Pozdrawiam
bardzo ciekawy post. 12 pip i wio z rynku. TAK zgadzam się... ale ale jaki sl ? 6 ? 9?Ciekawy pisze:Cyb dobrze napisał RR później skuteczność w przeciwnym przypadku będzie to mało przyjemna walka. Dzikus a z tymi 80 pipsami domyślam się do czego zmierzasz... Właśnie dlatego napisałem Tobie abyś "dozbierał" trochę kasy. Jak będziesz miał świadomość, że jak zbierzesz np 12p dziennie i masz dobrą pensję(w skali mc) to też luźniej będziesz podchodził i nie będziesz miał parcia do zebrania "wszystkich pipsów z rynku". Niestety z tego co zauważyłem na fx(tak jak zresztą wszędzie) jak nie masz kasy to nie zarabiasz (mówię o dobrej kasie nie o jakiejś kasie).
Pozdrawiam
Jeśli RR ma być na pierwszym miejscu to trzeba pamiętać o jednej rzeczy jaką jest konsekwencja. Znając życie mając określone RR ( np niech to bedzie 1:3) na ogół trzeba się trzymać wyznaczonego TP.klonmarcin pisze:Ja też jestem za tym aby RR było na pierwszym miejscu. Dobitnie to zrozumiałem w czwartek - 3 x SL, a gdybym wyciągał więcej z dobrych wejść to teraz byłbym spokojny.
Co najgorsze to to, że bałem się brać większe TP. A w ostateczności się okazywało, że cena dochodziła tam gdzie miałem stawiać to większe TP.
Oj Shadi czepiłeś się...(zinterpretowałeś jak chciałeś)Shadi pisze:
bardzo ciekawy post. 12 pip i wio z rynku. TAK zgadzam się... ale ale jaki sl ? 6 ? 9?