Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

Mnie tylko jedno trochę niepokoi u tego brokera - że właścicielami/dyrektorami są Rosjanie. No, ale to stereotyp, drugi, pozytywny, że Rosjanie to nieźli kumacze.

Andrey Duka, dyrektor techniczny - pewnie stąd nazwa brokera i może jaki informatyk to :)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Largo pisze:Mnie tylko jedno trochę niepokoi u tego brokera - że właścicielami/dyrektorami są Rosjanie
bez przesady, rosjanie są też właścicielami np: MIG BANKu a na nich nikt nie narzeka, choć może ostatnio .... ;-)

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Largo pisze:Andrey Duka, dyrektor techniczny - pewnie stąd nazwa brokera i może jaki informatyk to Smile
Poczytaj na stronie o modelu rynku jaki wypracowali. Imponujące i dostępne w detalu.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

E tam Rosjanie. 90% bankow nalezy do waidomo-jakiej-najlepszej-nacji i nikt sie nie burzy.

mnie tylko dziwi ze szybko zeszli do drobnej klienteli. nie wiem co moze byc powodem bo chyba konkurencja w branzy nie wymusila takich warunkow?

ps - aha mialem kontakt z dwiema osobami z Dukasa i to byli Lotysze.

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Largo »

Spoko, napisałem to w lekkim tonie. Jak na razie broker bardzo mi się podoba.

Panowie z Forex Club przednich wybrali broków. Jeszcze tylko jeden oferujący futures i byłby zgrabny komplet.

olafsson
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: olafsson »

Świetny ten Ducas przyznaję. Fajna aplikacja, znakomity spread, tylko niestety policzyłem właśnie prowizje od obrotu i wygląda to na razie źle, bardzo źle. Jeszcze nie policzyłem w procentach ale to nie robi sensu na oko.

Rosjanie to nie szkodzi, szkodzi że to spółka akcyjna z ukrytymi właścicielami. Co tu ukrywać proszę kolegów? Drugie, że kapitał zakładowy opłacony w całości, ale czym aportem, proszę ja Was, a nie gotówką.

Następne i ważniejsze, pełno tych superopinii o nich jako wielkim pośredniku w transakcjach, a gdzie są źródła, gdzie opinia któregokolwiek z dużych, że używa SWFX? Nic poza deklaracjami brokera.

I ostatnie: wiadział kto te głupiutkie filmidło korporacyjne na ich stronie. Kupa nastolatków wymądrzających się i udających szwajcarskich bakierów. Kto uzna to za poważny materiał chyba sam w pieluchach chodzi. Nie wygląda to poważnie naprawdę obejrzyjcie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

olafsson pisze:Kupa nastolatków wymądrzających się i udających szwajcarskich bakierów.
Madoffowi siwe włosy pomogły... Ale jego klientom już nie ;). Resztę oceni już każdy sam...
Largo pisze:Jeszcze tylko jeden oferujący futures i byłby zgrabny komplet.
Przemyślimy, przemyślimy... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

Jak myślicie czy opłaca się otwierać konto u tego brokera z minimalnym wymaganym depo czyli 1000 USD? Jak to wyglada wtedy z prowizjami, zakładająć ze grałbym po 0,01 lota czyli 1000 jednostek waluty bazowej? Nie wiem czy to dobrze zrozumialem , ale zakładajac ze nie łapie się na zadna obnizke zwiazana z duzym obrotem to np. od zawarcia transakcji kupna 1000 EURUSD zapłaciłbym prowizje 0,048 USD , tak? CZy ktos moze gra u tego brokera z takim depo i moglby sie wypowiedziec?

t34
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: t34 »

DM_POZNAŃ pisze:Jak to wyglada wtedy z prowizjami, zakładająć ze grałbym po 0,01 lota czyli 1000 jednostek waluty bazowej?
W ogole nie wyglada - minimalna ilosc danej waluty jaka mozesz zakupic to 0.05, ale miliona - czyli 50k, poza tym obliczenia prawidlowe.
Z drugiej strony bardziej oplacaloby sie wplacic wyzszy depozyt - powyzej 4999 USD prowizja maleje o ponad 20%.
W razie watpliwosci mozesz uzyc ich kalkulatora
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... alculator/

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

t34 pisze:
DM_POZNAŃ pisze:Jak to wyglada wtedy z prowizjami, zakładająć ze grałbym po 0,01 lota czyli 1000 jednostek waluty bazowej?
W ogole nie wyglada - minimalna ilosc danej waluty jaka mozesz zakupic to 0.05, ale miliona - czyli 50k, poza tym obliczenia prawidlowe.
Z drugiej strony bardziej oplacaloby sie wplacic wyzszy depozyt - powyzej 4999 USD prowizja maleje o ponad 20%.
W razie watpliwosci mozesz uzyc ich kalkulatora
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... alculator/
DM_POZNAŃ ma racje, po ostatnich obnizkach minimalne zlecenie to 0.001M czyli 0.01 lota:
Lot Size

The minimal acceptable order size is 1000 units of the primary currency. There is no maximum lot size limitation, except available liquidity and marginal requirements.
Podaje za: http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... _accounts/

@DM_POZNAŃ

Wracajac do wartosci prowizji, to za 1000 EUR zaplacilbys 0.048*1.353 USD = 0.065 USD, bo prowizja jest liczona wzgledem kwoty wyrazonej w USD.

A poza tym, podobnie jak t34, do obliczen polecam uzycie kalkulatora ze strony Dukasa.

ODPOWIEDZ