mimo wszystko, choc wydaje mi sie, ze decyzje podejmuje dobrze, przeczesałem cały wątek, na screenach, na ktorych ludzie pytaja, czy dobrze weszli i czemu strata bez problemow w wiekszosci przypadkow moge wskazac gdzie byl blad...a na swoim koncie nadal przewazaja stop-lossy. nie rozumiem, co robie nie tak

gralem na M15, pozniej przeszedlem na M5 liczac na kilkupipsowy zysk i rzeczywiscie, czasem sie udawalo wyrwac 5-10 pipsow i uciec a jednak caly czas skutecznosc mniej wiecej 50% a przy stop-lossach 15p rowna sie to traceniu kasy.
Nie wiem, czy ten system jest tak trudny do wyjasnienia, ze mozna go zrozumiec tylko na drodze olsnienia, czy on po prostu sie zdezaktualizował.
Czytam i czytam i widze, ze HEX i wczesniej Kerimb wyrazaja sie w stylu TRO...tzn duzo pytan do nas, uwag, ze to proste i mimo to, bardzo duzo niedopowiedzen. Nie mam do nikogo zalu, zastanawiam sie, czemu mimo prostych zasad, tej "banalnej prostoty" sys dla wiekszosci ludzi nie działa? Może tak jak tu było pisane, ten sys to wlasnie tylko male narzedzie i zeby na nim zarabiac, trezeba byc weteranem forexa i robic cala mase innych rzeczy automatycznie, bez namyslu, "widziec" co robi cena...ale noobki nie widza a jak widze, wytlumaczyc tego nie sposob.
Uparcie wertuje te strony, zaraz przejde do wątku TRO i sprobuje pochłonąć tamtego kolosa. Wierze, ze mozna sie tego nauczyc ale wiem tez, ze jest to trudne do zrozumienia, chociaz moze po prostu mam pecha i akurat pechowo trafiam na te wyjątkowe, stratne ruchy...

Nie wiem...ale nie daje za wygraną...skoro ludzie na tym zarabiają, to jest to mozliwe...
I na koniec, wielkie dzięki przede wszystkim dla HEXa za sys, dla wszystkich, ktorzy odpowiadali na te setki postów z pytaniami "co i jak", dla Kerimba, ktorego wskazowki tez sa niezwykle pomocne a ktorego posty zostały tak skrupulatnie wyczyszczone, za Bóg wie co, na szczęście Google conieco pokopiował wiec da się dotrzeć do resztek tego, co pisał a pisał b. mądrze.
No nic, wyglada na to, ze trzeba sięgnąć do kolejnych rezerw wytrwałości i próbować dalej

Pozdrawiam
V.