zagrywałem na to ;/ niestety -20 pips ;/ ruch był mocny po długiej konsolidacji można było się spodziewać mocnego wybicia.kinder26 pisze:czyżby formacja nad i pod? do tego 79% fib
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
- inwestor86
- Pasjonat
Możliwy setup na USDCAD. Do bardziej doświadczonych kolegów pytanie.
Czy zagralibyście. Jeśli tak to jak - zlecenie oczekujące czy z ręki, poziomy sl, tp.
Jeśli nie to również proszę o uzasadnienie.
Z góry wielkie dzięki!
Udanych tradeów!
Czy zagralibyście. Jeśli tak to jak - zlecenie oczekujące czy z ręki, poziomy sl, tp.
Jeśli nie to również proszę o uzasadnienie.
Z góry wielkie dzięki!
Udanych tradeów!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Drobna uwaga z mojej strony, wprawdzie nie ma to nic wspólnego z jakimkolwiek poziomem wsparcia lub oporu ale o 18.00 ma być "BOC Gov Carney Speaks"
Wahania kursu obserwowałbym już teraz, gdyż przemówienie miało być opublikowane 15 minut wcześniej. Ewentualne świece mogą być po prostu nerwowymi ruchami, więc radzę oczekiwać potwierdzenia.
Wahania kursu obserwowałbym już teraz, gdyż przemówienie miało być opublikowane 15 minut wcześniej. Ewentualne świece mogą być po prostu nerwowymi ruchami, więc radzę oczekiwać potwierdzenia.
...uczymy się... 

Re: GPBUSD
jeden powód do zagrania to według mnie trochę małoparasite pisze:Setup na GPBUSD + fibo 61. Zastanawiam się czy już zagrywać czy poczekać na dojście do poziomu. Ostatnio cena nie doszła i odbiła się troszkę wyżej,

ten poziom (niebieski prostokąt) szerokości 12 pips

127% całego swinga
161.8% małego
linia trendu z wykresu tygodniowego
poprzednio bardzo mocne wsparcie

dywergencja macd
P.S. To nie znaczy, że Twój trejd jest zły, ale ja widzę to tak

edit linia trendu w tej chwili wygląda już na lekko przebitą

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man
- inwestor86
- Pasjonat
Ostatnio faktycznie coś tutaj cicho
a w sumie tutaj najczęściej zaglądałem
, Ten GU rano faktycznie udany, trochę później wstałem ale też co nieco wycisnąłem z niego
, teraz się zastanawiam nad miejscem w którym odbija, i nie znam się jeszcze na tym, ale to się kwalifikuje jako NAD i POD czy nie? Pozdrawiam
P.S w sumie jestem za kontynuacją wzrostów na tej parze do przynajmniej 1,5300. Gu potrzebował przebić to wsparcie a zrobił chyba podwójne dno, po czym bardzo ładnie mknie w górę. Czyli tak jakby te trzy fale korekty do 1,5300 mu nie wystarczyły. Jeśli teraz ma atakować stronę przeciwną to chyba to są okolice 1,5800. Więc osobiście obstawiam przynajmniej połowę, okolice 1,5300-400

P.S w sumie jestem za kontynuacją wzrostów na tej parze do przynajmniej 1,5300. Gu potrzebował przebić to wsparcie a zrobił chyba podwójne dno, po czym bardzo ładnie mknie w górę. Czyli tak jakby te trzy fale korekty do 1,5300 mu nie wystarczyły. Jeśli teraz ma atakować stronę przeciwną to chyba to są okolice 1,5800. Więc osobiście obstawiam przynajmniej połowę, okolice 1,5300-400