Dzikus - Krok po kroku

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Podsumowanie kolejnego tygodnia :

Na 0,01 lota potrafię grać na prawdę dobrze , gdy zwiększam lot , mam obsuwę na rachunku , po czym zmniejszam lot na 0,01 i odrabiam :) Wynik pieniężny mizerny , wynik w pipsach zadowalający .
Gdy zwiększam lot , ucinam tak szybko zyski jak to tylko możliwe , nie robie tego jakoś w 100% świadomie , nie wiem jak to nazwać , dobra ... psycha siada the end .
Po codziennych analizach moich wejść jasno i wyraźnie widać że każda pozycja większa niż 0,01 lot jest albo zamykana nie zgodnie z planem , albo otwierana wbrew wszystkiemu co istnieje . Wniosek prosty ...
Miałem dzień gdy owaliłem ładny procent rachunku na 0,03 lota , a potem wyszedłem na mały plus grając 0,01 , po podliczeniu pipsów nie mogłem uwierzyć , 55 na + hmm , Wniosek prosty ...
jest teoria że człowiek wszystko co robi , robi nawykowo , siedzimy w odpowiedni dla siebie sposób , trzymamy łyżke w odpowiedni dla siebie sposób . Wniosek prosty ... Zostajemy nauczeni teorii , teraz musimy zmienić nawyki . THE END
Price Action

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Moze sprobuj otwierac dwie pozycje po 0.1 dopoki nie poradzisz sobie z blokada gry na wiekszego lota ?
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

dzikus
Gaduła
Gaduła

Mniej więcej poradziłem sobie tak że otwieram pozycje nie na 1 ale na 2 , 3 parach na 0,02 i w przedziale 10-30 zamykam połowe . Zmieniłem trochę taktykę gry z brania co się da (10-20 pipsów) na branie co się da (TP na kolejnym poziomie S/R) w praktyce jeszcze nie robię tego tak jak zamierzam ale widzę u siebie postęp i chyba o to mi chodziło :D Z głównego TF do wyznaczania poziomów S/R H1 przerzuciłem się na h4 , dodałem linie trendu , staram się wydobyć z tego wszystkiego jakiś mój styl gry żeby pasował do tego do czego dążę czyli , dużo wolnego czasu , dobry RR i kupa kasy . Można śmiało powiedzieć że już nie szukam warsztatu do pracy tylko układam narzędzia w jednym żeby mi pasowało . I ostatni wniosek , nie da się przejść z amatorki na jakiś tam profesjonalizm mniejszy czy większy odrazu , ani z dnia na dzień ani z miesiąca na miesiąc , więc jakąś pracę na zmiany przydałoby się znaleźć . heh dorastam :p Pozdrawiam
Price Action

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Może po prostu licz pipsy nie licz kasy - ja na razie tak robię - gram 0.04 lota i powiem szczerze, że prawie zawsze patrzę i liczę zyski i straty w pipsach - nigdy w kasie. Oczywiście musisz otwierać takiego lota, który nie zrobi spustoszenia na koncie w razie zaliczenia SL - i w tym chyba jest twój problem.

Boisz się, że przy większym locie ewentualny SL zrobi zbyt dużą obsuwę.

Także walcz i nie poddawaj się.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

klonmarcin dobrze mówi, licz pipsy a nie kase. Kasa to efekt uboczny zbierania pipsów.
To oczywiście nie moja teoria ale rada kogoś mądrzejszego, który mi radził a ja nie słuchałem :)
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
drapichrust
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drapichrust »

jak tam dzikus, jakies postepy?
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona."
- Albert Einstein

dzikus
Gaduła
Gaduła

drapichrust pisze:jak tam dzikus, jakies postepy?
Tak , jest coraz lepiej , wczoraj cały dzień mi odpadł ale dzisiaj bez przeszkód mogę się skupić na grze , z lenistwa stwierdziłem że nie będę szukał od razu pierwszej lepszej pozycji , tylko poczaję się na coś na prawdę według mnie pewnego i zawale z grubej rury , chociaż bez przesady :D . Niby procentowo ryzyko wzrośnie ale realnie lepiej czekać cały dzień i zapierdzielić raz a dobrze niż miotać się . Zauważyłem że lepiej poczekać na rozwój sytuacji , nie szukać od razu po włączeniu mt4 jakiegoś setupu , łatwiej jest poczekać aż dojdą do jakiegoś fajnego poziomu S/R z H4 i tam szukać wejścia , zresztą jak już się wyklaruje jakiś trend to na m15 można pod PA ładnie sobie dokładać czy zamykać część , jak kto lubi .
Poradziłem sobie z psychą przy zwiększaniu lota , czekam na setup , jeśli klaruje się ładne wejście według mnie mało ryzykowne to wchodzę większym i powtarzam sobie że czy bym zawalił 0,01 czy 50 lotów , wszystko dzieje się tak samo . To ten sam forex , analizę zrobiłem najlepszą jaką potrafiłem , reszta nie zależy odemnie . Czyli ogólnie postawiłem na jakość wejść i analizy a nie na ilość , a psychę ugłaskałem zrzuceniem odpowiedzialności za ruchy rynkiem na FX bo przecież nie będę się martwił czymś na co nie mam wpływu , mam wpływ na to gdzie wejde i gdzie wyjde i im lepiej będę analizował co się dzieje tym lepsze rezultaty się pojawią . Pozdr.
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

Kombinuje chłopaki , za dużo kombinuje ... 15 sesji a ja na ZIROŁ . No fakt , ziroł to nie minus , przesiedzę weekend przy fx , przegrzebie forum .
Price Action

Awatar użytkownika
drapichrust
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drapichrust »

na ziroł bo za duzo trejdow? czy ziroł bo ziroł trejdow?

inteligentny post, nie ma co.
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona."
- Albert Einstein

dzikus
Gaduła
Gaduła

A łoo , temu ziroł .

Zacząłem dzisiaj testować to nowe rozwiązanie na demo i ładnie poszło . Trzeba latać po TFach i szukać setupów i tyle . Idę w kimę :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Price Action

ODPOWIEDZ