Palmtop

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

jakubgor pisze:a czy może ktoś używał MT4 na Mio a501 albo Mioa701 ?
Ja używałem A701 i nie miałem najmniejszych zastrzeżeń.
Obrazek

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Koledzy, sorry, że się powtórzę ale jeszcze raz zwracam się z prośbą o radę.

Otóż jeszcze nie wybrałem telefonu takiego jak chciałem ale chyba jestem już tego bliski. Ograniczyłem trochę listę wymagań, powiedzmy....chodzi mi o telefon :
1. Na którym będzie chodziła platforma FxPro.
2. Przez który będę mógł łączyć się z VPSem.

Do tego iPlus lub OrangeFree lub "internet na kartę" bo nie będę non stop w necie siedział i przeglądał www w telefonie.

Nie mam zamiaru grac na telefonie, chodzi tylko o sprawdzenie stanu pozycji. Od grania mam netbooka (od biedy) bo na ekranie netbooka czasem nawet kiepsko widać szczegóły wykresiku ;-). Nie ma to jak 22 calowy ekran...:D.

Czy możecie mi coś doradzić ?
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

ja mogę polecić iphona. Sam mam i bardzo sobie chwalę. FXPRO zrobiło specjalną aplikacje na ten telefon. Do podłączenia się do VPS też jest kilka aplikacji. Telefon bardzo szybki i łatwy w obsłudze, a przy tym dość tani (w promocji u operatora)

Opis wraz z screenami aplikacji FXPRO:
http://itunes.apple.com/pl/app/fxpro-it ... 78598?mt=8

Opis wraz z screenami jednej z kilku aplikacji do VPS:
http://itunes.apple.com/pl/app/remote-d ... 62576?mt=8

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

W zasadzie wszystko co posiada Windows Mobile na pokładzie da rade. W końcu platforma nie jest pisana pod model telefonu a pod system operacyjny. Ja korzystam akurat z Toshiby G900 (na chwile obecna to już staroć) i nieźle się sprawuje. Jest i remote desktop do łączenia z VPSem.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Dzięki za odpowiedzi, będę celował w iPhona chociaż nie jestem fanem ekranów dotykowych ;-). W grę wchodzi chyba tylko zakup iPhona bez sim locka ponieważ nie chcę wiązać się umową z operatorem. Byłem w Orange i najlepsze co mogą mi zaproponować to 114 zł netto/miesiąc + iPhone za 1 zł i 2 GB transferu w tej cenie...no i umowa na 24 m-ce.
A sam OrangeFree to 60 zl nettto/miesiać więc bardziej się opłaca....

Zapytam jeszcze w moim "macieżystym" Plusie, może mi coś zaproponują ponieważ najwygodniej by było dołożyc pakiet transmisji danych do mojego obecnego numeru jaki mam Plusie.

4GB na miesiąc chyab wystarczą aby "serfować" po mobilnym MT4 co jakiś czas?
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Mt4 wcale nie pobiera oszałamiających ilości danych. Spokojnie się wyrobisz. Ja miałem włączone tylko te symbole na których trejdowałem i zużywałem raptem około 50 MB. Tyle że korzystałem sporadycznie. Tak więc nawet niech będzie to 10x więcej... To jeszcze masz duuuuuuuuuuuuuuuży zapas :>

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jeszcze kwestia bawienia się wykresami... Im częściej będziesz je odświeżał + zmieniał interwały czasowe tym więcej kb zostanie wchłoniętych ale też bez przesady, że będzie to nie wiadomo ile.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Jankes
Gaduła
Gaduła

OK, rozumiem. Interwałów czasowych zmieniał nie będę, ustawione mam trzy okna w MT4 na VPS - każde na inny timeframe. W takim razie trzeba się brać do roboty ;-).
I jeszcze jedno odnośnie iPhona - jaki wybrać 8GB...16GB....?
32GB to raczej poza moim zasięgiem cenowym.

Dodano po 2 godzinach 13 minutach:

I jeszcze jedno pytanie Koledzy :

na iPhonie nie mogę korzystać z MT4 Mobile, a ta aplikacja bardziej mi odpowiada.

Czy w związku z tym może mi ktoś polecić "jakiś" soft do łączenia się z VPS ze smartphona (z WindowsMobile).

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Z tego co wiem to na iPhonie nie da rady zainstalowac MP4.

Umieszczanie reklam w podpisie jest niezgodne z regulaminem forum. Proszę o usunięcie tych elementów z podpisu -mod Astra

Jankes
Gaduła
Gaduła

Już wiem :
HTC HD 2 ma funkcje zdalnego pulpitu oraz Mobilne MT4 będzie chodziło.
Teraz pozostało skosić trochę pipów i nabyć takie cudo.

ODPOWIEDZ