WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
takezo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: takezo »

Ava grupy to jeden z największych na świecie on-line forex brokerzy, z ponad 100.000 zarejestrowanych klientów na całym świecie i wielkości ponad $ 20 mld miesiąc. Założona w 2006 roku przez zespół specjalistów i ekspertów finansowych
--------------------------
uwierzyles w takie bajki??
ta firma to LTD-moze miec 1funta kapitalu
od tego brokera nie dostaniesz zwrotöw.
Wiekszosc nie zawsze sie myli.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Tak sobie teraz uświadamiam, że wszyscy my jesteśmy w wielkiej dziurze z której nie widać wyjścia.

Jeszcze odpowiem na pytanie dlaczego po pierwszej akcji nie wyszedłem? Może dlatego, że zostały mi duże pozycje 800k w hedzu i myślałem ,że szybko odrobię a to był jeden przypadek. Troche dziwne bo właśnie dziwne wtedy i tym razem jakoś 1-2 dni przed logowałem się do formularza wypłat żeby sobie sprawdzić czy nic nie zmienili w opcji wypłat, czy opłat nie wprowadzili i czy mogę wycofać środki tam gdzie chcę.

jest to zapewne sytuacja trudna dla mnie ale daje dużo do myślenia wielu innym inwestorom, że idąc spać rano mogą wstać z pustym kontem brokerskim i nikt nie będzie się tym interesował od strony brokera
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tak sobie teraz uświadamiam, że wszyscy my jesteśmy w wielkiej dziurze z której nie widać wyjścia.
Skoro poważny i profesjonalny FX był prawnie do 2004 roku przestępstwem to jest oczywiste że będziemy robić za frajerów następne 20 lat.
Mam tylko nadzieję że to forum ten czas skróci do minimum.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

Gdzieś na tym forum czytałem opis podobnej sytuacji dotyczącej firmy City Index, też "ktoś" się włamał na konto i przehulał depo. Z początku się wypięli, ale gdy poszkodowany zaczął nagłaśniać sprawę, doszli do ugody.
Jak dla mnie, morał z tego jest taki, że nie wolno zapominać o tym, że nasz zysk jest stratą brokera

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

majacek pisze: Jak dla mnie, morał z tego jest taki, że nie wolno zapominać o tym, że nasz zysk jest stratą brokera
Nie w przypadku ECN.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Cyb pisze:Nie w przypadku ECN.
oraz interbanku.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Większość z nas pewnie 90% po za fachowcami, którzy już są w tym temacie długo myśli, że gra się tak jak na GPW. Czyli jest rynek główny i każdy za pośrednictwem domu maklerskiego ma dostęp.

Dodano po 7 godzinach 53 minutach:

Dodaje scren z tych pozycji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ta z największą stratą wisiała 8h. Co w tym czasie robiłeś ? Nie logowałeś się w ogóle na platformę ?

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Myslalem, ze te pozycje to byly sekundowe gora minutowe.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

AVAFX = SCAM

I had my story with them in 2008. If you are constantly profitable, you will have problems. It took me 6 months to solve my problem (to get my money back). I had to threaten them with a lawsuit and I had the efficient help of FPA. If you do a research on the web you will see hundreds of complaints about them.Try FPA first and if necessary a lawyer.

Dodano po 20 minutach:
Cyb pisze:Ta z największą stratą wisiała 8h. Co w tym czasie robiłeś ? Nie logowałeś się w ogóle na platformę ?
Zalogowałem się przypadkiem ponieważ w nocy zamknąłem 10.000 x 2 w hedzu i zakończyłem inwestowanie to było jakoś zaraz po sesji w USA.

Następnego dnia miałem ważne sprawy do załatwienia w terenie i ze względu na deszcz nie pojechałem i przypadkiem odpaliłem platformę żeby sprawdzić jak na rynku jest. W pierwszym momencie myślałem, że może tego hedza w jedną stronę zamknąłem więcej i mam stratę to tak po liczbach zmieniających się na końcu konta można powiedzieć, że tak kontem oka na to zerknąłem ale jak dojrzałem stratę i szybko sprawdziwszy historię i otwarte pozycje postawiłem oczy w slup. Od razu panika i odpalenie czatu i informacje co i jak ale tam nikt się nie spieszy kazali mi czekać 1h i nikt nie zadzwonił nie napisał itp tam po prostu wiedzieli o co chodzi, że to musi się wyzerować szybko bo jak za 1 pips jest 100$ to nie trzeba dużo potem kontakt z tym niby moim menagerem i mu to opisałem żeby to cofnęli napisał ,że nie może to mu napisałm żeby przejęli te pozycje na swoją stronę to odpisał mi to samo potem walnął tekst z tym IP i pożegnał się. jak ktoś zapyta czemu nie pisałem meila żeby mieć potwierdzenie to odpowiem od razu na meile nikt z tej firmy nie odpisuje jedynie czat jest jakiś kontakt.

Relatywnie jakby te pozycje wypracowały zysk przykładowo z 20.000$ jestem godzien się założyć, że zaraz by zostały cofnięte.

Dodano po 3 minutach:
Kielki pisze:Myslalem, ze te pozycje to byly sekundowe gora minutowe.
Nie bo przy koncie 12k to w sekundach musiało by to być chyba na danych i w dzień a nie na sesji azjatyckiej

ODPOWIEDZ