Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomfid »

Dzięki panowie za informacje.
forex pisze:Zdobycie takiego potwierdzenia to zaden problem. To standardowa operacja. Jej czas to gora kilka-kilkanascie minut. Ja zaplacilem za to cos kolo 10 PLN.
No to faktycznie tyle co nic.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Koledzy już mnie uprzedzili...
forex pisze:Ja tez poswiadczalem, ale otwieralem bezposrednio, a nie poprzez FOREX CLUB (moze klienci FC maja jakas uproszczona sciezke?). Zdobycie takiego potwierdzenia to zaden problem. To standardowa operacja. Jej czas to gora kilka-kilkanascie minut. Ja zaplacilem za to cos kolo 10 PLN.
Tu dodam tylko, że Forex Club pomaga we wszystkich formalnościach naszym klientom jednak procedura, która obowiązuje jest identyczna dla wszystkich. Potwierdzenie notarialne jest wymagane nie tyle przez Dukascopy, co przez ogólnie szwajcarskie prawo. Ja za to płaciłem 7,00 zł ;).
forex pisze:Moze byc np. prawo jazdy. Generalnie chodzi o jakis dokument poswiadczajacy zamieszkanie pod danym adresem.
Lepiej jednak by był to jakiś rachunek lub wyciąg nie starszy niż 3 miesiące.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Panowie, chcę sobie potestować ten MT4/JForex Clients Bridge i stanąłem wobec banalenej sprawy - gdzie na stronie Dukascopy jest MT4 do ściągnięcia? Na razie szukam zupełnie bezskutecznie. Jeśli trzeba wykorzystać MetaTradera od np. Alpari, to ok, ale jak to będzie potem wyglądało w realu - będę miał MT4 od Alpari, JForex, ten cały Bridge? Będzie to działać bez problemu? Zastanawiam się też, jak MT4 będzie "wiedział", jaki jest stan mojego konta (a to jes mi potrzebne do ustalania wielkości pozycji) - czy połączenie z JForexem pozwala pozyskać również te dane? Jeśli macie już jakieś doświadczenie w tych kwestiach, to będę wdzięczny za uwagi.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

MT4 trzeba podpiąć od innego brokera.

Osobiście korzystam z demo ATCBrokers bez problemu nadają się tez JadeFx i FxCM, Normarkets.

FxPro demo się nie nadaje, ale real tak.

Zapomnij o demach z kwotowaniem do 4 miejsca po przecinku.

Wszystkie ustawienia lotów robisz przy połączeniu ( proporcje ) masz pokazane w instrukcji jak to zrobić

Pozdrawiam
Michał
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za informacje.
MrYogi pisze:Wszystkie ustawienia lotów robisz przy połączeniu ( proporcje ) masz pokazane w instrukcji jak to zrobić
Tak, zapoznałem się już z tą instrukcją. Chodzi mi jednak o to, czy to całe połączenie przekazuje tylko sygnały czy również na bieżąco informacje o marży, kapitale, itd, bo jeśli tak, to fantastycznie. :) Jeśli jednak nie, to jak EA będzie w stanie ustawić odpowiednią wielkość pozycji ( u mnie zależy to m.in. od stanu konta) :?: W takim przypadku musiałbym olać MT4, przepisać moje EA na Javę, korzystając z konwertera albo w ogóle wszystko od nowa zrobić w Javie :?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Niestety nie przekazuje, to " kopiuje" zlecenia z logów MT4 gdzie nie ma takich parametrów jak stan konta.

Jedynie co może być to założyć sobie konto demo z taką samom kwotą pieniędzy co na realu w Dukasie.

Jest jedno "ale" i to dość spore.
Jeśli na Dukasie trafi się reqwota to w MT4 na demo bezie pozycja zamknięta, ale na realu nie. Więc Ea bez pilnowania go to odpada.
Mnie się to tylko raz zdarzyło do tej pory.

Jednak jak grasz manualnie to nie problem, jak przez EA to spory.
Pozostaje albo przepisać to pod Jave, albo poczekać aż Dukas uruchomi swoje MT4
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
tomfid pisze:W takim przypadku musiałbym olać MT4, przepisać moje EA na Javę, korzystając z konwertera albo w ogóle wszystko od nowa zrobić w Javie :?
Użyj PT Multistation, pewnie będzie o wiele łatwiej. Przepisanie EA na Javę nie jest takie proste jak może się na początku wydawać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

MrYogi i MaRCHeW - dzięki za wartościowe posty, idą pochwały :)

t34
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: t34 »

@faflik dzieki za linka. Nie wiem, czy sie zdobe na gre na realu na takim wynalazku, poczekam az uruchomia MT.

Co do jednostek - dodzwonilem sie bez problemu.. faktycznie mozna kupic i 1k jak ktos chce, tyle tylko, ze trzeba te wartosc wpisac manualnie (nie da sie jej zmienic przyciskami +/- (troche techniki i czlowiek sie pogubil).
Jednakze osoba z ktora rozmawialem starala sie mnie odwiesc od zakladania konta z minimalnycm depozytem. Wg nich sensowna gra (ze wzgledu na wysokosc prowizji) zaczyna sie powyzej 10k depo.
Tak przy okazji - jak ktos nie czuje sie na silach z angielskim to moze sobie zamowic rozmowe z polskim konsultantem.

Platforma demo dziala rewelacyjnie i pomimo poczatkowych oporow calkiem mi podeszla. Ma calkiem porzadny zestaw narzedzi do rysowania choinek wszelkiego rodzaju - co dla poczatkujacych handlarzy jest zaleta.

Jedno tylko maci moj spokoj - zadnych gwarancji wplaconych srodkow.
Wiem, ze wygladaja dosyc solidnie, ale poczulbym sie znacznie lepiej, gdyby za swiss brokerem stal swiss bank.
Polska - tutaj od zawsze wszyscy znali sie na pilce noznej i polityce, od paru lat na skokach narciarskich i F1.
Od niedawna okazuje sie, ze mamy rzesze specjalistow od czarnych skrzynek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

t34 pisze:Tak przy okazji - jak ktos nie czuje sie na silach z angielskim to moze sobie zamowic rozmowe z polskim konsultantem.
Z tego co wiem polski konsultant jest zatrudniony tylko na pół etatu dlatego czasem dość ciężko go złapać (przynajmniej jakiś czas temu tak było), jednak też służymy pomocą.
t34 pisze:Jedno tylko maci moj spokoj - zadnych gwarancji wplaconych srodkow.
Wiem, ze wygladaja dosyc solidnie, ale poczulbym sie znacznie lepiej, gdyby za swiss brokerem stal swiss bank.
Dukascopy już od pewnego czasu ubiega się o licencję bankową więc to niebawem powinno stać się faktem. Bodajże zmieniły się przepisy w Szwajcarii, które mówią, że każdy foreksowy broker (szwajcarski) musi stać się bankiem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ