Aby tak grać - w miarę bezpiecznie trzeba mieć trochę spory kapitał.Jankes pisze:Grając 0,3 lota
Dzikus - Krok po kroku
- klonmarcin
- Maniak

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Przy SL 20 pips i ryzyku 5% depo na trejda wystarczy 1200 USD.klonmarcin pisze:Aby tak grać - w miarę bezpiecznie trzeba mieć trochę spory kapitał.Jankes pisze:Grając 0,3 lota![]()
Żeby wyjąć trzeba włożyć najpierw. Niestety.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
Dzięki za odpowiedzi , ze strategią jest wszystko w porządku . RR jest minimum 2 , czego nie przestrzegam za bardzo , a szkoda . Dzisiaj siadłem na demo w drugiej połowie dnia i grałem systemem który męczę na realu , rewelacja . CHCE tak grać na rachunku rzeczywistym !! A to tylko dowodzi że nadal coś ze mną jest nie tak . Prawda boje się straty . Jednak demo trochę uczy . Na luzie przyjemnie się gra i wraca pasja . TS , nigdy nie próbowałem ... może czas dowiedzieć się jak to działa 
Price Action
Panowie musicie zrozumieć że jeśli dostajecie sygnał to jest to najlepsze i jedyne miejsce gdzie możecie przegrać. Powiedz sobie jeśli mam przegrać to teraz no bo kiedy.Bez dyskusji wchodzić. Jeśli strategia nie będzie przynosiła zysku to ją zmieniamy.klonmarcin pisze:Ja dzisiaj właśnie tak zrobiłem... i to aż dwa razy - dostaję sygnał - czekam na h1 zielone/czerwone - sprawdzam potencjalny poziom TP - nadchodzi czas startu a ja... szkoda gadać - nie "poleciałem" ale co najgorsze, moje prognozy sprawdziły się w stu procentach, cena poszła tam gdzie powinna i doszła do TP, tylko, że beze mniedzikus pisze:Dostaje sygnał "ok możesz lecieć" a ja siedzę i się patrzea to wszystko na edku - dwa sygnały - piękne i byłoby 70p jak w mordę strzelił.
Nie wiem dlaczego nie wszedłem, nie potrafię na to odpowiedzieć.
Później w dzienniku coś więcej napiszę i dam screeny.
Wg mnie trzeba ufać metodzie, którą się gra, bo inaczej mamy zawsze jakieś obawy.
Życzę powodzenia i sobie i Tobie.
Ps. Jeśli opanowaliście tą strategię to może dołączyć do niej inną i umilić czekanie.
- klonmarcin
- Maniak

Dzięki za tą wypowiedźkodziro pisze:Panowie musicie zrozumieć że jeśli dostajecie sygnał to jest to najlepsze i jedyne miejsce gdzie możecie przegrać. Powiedz sobie jeśli mam przegrać to teraz no bo kiedy.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
No pain - No gain
Mam pytanie , ogólnie testując różne strategie na historii widać że są lepsze dni i gorsze , czasem ruchy są płynne i docierają tam gdzie planujemy / robią korekty super ekstra elegancko . Patrząc na NLA , ZL , itd itp wszystko co znam zauważyłem że nie da się mieć dobrych dni dzień w dzień , łapiąc np stale 80 pipsów w jednym dobrym ruchu , mamy do wyboru , nastawiamy się na te 80 pipsów ale reszte dni mamy same BE może jakieś SL . Czy łapać możliwie codziennie do osiągnięcia kilkanaście , może 20 , 30 pipsów . Ale mieć w świadomości to że dzisiaj może być ten dzień w którym wywali 100 pipsów UP np No nie wiem , niby ok , regularne postępy są lepsze niż mocne skoki , z drugiej strony RR 1:1 jest według większości bez sensu . Jak znaleźć optimum ? Iść w stronę lepszej skuteczności czy lepszego RR . CO RADZICIE ?
Price Action
Dobre RR jest moim zdaniem lepsze niz skutecznosc. Odkad zaczalem dbac wlasnie o RR to pomimo skutecznosci ponizej 50% udaje sie wychodzic na plus.
Nie powinno ono jednak byl sztywne bo jak sam napisales rynek kazdego dnia daje co innego. I chodzi wlasnie o to aby dostosowac sie do tego jak czujesz danego dnia rynek i zabrac ile sie da. Jesli rynek pozwala na RR 1:1 to tak zrob a jak widac ze mozna wiecej postaw BE i sprobuj zgarnac wiecej.
Nie powinno ono jednak byl sztywne bo jak sam napisales rynek kazdego dnia daje co innego. I chodzi wlasnie o to aby dostosowac sie do tego jak czujesz danego dnia rynek i zabrac ile sie da. Jesli rynek pozwala na RR 1:1 to tak zrob a jak widac ze mozna wiecej postaw BE i sprobuj zgarnac wiecej.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.