Ja to zrobilem na platformie xtb. Mam rachunek konkursowy i tam sa. Nie wiem jak bedzie gdy sie konkurs skonczy.Boby_Fischer pisze:Sorry za OT ale jeśli chodzi o analizę polskich akcji na MT4 to jak dokonać tej 'operacji'?
Never Lose Again by DRAGON33
- Boby_Fischer
- Gaduła
to zwykły support and resistance o ile sie nie myleumika3 pisze:Banalna prośba o pomoc - ten wskaźnik z kropkami to jakaś zmodyfikowana wersja Parabolic ??? Gdzie to znaleźć ?? Bo nie wszystkie podane wcześniej linki są aktywne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
- MAXIMUS_nervus
- Bywalec
NLA
Witajcie,
Wszystko gra. Niestety zeby w pelni wykorzystywac ten system potrzebne jest choc ogolne pojęcie o schematyce poruszania sie rynku wg. Ralpha Nelsona Elliotta.
Wtedy tak naprawde trudno wejśc w zlych momentach.
Są pary ktore "chodzą" bardzo dobrze z tunelem dragona a sa takie ktore tunel maja za nic.
Generalnie tunel powstal jako ulatwienie, pokazuje że fala 2 i 4 odbijaja od kanalu w przypadku 5 spadkowej. Odwrotnie w przypadku wzrostu, cena odbija nad kanalem.
Polecam przyjrzeć się bliżej i przeanalizować. Oczywiście to tylko moja własna uwaga. Każdy ma prawo do wlasnej interpretacji systemu.
Ja nic nie usunąłem, dodalem jedynie automat wskazujący daily high i daily low ponieważ gram rownież na "rat reverse".
Pozdrawiam wszystkich.
Wszystko gra. Niestety zeby w pelni wykorzystywac ten system potrzebne jest choc ogolne pojęcie o schematyce poruszania sie rynku wg. Ralpha Nelsona Elliotta.
Wtedy tak naprawde trudno wejśc w zlych momentach.
Są pary ktore "chodzą" bardzo dobrze z tunelem dragona a sa takie ktore tunel maja za nic.
Generalnie tunel powstal jako ulatwienie, pokazuje że fala 2 i 4 odbijaja od kanalu w przypadku 5 spadkowej. Odwrotnie w przypadku wzrostu, cena odbija nad kanalem.
Polecam przyjrzeć się bliżej i przeanalizować. Oczywiście to tylko moja własna uwaga. Każdy ma prawo do wlasnej interpretacji systemu.
Ja nic nie usunąłem, dodalem jedynie automat wskazujący daily high i daily low ponieważ gram rownież na "rat reverse".
Pozdrawiam wszystkich.
- klonmarcin
- Maniak
Dokładnie. Ale nie zawsze jest to regułą.MAXIMUS_nervus pisze:Są pary ktore "chodzą" bardzo dobrze z tunelem dragona a sa takie ktore tunel maja za nic.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Pytanie, czy ktos obecnie gra wg tego systemu, jakie są wyniki?
Pytanie 2 - jaka jest różnica między graniem na świecach M5 a M15 bo ni mogę tego rozumieć...przecież i tu i tu cena przyjmuje takie same wartości...czyli i tu i tu wchodzimy, gdy cena bujnie się w okolice kanału, w momencie, gdy H1 zmieni kolor na zgodny z trendem...wiec jaka roznica miedzy M5 a M15?
A może gramy tylko raz na kazdej świecy? to by miało sens- wtedy na M15 byłoby tylko 1 wejscie (max 4 mozliwe wejscia w godzine) ale jakos ten pomysł wydaje mi sie chybiony
I ostatnia rzecz- Kerimb pisał, ze wchodzimy dopiero, jak świeca uformuje cień. Dobrze rozumiem, cień to ogonek, jaki większość świec robi zaraz na początku- kilka pipsów w odwrotna stronę dla zmyłki i potem heja gdzie trzeba? Jak widze, to czasem to to nie działa, choc na chwilę obecną wyniki są dość dobre (+25p, z tego 1 pozycja na -10 a reszta na +) ale licze ze system da sie wymasterowac do poziomu dragona
Pytanie 2 - jaka jest różnica między graniem na świecach M5 a M15 bo ni mogę tego rozumieć...przecież i tu i tu cena przyjmuje takie same wartości...czyli i tu i tu wchodzimy, gdy cena bujnie się w okolice kanału, w momencie, gdy H1 zmieni kolor na zgodny z trendem...wiec jaka roznica miedzy M5 a M15?
A może gramy tylko raz na kazdej świecy? to by miało sens- wtedy na M15 byłoby tylko 1 wejscie (max 4 mozliwe wejscia w godzine) ale jakos ten pomysł wydaje mi sie chybiony
I ostatnia rzecz- Kerimb pisał, ze wchodzimy dopiero, jak świeca uformuje cień. Dobrze rozumiem, cień to ogonek, jaki większość świec robi zaraz na początku- kilka pipsów w odwrotna stronę dla zmyłki i potem heja gdzie trzeba? Jak widze, to czasem to to nie działa, choc na chwilę obecną wyniki są dość dobre (+25p, z tego 1 pozycja na -10 a reszta na +) ale licze ze system da sie wymasterowac do poziomu dragona