ZUS, OFE - uwaga, uwaga, nadchodzi!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

OFE opinie

Nieprzeczytany post autor: reptile »

zz pisze:Poczytaj forum od deski do deski tutaj jest kopalnia przykładów podpartych lub inaczej opartych o oświadczenie FED z 1997 roku w którym to oświadczeniu jest wręcz wizjonerska ocena przyszłości i dokładnie podane przykłady co trzeba zrobić.
FED pisał coś o OFE ? :o

najlepsi ekonomiści umieją zarabiać dla siebie :wink:

http://www.sgh.waw.pl/prywatne/mgora/
http://www.encyklopedia-solidarnosci.pl ... a-Banaszak
* zapamiętajcie te twarze ... o Buzku nie zapominajcie (teraz w UE kombinuje .. to niebawem będą rewelacje.. )

http://biznes.onet.pl/sadowski-najlepsz ... rasa-detal
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Propozycja zmian wzorowana na Kanadzie:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zwiazko ... 12834.html
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Propozycja zmian wzorowana na Kanadzie:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zwiazko ... 12834.html
Super [ Tig3r to jest to o co mi chodzi...Wreszcie ruszają pomału temat.
Trochę mi przykro że 20 lat za póżno...z drugiej strony lepiej póżno niż wcale....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Pytanie do forumowiczów ze starej U.E.

Dowiedziałem się że U.E. wprowadziła ustawę że np. za zdeptanie ślimaka

nawet przypadkowe będzie groziło do 8 lat więzienia.Słyszałem komisarza UE w telewizji że będzie to rygorystycznie przestrzegane.W sumie to jest bardzo humanitarna ustawa która niestety kłóci się z innymi ustawami wprowadzonymi w tym samym czasie.Np. bardzo niehumanitarna ustawa wydłużająca okres pracy ludziom do 70 lat jest to bardzo niehumanitarne.Następną niehumanitarną ustawą jest to
http://emerytury.wp.pl/kat,7531,title,Z ... omosc.html
Niehumanitarne jest również obniżanie w tym samym czasie pensji np. wielu moim znajomym obniżono z 2200-2500 Eur na 1600 Eur oraz wiele,wiele innych.
Jak Wy to widzicie i odbieracie?.Czy nie jest przypadkiem tak że elity psychologicznie nas w ten sposób urabiają aby obniżyć nasza wartość i w ten sposób łatwiej nami manipulować? i tak nas urobić aby zgarnąć naszą kasę tak że po 40 latach pracy sami im iddamy całą naszą kasę z ubezpieczenia a oni nam zrobią eutanazję?.
Może to jest zbyt daleko idąca teza z mojej strony ,niemniej coś mi tu nie pasuje i czuję instynktownie że zaczyna się nas urabiać psychologicznie pod tym kątem.Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi......o pieniądze....
Moje podejście znacie co trzeba zrobić.Interesuje mnie jak Wy na to patrzycie i może Macie jakieś wskazówki dla nas forumowiczów?.

Pozdrawiam.

Ps. proszę Tymka aby też się wypowiedział.

Dodano po 2 minutach:

Ps. nie są to jaja z mojej strony tylko autentyczna wypowiedż komisarza w telewizji .....
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

zz pisze:Jak Wy to widzicie i odbieracie?
O slimakach nie slyszalem(jesli to prawda to jest to zalosne), aleUE to nie jest jakis twor a la jakies niewiadomo jakie bostwo ktore zrzuca na nas prawa a my biedacy mamy sie do nich stosowac... to sa realne osoby ktore po czesci my wybieramy...ale do puki parlament europejski bedzie traktowany jako przechowalnia niepotrzebnych chwilowo politykow, nie ma sie czegos wiecej spodziewac.

zz pisze:Niehumanitarne jest również obniżanie w tym samym czasie pensji np. wielu moim znajomym obniżono z 2200-2500 Eur na 1600 Eu
Kto obnizyl? Jak zawsze malo konkretow.
zz pisze:Czy nie jest przypadkiem tak że elity psychologicznie nas w ten sposób urabiają aby obniżyć nasza wartość i w ten sposób łatwiej nami manipulować?
Zadne elity nie musza nas urabiac, spoleczenswo jest juz teraz wystarczajaco "glupie..."i lyka co im sie poda...nie wazne czy to beda teorie spiskowe, czy w druga strone, wszystko zalezy po protu od predyspozycji indywidualnych...
"ciemny lud wszysko kupi"
zz pisze:Może to jest zbyt daleko idąca teza z mojej strony ,niemniej coś mi tu nie pasuje i czuję instynktownie że zaczyna się nas urabiać psychologicznie pod tym kątem
Na pewno zbyt daleko idaca teza....
Ale co, dles sie psychologicznie urobic? Jezeli nie, to znaczy ze "im" nie wychodzi ;)

zz
Maniak
Maniak

Nie jest to budujące....
Mnie chodziło raczej o praktyczne wskazówki jak sobie z tym radzicie ...
Jakieś myki...na których moglibyśmy bazować.

Pozdrawiam.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

zz pisze:Mnie chodziło raczej o praktyczne wskazówki jak sobie z tym radzicie ...
Ale z czym sobie radzimy?

zz pisze:Jakieś myki...na których moglibyśmy bazować.
Zdradze Ci moje myki.
1) Zawsze zachowywac, zdrowy rozsadek.
2) Nie wierzyc we wszystko co sie uslyszalo/przeczytalo
3) Uzywac swojego mózgu.

4) Nie interesuje mnie do ktorego roku zycia podniosa wiek emerytalny, bo planuje niepracowac "troche" szybciej
5) Wyznaje zasade, jak sam o siebie nie zadbasz, to nikt (czytaj panstwo) o Ciebie nie zadba, i jako ze ZUS ma bardzo niska sprawnosc, po prostu nie licze na niego i sam troszcze sie o swoja przyszlosc.
Potrzeba conajmniej nowych 2 pokolen, zeby zmienila sie mentalnosc i mozna bedzie przerobic "ZUS" na cos konretnego....

moge tego napisac, jeszcze z 20, ale chyba idea (tej tematyki) jest juz zawarta w tych pierwszych pieciu.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

zz za dużo polityki. Dostaniesz kiedyś zawału ;)
Nie zauważyłem by płace poszły w dół, wręcz przeciwnie podwyżki
raczej miło zaskoczyły (jeżeli mówimy o rynku finansowym)
Spójrz na oferty dla informatyków w UK w Londynie,
tam można wyłapać robotę powyżej 100K GBP rocznie + bonus
w tej samej wysokości, do tego mnóstwo dodatków.
A i oferta za 300K nie jest rzadkością na rynku FX.
Tak więc kryzys kryzysem a niektóre posady i firmy mają
w d..pie to co robi lub dzieje się w unii. Tobie bym proponował również
mniej polityki i zainteresować się na poważnie wyjazdem z kraju,
w kilka lat uzbierasz większy fundusz emerytalny niż w Polsce przez
20 lat. Ja jestem z daleka od polityki dlatego mam zdrowe i przyjemne życie.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Tymek pisze:Ja jestem z daleka od polityki dlatego mam zdrowe i przyjemne życie.
co niniejszym potwierdzam.
Bedzie dobrze, luz......
=================

zz
Maniak
Maniak

Dzięki serdeczne za odpowiedzi.Mówiąc szczerze oczekiwałem czegość więcej....

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ