WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

To miałeś czas czekać 1h , zamiast zamykać od razu ? Nie zrozum mnie źle, nie bronie brokera. Tylko Ja ratowałbym tyle ile mogę. A dalej zajmowałbym się reklamacją...

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

Cyb pisze:Ta z największą stratą wisiała 8h. Co w tym czasie robiłeś ? Nie logowałeś się w ogóle na platformę ?
a co bys zrobil jak logujesz sie na konto a tu widzisz super wielka stratna pozycje :), ja bym myslal ze zalogowalem sie nie na swoje konto , albo ze jeszcze spie i mam niezly koszmar :)

chyba ze byla szansa zeby ja zamknac na zero ale wtedy broker moglby sie wypiac i powiedziec ze skoro kontrolowales ta pozycje i twoje konto nie zostalo spustoszone to moze ty cos w tym mieszales

trzeba cisnac bo to niezla kasa

"Ava grupy to jeden z największych na świecie on-line forex brokerzy, z ponad 100.000 zarejestrowanych klientów na całym świecie i wielkości ponad $ 20 mld miesiąc. Założona w 2006 roku przez zespół specjalistów i ekspertów finansowych
--------------------------
uwierzyles w takie bajki??
ta firma to LTD-moze miec 1funta kapitalu "

jestem tez tego samego zdania ze to co pisze broker o sobie to jedna wielka bajka, nie wiem gdzie dokladnie mozna sprawdzic ile naprawde broker ma kapitalu , w IDM tez chcialem takie informacje pare lat temu jak zakladalem konto to powiedzieli ze nie moga mi tego powiedziec :) a to jest piorytetowa informacja

nie wie z was ktos, gdzie mozna sie tego dowiedziec, KNF? lub inna instytucja
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Cyb pisze:To miałeś czas czekać 1h , zamiast zamykać od razu ? Nie zrozum mnie źle, nie bronie brokera. Tylko Ja ratowałbym tyle ile mogę. A dalej zajmowałbym się reklamacją...
Powiem ci tak w dobrym miejscu tej ostatniej pozycji broker jakby chciał: miałby szanse wyprowadzić tą pozycje. Druga sprawa nie dotykałem tego bo by było już oczywiste że to ja wolałem zgłosić i czekać ale po cichu liczyłem , że analizy na ten dzień się sprawdzą i wyjdę na 0. Tylko zadam ci kolejne pytanie jak następnej nocy znów coś takiego i co będzie tak walczył. Wtedy było tak samo załatwili sprawę na 2 razy.

W t j chwili zostało mi na rachunku ponad 400$ i co ktoś tu pisał wypłać bo i to ci zabiorą to są już ochłapy nie dotykam dowodów przestępstwa.

Dodano po 9 minutach:

Dodam jeszcze ze w pierwszym takim włamaniu nie wiedząc co zrobić zrobiłem hedża, żeby wyjaśnić sytuacje niestety sytuacja nie została wyjaśniona bo skończyło się podobnie tylko trwało to dłużej w czasie niż tylko kilkanaście minut rozmowy na czasie. Hedż na takich dużych pozycjach zjadł mi sporo swapu no i niestety nic tu nie pomógł bo chciałem zwalniać hedza na raz żeby odrobić ale to nie takie proste i zacząłem to minimalizować po kawałku i to długo trwało.

Nie życzę nikomu takiego widoku rano na swoim rachunku bo człowiekowi aż serce do gardła podchodzi.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

W sumie to ja miałem podobną sytuację. Tyle, że broker zmniejszył mi lewar do 1:1 i automatycznie zamknęły się pozycje. Strata była 10% od około 20k $.
Potem wypowiedzenie umowy i zakaz handlu, ale brokerowi się nie dziwię, bo ostro z nim pojechałem. Broker BASEL, ale kasę wypłacił.
A co do twojej sprawy to już kilka razy spotkałem się z opisami ludzi na forach angielskojęzycznych z podobnymi przypadkami. Pozycje pojawiały się same i były stratne. Jedynym sposobem jest mały lewar na koncie, ale jakby taki haker uparł się to i pewnie otwierałby na jakichś egzotykach i sam spread pożarłby depozyt.
Moim zdaniem będzie ciężko odzyskać całość jeśli broker nie dba o renomę.
Pisałeś też, że moneybookers i szybkie wypłaty są dla ciebie ważne. Polecam FxPro, bo nawet z 15k $ wypłaty nie było problemów, choć 6 razy trzeba zlecać po 2,5k.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2010, 23:16 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Szwajcar pisze:W sumie to ja miałem podobną sytuację. Tyle, że broker zmniejszył mi lewar do 1:1 i automatycznie zamknęły się pozycje. Strata była 10% od około 20k $.
Potem wypowiedzenie umowy i zakaz handlu, ale brokerowi się nie dziwię, bo ostro z nim pojechałem. Broker BASEL, ale kasę wypłacił.
A co do twojej sprawy to już kilka razy spotkałem się z opisami ludzi na forach angielskojęzycznych z podobnymi przypadkami. Pozycje pojawiały się same i były stratne. Jedynym sposobem jest mały lewar na koncie, ale jakby taki haker uparł się to i pewnie otwierałby na jakichś egzotykach i sam spread pożarłby depozyt.
Moim zdaniem będzie ciężko odzyskać całość jeśli broker nie dba o renomę.

Nie pocieszyłeś mnie ale i tak dzięki za informacje zawsze wiemy więcej. Teraz to strach w oczach będzie dosięgał coraz więcej osób. Z tego co napisałeś o takich otwartych pozycjach to sądzisz albo gdzieś to opisywali, że takie pozycje otwierał broker czy hakerzy. Dla mnie to nie ma sensu żeby haker otwierał sobie pozycje dla zabawy ale jeżeli broker płaci takiemu hakerowi to już jest to logiczne, Możliwe że kierownik takiego rachunku ma % od strat swoich klientów.

Dodano po 3 minutach:

Co do fxpro tam mam też konto i jest ok ale jak już pisałem Mt4 nie bardzo mi leżał dotyczy to ustawianie oczekujących pozycji i szybkość zamykania pozycji . niestety na razie odeszła mi chęć inwestowania chodź po wczorajszym i dzisiejszym interweniowaniu rynku można było się ładnie obłowić. Już nie pamiętam ale na €/CHF mówiłem koledze że trzeba zająć pozycje bo szykuje się interwencja no i nie doczekała moja kasa na to. :(

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Dużo opisów jest na forexpeacearmy.com .
Swego czasu testowałem różnych brokerów. Nawet takie jak GCI, FXCH no i z wypłatą u nich naprawdę ciężko a z zarabianiem jeszcze gorzej, bo ich real to zupełna odwrotność demo.
A co do AvaFX to tu jest strona z opiniami:
http://www.forexpeacearmy.com/public/re ... .avafx.com
Obsmaruj ich w tym wątku i zgłoś do administracji swoją sprawę i wniosek o czasowe nadanie brokerowi rangi SCAM. Jak to zrobisz to wyślij informację o tym do brokera i niech decyduje czy chce mieć taką rangę.
Kilku brokerów ma na własnej stronie odnośniki do swojej opinii na FPA i widać, że strona dość popularna.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2010, 23:38 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Widziałem te opinie ale widzisz jak one są takie pośrodku do tego jest ich kilka. Ty korzystasz z tej strony nie mogę wysłać wniosku bo nie mam jakiejś rangi wiesz co trzeba zrobić?

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Chyba trzeba wysłać swoją prośbę o możliwość opublikowania komentarza do admina tej strony. Zresztą nie wiem dokładnie, bo tylko przeglądam tą stronę jak szukam opinię o brokerze. Jeszcze nie trafił mi się taki broker, który nie poszedłby na ugodę, więc nie mam doświadczenia w nagłaśnianiu sprawy oszustwa, ale tu na forum przedstawiałem jakiś czas temu sprawę z brokerem InvestTechFX, ale załatwiłem ją za porozumieniem stron i z klauzulą tajności potwierdzaną notarialnie, więc sprawy opisać nie mogę dokładnie.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Tylko zapytam odzyskałeś całą kasę i czy chciałeś i dostałeś odszkodowanie o szczegóły nie pytam

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

U tego ITFX całej nie odzyskałem, tylko 1/3 konta, ale to był sam czysty zysk prawie(kilka tysięcy $). A w Basel wypłacili mi to co zostało po zamknięciu konta przez zmianę lewaru.
Miałem iść na wojnę sądową, ale jak zobaczyłem ceny prawników to 1/3 była lepsza niż te koszta procesowe. Broker z Kanady i nie polecam, bo otwarcie przyznał, że nie zabezpiecza pozycji klientów w trakcie korespondencji mailowej.

ODPOWIEDZ