z drugiej strony nie robi się takich rzeczy po to aby znów się pogodzić z klientem.
Problem polegał by jednak na tym że gdyby faktycznie zgodzili się ci zwrócić pieniądze to mogli by się narazić na ryzyko że ujawnił byś ten fakt.

Wtedy mieli by całą masę emaili od klientów którzy chcieli by wykorzystać ten fakt i próbować symulować takie sytuacje aby odzyskiwać stracone pieniądze pod wypływem złej gry - a na to ta firma jak i reszta MM nie może sobie pozwolić. Muszą cały czas sprawiać wrażenie że są rynkiem - przepadło? trudno.

Mam nadzieje że dobrze napisałem i jest to w miarę zrozumiałe.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz jak już się oddaje kasę to prowadzi się do jakiejś ugody oraz tak jak tu wczoraj pisał jeden użytkownik jest klauzula tajności.

Tu jest inna sprawa bo broker nie znikł jak to bywało w innych przypadkach.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

ODPOWIEDZ