Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Boby_Fischer pisze:Sorry za OT ale jeśli chodzi o analizę polskich akcji na MT4 to jak dokonać tej 'operacji'?
Ja to zrobilem na platformie xtb. Mam rachunek konkursowy i tam sa. Nie wiem jak bedzie gdy sie konkurs skonczy.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Oczywiście są to CFD na akcje?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Boby_Fischer pisze:Oczywiście są to CFD na akcje?
To sa notowania akcji. Sa one w formie podgladu. Nie mozna na nich tradowac ale mozna robic analize.

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Banalna prośba o pomoc - ten wskaźnik z kropkami to jakaś zmodyfikowana wersja Parabolic ??? Gdzie to znaleźć ?? Bo nie wszystkie podane wcześniej linki są aktywne :(
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

umika3 pisze:Banalna prośba o pomoc - ten wskaźnik z kropkami to jakaś zmodyfikowana wersja Parabolic ??? Gdzie to znaleźć ?? Bo nie wszystkie podane wcześniej linki są aktywne :(
a tutaj można :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

umika3 pisze:Banalna prośba o pomoc - ten wskaźnik z kropkami to jakaś zmodyfikowana wersja Parabolic ??? Gdzie to znaleźć ?? Bo nie wszystkie podane wcześniej linki są aktywne :(
to zwykły support and resistance o ile sie nie myle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
MAXIMUS_nervus
Bywalec
Bywalec

NLA

Nieprzeczytany post autor: MAXIMUS_nervus »

Witajcie,
Wszystko gra. Niestety zeby w pelni wykorzystywac ten system potrzebne jest choc ogolne pojęcie o schematyce poruszania sie rynku wg. Ralpha Nelsona Elliotta.
Wtedy tak naprawde trudno wejśc w zlych momentach.
Są pary ktore "chodzą" bardzo dobrze z tunelem dragona a sa takie ktore tunel maja za nic.
Generalnie tunel powstal jako ulatwienie, pokazuje że fala 2 i 4 odbijaja od kanalu w przypadku 5 spadkowej. Odwrotnie w przypadku wzrostu, cena odbija nad kanalem.
Polecam przyjrzeć się bliżej i przeanalizować. Oczywiście to tylko moja własna uwaga. Każdy ma prawo do wlasnej interpretacji systemu.
Ja nic nie usunąłem, dodalem jedynie automat wskazujący daily high i daily low ponieważ gram rownież na "rat reverse".

Pozdrawiam wszystkich.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

MAXIMUS_nervus pisze:Są pary ktore "chodzą" bardzo dobrze z tunelem dragona a sa takie ktore tunel maja za nic.
Dokładnie. Ale nie zawsze jest to regułą. 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

Pytanie, czy ktos obecnie gra wg tego systemu, jakie są wyniki?

Pytanie 2 - jaka jest różnica między graniem na świecach M5 a M15 bo ni mogę tego rozumieć...przecież i tu i tu cena przyjmuje takie same wartości...czyli i tu i tu wchodzimy, gdy cena bujnie się w okolice kanału, w momencie, gdy H1 zmieni kolor na zgodny z trendem...wiec jaka roznica miedzy M5 a M15?

A może gramy tylko raz na kazdej świecy? to by miało sens- wtedy na M15 byłoby tylko 1 wejscie (max 4 mozliwe wejscia w godzine) ale jakos ten pomysł wydaje mi sie chybiony

I ostatnia rzecz- Kerimb pisał, ze wchodzimy dopiero, jak świeca uformuje cień. Dobrze rozumiem, cień to ogonek, jaki większość świec robi zaraz na początku- kilka pipsów w odwrotna stronę dla zmyłki i potem heja gdzie trzeba? Jak widze, to czasem to to nie działa, choc na chwilę obecną wyniki są dość dobre (+25p, z tego 1 pozycja na -10 a reszta na +) ale licze ze system da sie wymasterowac do poziomu dragona :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Te kanaly z m5 i m15 z pewnoscia sie nie pokrywaja, mniejszy tf to wiecej sygnalow, wieej potencjalnych wejsc, wiecej potencjalnych zyskow jak i strat ;P.
A co do cienia swiecy to dobrze kombinujesz :).
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

ODPOWIEDZ