Dzikus - Krok po kroku

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Potencjalnie tak bym wchodził gdybym nie spał , albo inaczej gdybym nie spał i posiadał jaja . Przebicie , PB i entry i 30 pipsów w kieszeni .

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=10118
Nie wiem dlaczego ten dziennik ma tak małą popularność , może jakby Dax napisał że robi 200% dziennie ktoś by się zainteresował . Ludzie są dziwni , nie szukają odpowiedzi na pytania dotyczące grania tylko zarabiania . Jest różnica ??

Ale co ja będę pieprzył , mam na rachunku 28.62 zł . Pomądrze się za jakiś czas . Zresztą nikt nie musi brać pod uwagę moich wywodów :P dziennik ma mnie nauczyć grania na FX , więc przemyślenia głupsze czy mądrzejsze będę tu umieszczał na bieżąco .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Price Action

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

dzikus pisze:Nie wiem dlaczego ten dziennik ma tak małą popularność , może jakby Dax napisał że robi 200% dziennie ktoś by się zainteresował . Ludzie są dziwni , nie szukają odpowiedzi na pytania dotyczące grania tylko zarabiania .
Widzisz teraz? co jest najważniejsze na Forex? Ludzie szukają drogi na skróty.
Jeśli tego nie czytałeś to polecam:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 359#126359

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

dzikus
Gaduła
Gaduła

Widziałem , po tym widać że niezłe postępy poczyniłem :D

Wczoraj 20 pipsów , i byłby TP dużo większy gdyby mój rachunek na to pozwalał (jakby nie patrzeć to 5.90 to procentowo duży zastrzyk dla mojego konta) :D . 8h "czekania" i 10 minut zarabiania :D . To lubie w FX , widzisz że potencjalne wejście będzie za minimum 2 godziny i idziesz w świat . Wracasz , sprawdzasz . Aa jeszcze nie teraz , znów luz . W końcu siadasz , czekasz tą godzinę przed kompem , wchodzisz , wychodzisz . DO WIDZENIA .
Price Action

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Hej Dzikus !
Patrzyłem na wyznaczane S/R przez Ciebienie polecam scjodzić na 5M i 15M bo są krótkotrwałe... no chyba że do skalpu. H1 i jak widziałem w jednym przypadku H4, no i pamiętaj wszystkie stare wygi forexowe analizują na H1. Powodziska
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

SEROL666 pisze:Hej Dzikus !
Patrzyłem na wyznaczane S/R przez Ciebienie polecam scjodzić na 5M i 15M bo są krótkotrwałe... no chyba że do skalpu. H1 i jak widziałem w jednym przypadku H4, no i pamiętaj wszystkie stare wygi forexowe analizują na H1. Powodziska
i m30:P

dzikus
Gaduła
Gaduła

Już tłumacze , M15 i m5 używam do precyzowania wejścia . Do stref S/R używam h1 , h4 i spoglądam też na D1 . S/R na mniejszych TF nie są pierwszym w kolejności punktem decyzyjnym , a raczej pomocniczym .
Price Action

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

No to się wyrwałem przed orkiestrę :lol:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

dzikus
Gaduła
Gaduła

Luz :D Pozdr

Edit : dzień bez pozycji . Do braku dyscypliny muszę zaliczyć nie wchodzenie w pozycje mimo spełnionych warunków . Ze skrajności w skrajność :/ . Dobra , jutro tego nie ma !

Potencjalny setup -> spełnione warunki wejścia -> wejście -> wyjście
Price Action

dzikus
Gaduła
Gaduła

Wejście nie zgodne z systemem miałem dzisiaj , nie wiem czemu , po prostu odwaliło mi , pomotałem się i SL . Potem BE razy 2 :D , wszystko spadło , oprócz GU i weź tu się nie wpieniaj , EJdżej co dzisiaj pokazał to poezja , GU też się szykował i co .. ?? Drugie BE na AudUsd , idealne wejście idealne warunki , spadło , wróciło waląc w BE i poszło dalej w dół prrr , wszystko na tej samej świecy , ehh takie życie . Odpoczne i wracam za godzinkę , zobaczymy co pokaże nasz kabelek :D

Dodam że ustawianie BE jest idealnie dopracowane przez mojego teachera , więc to był kaprys rynku , a nie błąd systemu . Do zobaczyska !
Price Action

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Zauważ, że dzisiaj była konsolidacja, a jak wiadomo w niej prawie każdy system ma straty.

:)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ