WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Godzina 19:35 i po ponownym wysłaniu w 3 różne miejsce meila zero odpowiedzi po za automatem, że szybko odpowiedzą

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

forexpolska pisze: 1. Zadzwonić do KNF i zapytać czy oni pośredniczą w takich sprawach jako przekazujący sprawę KNF w Irlandi.
.
Zgodnie z ustawa o nadzorze (na 99% - nie chce mi sie sprawdzac) TAK.
(oczywiscie o ile uznaja to za naduzycie czy cos w tym stylu)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Acha

Nadal czekam na informacje od brokera gdzie na godzinę 21:20 ich brak i to mnie najbardziej martwi.

Zamieściłem temat na tej stronie: http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... roker.html

Dodano po 1 godzinach 30 minutach:

proszę o linki do jeszcze innych dużych forum czy portali zagranicznych dotyczących forex
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

xamael pisze:Samo niezabezpieczenie SSLem jest juz praktycznie przestępstwem, w polsce wystarczyłoby jedno zgłoszenie do GIODO i maja urzednikow na głowie
Trochę przesadziłeś.
Z jakiej nibyż to okazji nieużywanie SSL'a jest przestępstwem ?
Bez jaj .... a ilu bitowy ma być to SSL by nie było to przestępstwo ? I co ma GIODO do SSL'a ?
Z przepisów w naszym kraju wynika owszem - że musisz zapewnić ochronę danych osobowych (ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną) ale nie masz obowiązku używania tego czy innego protokołu.

To piszę tak na marginesie - coby nie przesadzać z wypowiedziami i zachować rozsądek.
Jeśli jednak chodzi o samą sytuację z brokiem to oczywiście jest to mocno podejrzane. I bardzo dobrym posunięciem jest tak jak to ktoś napisał zapytanie ich o to czy zgłosili fakt włamania. Skoro wiedzą, że to było włamanie, wiedzą kto został poszkodowany to znaczy że posiadają informacje o popełnieniu przestępstwa. Nie wiem jak u nich ale w Polsce mając wiedzę o popełnieniu przestępstwa (ściganego z urzędu) jesteś zobowiązany zgłosić ten fakt odpowiednim organom ....
Więc zapytanie ich czy zgłosili i jeśli tak: to kiedy, gdzie i komu wydaje mi się dobrym posunięciem.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Może ktoś mi powiedzieć co oni tam w tym wątku piszą konkretnego. Niestety jeszcze nie ma mojego znajomego, który z na angielski żeby mi mógł pomóc.

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=237423

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

uzyj google translator

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Właśnie dostałem odpowiedź na wczorajszy meil który wysłałem do tego dyrektora, który podawałem na forum:

Dear Pawel,

We have received your inquiry and our Dealing Room has opened an urgent investigation – we are treating this with the highest priority and will get back to you as soon as possible with the results.

Regards,

Steven Freedman
VP Customer Care Department

Ava FX - Integrity is our most valuable currency
PH: +1 (212) 941-9609 Ext 268
Email: steven@avafx.com / Visit us: http://www.avafx.com

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

mystix pisze:Witam. Czytajac problem forexpolska nie wierze wlasnym oczom ale najwidoczniej to prawda, taka rzeczywistosc. I teraz mam takie pytanie gdyz kilka miesiecy temu postawiono zarzut mojemu koledze za wlamanie na konto bankowe i oczywiscie zrobienie przelewu na tak zwanego slupa, namierzono kolege po ip ale ja wiem ze on tego nie zrobil i teraz nasuwa mi sie pytanie czy majac siec wi-fi ktos mogl podjechac pod jego dom i korzystac z jego polaczenia? mial siec nie zabezpieczona i czy da sie to namierzyc?
przepraszam za off topa
Średnio routery sa raczej tępe, adres IP nie jest dowodem w sprawie, do profesjonalnych atakow uzywa si eodpowiedniego oprogramowania, tj łowi sie hosty z okreslonymi zabezpieczeniami, to nawet nie musiało byc wi-fi.

Trochę przesadziłeś.
Z jakiej nibyż to okazji nieużywanie SSL'a jest przestępstwem ?
Bez jaj .... a ilu bitowy ma być to SSL by nie było to przestępstwo ? I co ma GIODO do SSL'a ?
Z przepisów w naszym kraju wynika owszem - że musisz zapewnić ochronę danych osobowych (ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną) ale nie masz obowiązku używania tego czy innego protokołu.
Zasady bezpieczeństwa, KNF wymaga od firmy aby zapewniła swoim klientom bezpieczeństwo ich środków. GIODO ma sie o co czepiać, ponieważ hasło to informacja która powinna pozostac niejawna. Brak SSLa oznacza ze poprzez 1000 serwerów przechodzi nasze w żaden sposob niezakodowane hasło, tj w postaci jawnej bardzo prostej do wychwycenia. Gdyby ktorys z polskich bankow nagle wyłaczył SSLa od razu ktos by wbił do nichz KNFu.
A co do kwesti ilu bitowy to conajmniej 64, a zalecany 128bitowy.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Ja powiem tak nigdy nikt się nie włamał na żadne moje konto bankowe czy do innego brokera a w kilku mam konta i w tym czasie jak miałem aktywne konta ze środkami. Znam taki przypadek z 2008, gdzie jednej osobie też się włamali na konto w nocy wyczyścili 2000$ oczywiście też nie mogli wypłacić nie było to u żadnego brokera itp Firma też olała sprawę twierdząc, że użytkownik podał komuś dane do logowania i też było to IP z CHIN. Oczywiście po mocnym nagłośnieniu sprawy na forach oddali kasę minus koszta ale dobre i to.

Tak mi się wydaje, że z tymi IP są głównie z rejonów CHIN ponieważ od razu ktoś pomyśli, że tam to ciężko będzie kogoś dopaść.

Odnośnie tematu założonego na ForexFactory to tak wyczytałem, że raczej to broker zwinął kasę bo hakerzy włamują się tam gdzie można coś ukraść z konta, a nie tylko się pobawić.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ja powiem tak nigdy nikt się nie włamał na żadne moje konto bankowe czy do innego brokera
Rozumię Twoje rozgoryczenie i nerwy.
Przeczytaj jeszcze raz to o czym piszemy i zrozumiesz.
Podstawa to wiarygodny bank lub broker pod odpowiednim nadzorem oraz stosujący jak kolega napisał
zasady bezpieczeństwa, KNF wymaga od firmy aby zapewniła swoim klientom bezpieczeństwo ich środków. GIODO ma sie o co czepiać, ponieważ hasło to informacja która powinna pozostac niejawna. Brak SSLa oznacza ze poprzez 1000 serwerów przechodzi nasze w żaden sposob niezakodowane hasło, tj w postaci jawnej bardzo prostej do wychwycenia. Gdyby ktorys z polskich bankow nagle wyłaczył SSLa od razu ktos by wbił do nichz KNFu.
A co do kwesti ilu bitowy to conajmniej 64, a zalecany 128bitowy.

Pozdrawiam i życzę wyciągnięcia dobrych wniosków na przyszłośc.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ