Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

skalpel pisze:Raczej niższe ramię zostało już wyznaczone, przez dzisiejsze spadki
nie spiesz się aż tak. Dla mnie ciągle JESZCZE idziemy up day na dziś. Zobaczymy

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

aha... bo nie mogłem załapać, czy ta formacja nie zapowiada odwrócenia trendu.

znalazłem coś takiego na OANDZIE, http://fxtrade.oanda.com/tools/statisti ... rs_summary są to zlecenia oczekujące - widać jak wiele osób (klientów OANDA), chce kupić przy 1.51, sprzedać przy 1.52, kupić przy 1.49... Dzięki temu, od wczoraj nie straciłem, i nie dlatego że nie grałem :), ale potwierdza to pewne poziomy... Choć dziś mogłem więcej ugrać, ale na początek lepiej wyjść w razie wątpliwości, niż ryzykować...

ps. Mam pytanko, takie głupie, ale nie używałem fibo normalnie (tzn, tak jak powinno się to robić w zamyśle twórców narzędzia) od dość dawna... Jak zaczynasz zaznaczać poziomy fibo, w którym kierunku (dół-szczyt, szczyt-dół), i na jakim TF'ie...
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
skalpel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skalpel »

Shadi pisze:
skalpel pisze:Raczej niższe ramię zostało już wyznaczone, przez dzisiejsze spadki
nie spiesz się aż tak. Dla mnie ciągle JESZCZE idziemy up day na dziś. Zobaczymy
Masz rację, nie zerknąłem na dzienny, sugerowałem się tylko niższymi interwałami. Poczekamy na dane o 12 i 15 :)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ykee ale biezesz pod uwage ze to tylko klienci oandy ? Ze nawet suma ich kapitalow niewiele wnosi do zachowania rynku?

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Cyb pisze:Ykee ale biezesz pod uwage ze to tylko klienci oandy ? Ze nawet suma ich kapitalow niewiele wnosi do zachowania rynku?
- tak wiem, że to TYLKO klienci OANDY (choć wcale ich nie mało) - chodzi tylko o potwierdzenia pewnych poziomów, najwięcej zleceń powtarza się, więc myślę, że to raczej doświadczeni trejderzy tam stawiają zlecenia - reszta tworzy szum. Szkoda, że nie ma jakiegoś wskaźnika, który by coś takiego pokazywał, tylko globalnie... :)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Hm moim zdaniem jest troche inaczej. Tam jest ilosc zlecen - fakt. Ale nie ich wielkosc... Mysle ze wszystko co jest publikowane ma za zadanie chociaz w pewnym stopniu wprowadzic w blad... Czasem dla zmylki cos sie sprawdzi - ale generalnie to takie narzedzie brokera do powiekszania swojej kieszeni...

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Ykee pisze:aha... bo nie mogłem załapać, czy ta formacja nie zapowiada odwrócenia trendu.

znalazłem coś takiego na OANDZIE, http://fxtrade.oanda.com/tools/statisti ... rs_summary są to zlecenia oczekujące - widać jak wiele osób (klientów OANDA), chce kupić przy 1.51, sprzedać przy 1.52, kupić przy 1.49... Dzięki temu, od wczoraj nie straciłem, i nie dlatego że nie grałem :), ale potwierdza to pewne poziomy... Choć dziś mogłem więcej ugrać, ale na początek lepiej wyjść w razie wątpliwości, niż ryzykować...

ps. Mam pytanko, takie głupie, ale nie używałem fibo normalnie (tzn, tak jak powinno się to robić w zamyśle twórców narzędzia) od dość dawna... Jak zaczynasz zaznaczać poziomy fibo, w którym kierunku (dół-szczyt, szczyt-dół), i na jakim TF'ie...
propo fibo nie ma większego znaczenie szczyt/dołek czy odwrotnie ja często stosuję odwrotnie ;/ kierunek jest ważny tylko przy wyznaczaniu 161.8% 127
Yaaa man

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Wa$$kII pisze:propo fibo nie ma większego znaczenie szczyt/dołek czy odwrotnie ja często stosuję odwrotnie ;/ kierunek jest ważny tylko przy wyznaczaniu 161.8% 127
ale na jakim TF'ie? Czy robisz to (bo grasz) na H1 i ostatni znany dołek-szczyt (kierunek bez znaczenia), czy wchodzisz na H4, D1 itp

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

czy ktos z was uzywa :

Brach Zone Setup ?

SANUK Setup ?

sa to setupy praktykow PA. jakies doswiadczenia ?
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Wa$$kII pisze:
Ykee pisze:
Wa$$kII pisze:Tak formacje są poprawne
no dobra, to co z tych formacji wynika, bo jeszcze nie łapię - konkretnie np na screenie z GBPUSD
setup sell po 1.52-15220 dodatkowo jak tam podjadą to będzie Gartley. Podobna sytuacja na eur w załaczniku tylko juz po fakcie.
Wą$$ki dajesz w takich sytuacjach zlecenia limit czy z palca czekając na potwierdzenie na mniejszych interwałach ? A co w przypadku gdy ostatni dołek jest na poziomie poprzedniego (a nie poniżej jak na wykresie kabla) czyli mamy podwójne dno - czy wtedy formacja nad i pod jest nie ważna i nie wchodzimy w sella ?

Na której stronie było o Garley'u ?

ODPOWIEDZ