Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Post autor: FX TEAM »

Largo pisze:Telewizja Dukascopy - fajna bajka "Lemon Brothers" na kanale "FX Cartoons" Smile
O spread-ach jest też niezła :)
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
pele
Stały bywalec
Stały bywalec

commision na podstawie stanu konta

Post autor: pele »

Witam!
Proszę o wyjasnienie następującej kwestii, bo nie wiem czy dobrze rozumiem kwalifikowanie do progów związanych ze stanem rachunku.
Mianowicie jeśłi np: wpłacam z końcem marca 5100$ to cały kwiecień trejduje na progu 38$. Załóżmy, że ugrywam w kwietniu 5000$ to czy wtedy w maju przeskakuję na próg 32$? I dalej, czy jeśli zgromadzę na koncie 25000$ dopłacając i "ugrywając" to kwalifikuję się do progu 25$?
dziękuję
miłego dnia

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

pele pisze:Załóżmy, że ugrywam w kwietniu 5000$ to czy wtedy w maju przeskakuję na próg 32$? I dalej, czy jeśli zgromadzę na koncie 25000$ dopłacając i "ugrywając" to kwalifikuję się do progu 25$?
Tak. Z takim szczegółem, że dany próg nie obejmuje całego miesiąca tylko jeden dzień, czyli jeśli dziś wpłacisz 5000 USD i jutro dopłacisz 5000 USD to już jutro będziesz w progu z niższą prowizją.
Trochę inaczej jest z obrotem - jeśli w danym miesiącu wygeneruje się dostatecznie duży obrót na rachunku by wejść w niższy próg niż ten wynikający ze stanu środków na rachunku to ostatniego dnia miesiąca następuje korekta prowizji i różnica jest zwracana inwestorowi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: polonaise »

Po co im dane mojego pracodawcy i opis mojej kariery zawodowej?
Niedługo będą referencje od przełożonego chcieli. Jest to jakoś weryfikowane czy można cokolwiek wpisać?
The love of money is the root of all evil :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

polonaise pisze:Po co im dane mojego pracodawcy i opis mojej kariery zawodowej?
Zbierane są informacje o kliencie - tylko dla brokera (nie są przekazywane dalej) i oceny "ryzykowności" klienta. Wiem, że to przynajmniej u nas rzadko spotykane jednak w Szwajcarii, USA czy Wielkiej Brytanii niemalże zawsze tego wymagają.
Wątpię jednak by kiedykolwiek te dane były weryfikowane...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Post autor: FXfighter »

raposo pisze:polonaise napisał:
Po co im dane mojego pracodawcy i opis mojej kariery zawodowej?

Zbierane są informacje o kliencie - tylko dla brokera (nie są przekazywane dalej) i oceny "ryzykowności" klienta.
Co masz na myśli używając określenia "ryzykowność" klienta?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

FXfighter pisze:Co masz na myśli używając określenia "ryzykowność" klienta?
Niewypłacalność w przypadku spowodowania debetu na rachunku np. z powodu luki weekendowej, a ostatnio mamy do czynienia z niemałymi lukami - spotkałem się kiedyś z odmową założenia rachunku u jednego amerykańskiego brokera ponieważ uznał on, że obecna praca i moje dochody są zbyt małe (w stosunku do planowanych inwestycji) uznając mnie za "zbyt ryzykownego" ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: McL »

czyli Dukas nie ma negative balance protection?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

McL pisze:czyli Dukas nie ma negative balance protection?
Oczywiście funkcjonuje tu takie coś jak Margin Call i Stop-Out level (Margin Cut) oraz zmniejszenie dźwigni przed zamknięciem handlu na weekend jednak zawsze istnieje prawdopodobieństwo wystąpienia odpowiednio dużej luki, która może spowodować.
Swoją drogą, w przypadku Dukascopy nie słyszałem jeszcze by komukolwiek odmówili założenia rachunku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Post autor: FXfighter »

raposo pisze:Swoją drogą, w przypadku Dukascopy nie słyszałem jeszcze by komukolwiek odmówili założenia rachunku.
Właśnie miałem o to spytać :)

A czy np. broker może zasugerować jaka kwota depozytu będzie odpowiednia dla danego klienta w zależności od obecnej sytuacji finansowej tego klienta? Co z klientami, których jedynym źródłem dochodu jest właśnie Forex lub inne rynki finansowe, a więc są to źródła dochodu nie stałe i trudno określić jak będą się kształtowały dochody klienta w przyszłości, a co za tym idzie również jak będzie wyglądała jego wypłacalność?

ODPOWIEDZ