Juz odpowiadam. Co do wejscia to mysle ze jest one jasne. Wsparcie wyznaczone na podstawie wykresu H1/H4.
Co do TP - to akurat moje poczatki z PA i przyznam szczerze - po cichu liczylem na ten poziom w okolicach 5080, jednak wolalem zgarnac chociaz te 51 pips wyznaczone zgodnie z nastepna linia. To pozowli mi na spokojna gre zyskiem i byc moze czekanie na wiekszy profit.
Ktos wczesniej wspomnial o automacie - jedyne co uzywam to luktom visual order editor do zarzadzania juz otwartymi pozycjami - wygodnie mozna przestawic TP/SL wraz z rozwojem sytuacji.
Chyba ze ktos mysli iz te strzalki otwarcia/zamkniecia trejdu wraz z linia rysuje jakies EA. To zwykle przeciagniecie z historii zamknietej pozycji na wykres.
PS: Na nizszych TF widac jak cena zawrocila w okolicach mojego TP. Dlatego nie mam do siebie zadnych pretensji o zamkniecie pozycji. Z czasem mam nadzieje przyjdzie i doswiadczenie. Poki co skupiam sie na RR > minimum 4.
W zalaczeniu screen
Dodano po 13 godzinach 14 minutach:
Dzisiejsze wejście w GU zgodnie z lokalna linia wsparcia...SL poniżej lokalnego minimum. Nie mam jeszcze konkretnego pomysłu na TP. Czekam w okolice 1.5047, zobaczę co tam będzie się działo. Może któryś z bardziej doświadczonych kolegów wypowie się na temat orientacyjnego TP ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.