Dzikus - Krok po kroku

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Jankes pisze:Grając 0,3 lota
Aby tak grać - w miarę bezpiecznie trzeba mieć trochę spory kapitał. :wink:

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

klonmarcin pisze:
Jankes pisze:Grając 0,3 lota
Aby tak grać - w miarę bezpiecznie trzeba mieć trochę spory kapitał. :wink:

8)
Przy SL 20 pips i ryzyku 5% depo na trejda wystarczy 1200 USD.
Żeby wyjąć trzeba włożyć najpierw. Niestety.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Dzięki za odpowiedzi , ze strategią jest wszystko w porządku . RR jest minimum 2 , czego nie przestrzegam za bardzo , a szkoda . Dzisiaj siadłem na demo w drugiej połowie dnia i grałem systemem który męczę na realu , rewelacja . CHCE tak grać na rachunku rzeczywistym !! A to tylko dowodzi że nadal coś ze mną jest nie tak . Prawda boje się straty . Jednak demo trochę uczy . Na luzie przyjemnie się gra i wraca pasja . TS , nigdy nie próbowałem ... może czas dowiedzieć się jak to działa :D
Price Action

kodziro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kodziro »

klonmarcin pisze:
dzikus pisze:Dostaje sygnał "ok możesz lecieć" a ja siedzę i się patrze
Ja dzisiaj właśnie tak zrobiłem... i to aż dwa razy - dostaję sygnał - czekam na h1 zielone/czerwone - sprawdzam potencjalny poziom TP - nadchodzi czas startu a ja... szkoda gadać - nie "poleciałem" ale co najgorsze, moje prognozy sprawdziły się w stu procentach, cena poszła tam gdzie powinna i doszła do TP, tylko, że beze mnie :evil: a to wszystko na edku - dwa sygnały - piękne i byłoby 70p jak w mordę strzelił.

Nie wiem dlaczego nie wszedłem, nie potrafię na to odpowiedzieć.
Później w dzienniku coś więcej napiszę i dam screeny.

Wg mnie trzeba ufać metodzie, którą się gra, bo inaczej mamy zawsze jakieś obawy.

Życzę powodzenia i sobie i Tobie. 8)
Panowie musicie zrozumieć że jeśli dostajecie sygnał to jest to najlepsze i jedyne miejsce gdzie możecie przegrać. Powiedz sobie jeśli mam przegrać to teraz no bo kiedy.Bez dyskusji wchodzić. Jeśli strategia nie będzie przynosiła zysku to ją zmieniamy.
Ps. Jeśli opanowaliście tą strategię to może dołączyć do niej inną i umilić czekanie.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

kodziro pisze:Panowie musicie zrozumieć że jeśli dostajecie sygnał to jest to najlepsze i jedyne miejsce gdzie możecie przegrać. Powiedz sobie jeśli mam przegrać to teraz no bo kiedy.
Dzięki za tą wypowiedź :D, przyznaję szczerze, że nigdy tak nie myślałem, w końcu jak mamy przegrać to już lepiej przegrać po sygnale ze strategii niż po nieprzemyślanym wejściu.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

dzikus
Gaduła
Gaduła

No i muszę podziękować wam za rady jeszcze raz . Nie do końca idealnie dzisiaj bo nie wszedłem w L na EU chociaż był sygnał . Za to GU zamknięte na +46 .
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

Dziś pozycja zamknięta na BE , zamierzam dzisiaj męczyć historie na kilku parach , a właściwie to właśnie zaczynam .
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

Mam pytanie , ogólnie testując różne strategie na historii widać że są lepsze dni i gorsze , czasem ruchy są płynne i docierają tam gdzie planujemy / robią korekty super ekstra elegancko . Patrząc na NLA , ZL , itd itp wszystko co znam zauważyłem że nie da się mieć dobrych dni dzień w dzień , łapiąc np stale 80 pipsów w jednym dobrym ruchu , mamy do wyboru , nastawiamy się na te 80 pipsów ale reszte dni mamy same BE może jakieś SL . Czy łapać możliwie codziennie do osiągnięcia kilkanaście , może 20 , 30 pipsów . Ale mieć w świadomości to że dzisiaj może być ten dzień w którym wywali 100 pipsów UP np No nie wiem , niby ok , regularne postępy są lepsze niż mocne skoki , z drugiej strony RR 1:1 jest według większości bez sensu . Jak znaleźć optimum ? Iść w stronę lepszej skuteczności czy lepszego RR . CO RADZICIE ?
Price Action

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ja wolałbym najpierw wypracować dobre RR. A skuteczność zostawić jako następne w kolejce. Jak będziesz miał niskie RR to straty Cię zabiją... Jak RR będzie dobre, to każde TP pokryje ileś SL. Wtedy możesz na spokojnie pracować nad skutecznością bo wiesz ze Twój system wychodzi na plus...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Dobre RR jest moim zdaniem lepsze niz skutecznosc. Odkad zaczalem dbac wlasnie o RR to pomimo skutecznosci ponizej 50% udaje sie wychodzic na plus.
Nie powinno ono jednak byl sztywne bo jak sam napisales rynek kazdego dnia daje co innego. I chodzi wlasnie o to aby dostosowac sie do tego jak czujesz danego dnia rynek i zabrac ile sie da. Jesli rynek pozwala na RR 1:1 to tak zrob a jak widac ze mozna wiecej postaw BE i sprobuj zgarnac wiecej.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

ODPOWIEDZ