Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

jasne, że powinny
wykres nie ma być do analizy tylko oddawać kwotowania na rynku
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

super. dzięki za sensowną odpowiedź.

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

crocopip pisze:
forex pisze:
crocopip pisze:może ktoś oprócz mnie pisał do Dukasa kiedy wywalą świeczkę daily wyprodukowaną w niedzielę? piszę do nich od pół roku, dzwoniłem w tej sprawie z 10 razy i za każdym razem słyszę że przy najbliższym wdrażaniu poprawek.

może ktoś ma jakieś info w tej sprawie? bo mi już ręce opadają.....
Niby czemu mieliby ja wywalic? Przeciez rynek startuje w niedziele wieczorem. Wywalenie niedzielnej swieczki bylo by w takim ukladzie manipulacja na danych. Nie wiem skad w ogole przyszedl komus podobny pomysl do glowy.
dwie czy 3h handlu w niedzielę w Dukasie stanowi nową daily świecę. te godziny nie są przyporządkowane do piątkowego handlu. powodów dla który to fałszuje cały wykres jest wiele np. wskazania średnich są błędne.

uważasz że te świece powinny pozostać?
Zadaniem brokera jest dostarczenie rzetelnych danych, a sprawa klienta czy i jak je wykorzysta. Nie moze byc tak, ze broker dokonuje ingerencji w dane pod katem widzimisie pojedynczego klienta.

Skoro Ci tak ta niedzielna swieczka bruzdzi, to nie pozostaje nic innego jak napisanie wlasnych wersji wskaznikow, gdzie swieczka niedzielna bedzie ignorowana badz tez laczona ze swieczka piatkowa lub poniedzialkowa.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

forex pisze:
crocopip pisze:
forex pisze: Niby czemu mieliby ja wywalic? Przeciez rynek startuje w niedziele wieczorem. Wywalenie niedzielnej swieczki bylo by w takim ukladzie manipulacja na danych. Nie wiem skad w ogole przyszedl komus podobny pomysl do glowy.
dwie czy 3h handlu w niedzielę w Dukasie stanowi nową daily świecę. te godziny nie są przyporządkowane do piątkowego handlu. powodów dla który to fałszuje cały wykres jest wiele np. wskazania średnich są błędne.

uważasz że te świece powinny pozostać?
Zadaniem brokera jest dostarczenie rzetelnych danych, a sprawa klienta czy i jak je wykorzysta. Nie moze byc tak, ze broker dokonuje ingerencji w dane pod katem widzimisie pojedynczego klienta.

Skoro Ci tak ta niedzielna swieczka bruzdzi, to nie pozostaje nic innego jak napisanie wlasnych wersji wskaznikow, gdzie swieczka niedzielna bedzie ignorowana badz tez laczona ze swieczka piatkowa lub poniedzialkowa.
z tym że broker sam twierdzi że to bug i że go usunie i robi to bardzo długo. do wykresów używam platformę Reutersa więc Dukasowa nie jest mi potrzebna do tego ale chodzi o samą zasadę.

który broker jeszcze ma 2h świeczkę daily?

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

crocopip pisze:który broker jeszcze ma 2h świeczkę daily?
Niestety jest wielu takich brokerów, tyle tylko, że niekoniecznie tej klasy co Dukascopy. Czasem nie jest to nawet 2h tylko 1h.

Uważam, że platformy transakcyjne w ogóle powinny dawać możliwość indywidualnego ustawiania sobie strefy czasowej, co wyeliminowałoby większość tego typu problemów. Np. jeśli broker zaczyna pracę o 22:00 czasu GMT w niedzielę, to wystarczyłoby sobie ustawić strefę czasową na GMT+2 i świeczka niedzielna powinna zniknąć. Problem byłby tylko z tymi brokerami, którzy pracują dłużej niż 120 godzin w tygodniu, ale takich chyba nie ma zbyt wielu.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

FXfighter pisze:Uważam, że platformy transakcyjne w ogóle powinny dawać możliwość indywidualnego ustawiania sobie strefy czasowej,
Dokładnie tak ponieważ są inwestorzy którym ta śweczka niedzielna jest potrzebna.

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

W tym tygodniu robiłem pierwszą wypłatę z Duka. Muszę powiedzieć, że byłem pozytywnie zaskoczony bo w środę rano wysłałem skan - wieczorem kasa została zabrana z konta - w piątek pieniądze były już u mnie - co w przypadku przelewów nie jest takie szybkie - nawet w przypadku wypłat kartą np w FxPro pięniądze były dużo później.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Czy wiadomo już co w końcu z tą licencją bankową dla Dukascopy? Wydaje mi się, że sprawa nieco się przeciąga, MIG dostali swoją licencję już w grudniu, a w sprawie pozostałych szwajcarskich brokerów nie ma chyba żadnych wieści. Czy nie ma ustalonego jakiegoś terminu, do którego powinny być ogłoszone decyzje w tej sprawie?

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

Akhh pisze:W tym tygodniu robiłem pierwszą wypłatę z Duka. Muszę powiedzieć, że byłem pozytywnie zaskoczony bo w środę rano wysłałem skan - wieczorem kasa została zabrana z konta - w piątek pieniądze były już u mnie - co w przypadku przelewów nie jest takie szybkie - nawet w przypadku wypłat kartą np w FxPro pięniądze były dużo później.
A jakiego rzędu koszty przelewu do polskiego banku wyszły, jeśli możesz podać?

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

crocopip pisze:może ktoś oprócz mnie pisał do Dukasa kiedy wywalą świeczkę daily wyprodukowaną w niedzielę?
Chyba się doczekałeś.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ