Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

t34
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: t34 »

Wyglada na to ze namieszalem - zasugerowalem sie platforma demo, na ktorej z jakiegos powodu nie da sie zlozyc zamowienia na ilosc mniejsza niz 50k (jutro sprobuje ich zapytac, czemu tak jest).
Moje konto demo zalozone jest w EUR, stad tez prowizja naliczana jest w EUR - i zawsze bedzie przeliczana na te walute.

Dzieki Forex za poprawke.

A tak przy okazji, to natknalem sie na cos takiego:
There is a great solution for those who want to trade using the Dukascopy JForex platform whilst taking advantage of the MetaTrader interface and its expert advisors.
MT4-JForex Clients Bridge - is a simple plug-in for the Dukascopy JForex platform. It transfers the trading signals from the Metatrader platform to JForex, receives notifications from MetaTrader log file and executes the transferred trading signals.
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... ex_bridge/

Wyglada na to, ze nawet i teraz mozna uzywac MT4, ale czy ktos uzywal kiedys takiego cuda?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

Mam pytanie odnośnie wypłat z Dukascopy.
Może już ktoś testował?

Czy jest to podobnie jak w FxPro, że waluta przelewu jest niezależna od waluty rachunku?
Np. mam w USD a przelew mógłby być w EUR?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Janko pisze:Czy jest to podobnie jak w FxPro, że waluta przelewu jest niezależna od waluty rachunku?
Niestety wypłata musi być wykonana w walucie, w której prowadzone jest konto.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

raposo pisze:
Janko pisze:Czy jest to podobnie jak w FxPro, że waluta przelewu jest niezależna od waluty rachunku?
Niestety wypłata musi być wykonana w walucie, w której prowadzone jest konto.
Dziękuje za szybką odp.
To idąc dalej, czy koszty przelewu w walucie innej niż EUR mogą być znacząco wyższe (jeśli wogóle ma to jakieś znaczenie)?
Rozważam po prostu konto w CHF jako, że co miesiąc "utylizuje" trochę CHF a dalsze przewalutowanie z czegokolwiek na PLN to już mniejszy kłopot.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Janko pisze:To idąc dalej, czy koszty przelewu w walucie innej niż EUR mogą być znacząco wyższe (jeśli wogóle ma to jakieś znaczenie)?
Wypłata środków kosztuje przeważnie ok. 20 CHF niezależnie od waluty w której prowadzone jest konto (jest odpowiednio przeliczana na walutę depozytową konta). Kwotę tę pobiera bank UBS.
Jeśli jednak w transakcji będą brały udział banki pośredniczące to te koszty mogą wzrosnąć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

t34 pisze:Wyglada na to, ze nawet i teraz mozna uzywac MT4, ale czy ktos uzywal kiedys takiego cuda?
Ja testowałem na demo. Działa świetnie.
tutaj jest tutorial jak to uruchomić. http://www.youtube.com/watch?v=DTjEU4Nt1V8

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Też testowałem owy most, choć jedynie na demo, to mogę potwierdzić, że działa bardzo sprawnie.

Przy okazji. Z przyjemnością informujemy, że Dukascopy wdrożyło w życie nowy konkurs - konkurs Demo dla automatycznych strategii na platformę JForex. Będą organizowane co miesiąc począwszy od kwietnia 2010. Rejestracje trwają od wczoraj.

Miesięczna pula nagród - 15 000 USD.

1 miejsce - 5 000 USD
2 i 3 miejsce - po 2 500 USD
4, 5 i 6 miejsce - po 1 000 USD
Od 7 do 10 miejsca - po 500 USD

Więcej szczegółów tutaj:
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... y_contest/

W przyszłym tygodniu na naszej stronie pojawi się więcej informacji oraz coś, co mamy nadzieję, pomoże Wam w handlu ;). Ale o tym niebawem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Mazimaster
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Mazimaster »

Witam wszystkich, mam 3 pytania na które niestety nie mogłem znaleźć odpowiedzi.

1. Czy na platformie java w dukascopy jest możliwość otwarcia dwóch przeciwnych pozycji na tej samej parze walut?

2. Testując demo i otwierając dwie lub więcej jednakowych pozycji (chodzi mi że każda jest np. short) wszystkie mi się zsumowały i brak było wglądu do każdej z osobna - czy tak już jest w dukascopy, czy może można każdą pozycję kontrolować z osobna, a ja mam namieszane coś z ustawieniami?

3. Czy ktoś posiada informację na temat "premiery" MT4 na koncie real?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
Mazimaster pisze:1. Czy na platformie java w dukascopy jest możliwość otwarcia dwóch przeciwnych pozycji na tej samej parze walut?
Nie.
Mazimaster pisze:2. Testując demo i otwierając dwie lub więcej jednakowych pozycji (chodzi mi że każda jest np. short) wszystkie mi się zsumowały i brak było wglądu do każdej z osobna - czy tak już jest w dukascopy, czy może można każdą pozycję kontrolować z osobna, a ja mam namieszane coś z ustawieniami?
Możesz zamknąć po prostu tylko część z zsumowanej ilości "naotwieranych pozycji".
Mazimaster pisze:3. Czy ktoś posiada informację na temat "premiery" MT4 na koncie real?
Nie ma oficjalnego terminu premiery. Wcześniej broker przewidywał, że będzie to luty, ostatnio kiedy z nimi o tym rozmawiałem (koniec lutego), twierdzono, że prace mogą się przeciągnąć jeszcze o 1-2 miesiące. Jeśli będą znane jakiekolwiek szczegóły od razu o tym poinformuję w tym wątku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomfid »

Witam

A ja jestem ciekaw, czy da radę zrobić coś takiego: wykupuję sobie VPS'a, instaluję tam MT4 i Jave, a potem JForexa oraz MT4/JForex Clients Bridge, po czym oczywiście cały handel prowadzę na vps'ie korzystając z EA?

Z góry dzięki za odp. :)

ODPOWIEDZ