O spread-ach jest też niezłaLargo pisze:Telewizja Dukascopy - fajna bajka "Lemon Brothers" na kanale "FX Cartoons" Smile

Tak. Z takim szczegółem, że dany próg nie obejmuje całego miesiąca tylko jeden dzień, czyli jeśli dziś wpłacisz 5000 USD i jutro dopłacisz 5000 USD to już jutro będziesz w progu z niższą prowizją.pele pisze:Załóżmy, że ugrywam w kwietniu 5000$ to czy wtedy w maju przeskakuję na próg 32$? I dalej, czy jeśli zgromadzę na koncie 25000$ dopłacając i "ugrywając" to kwalifikuję się do progu 25$?
Zbierane są informacje o kliencie - tylko dla brokera (nie są przekazywane dalej) i oceny "ryzykowności" klienta. Wiem, że to przynajmniej u nas rzadko spotykane jednak w Szwajcarii, USA czy Wielkiej Brytanii niemalże zawsze tego wymagają.polonaise pisze:Po co im dane mojego pracodawcy i opis mojej kariery zawodowej?
Niewypłacalność w przypadku spowodowania debetu na rachunku np. z powodu luki weekendowej, a ostatnio mamy do czynienia z niemałymi lukami - spotkałem się kiedyś z odmową założenia rachunku u jednego amerykańskiego brokera ponieważ uznał on, że obecna praca i moje dochody są zbyt małe (w stosunku do planowanych inwestycji) uznając mnie za "zbyt ryzykownego"FXfighter pisze:Co masz na myśli używając określenia "ryzykowność" klienta?
Oczywiście funkcjonuje tu takie coś jak Margin Call i Stop-Out level (Margin Cut) oraz zmniejszenie dźwigni przed zamknięciem handlu na weekend jednak zawsze istnieje prawdopodobieństwo wystąpienia odpowiednio dużej luki, która może spowodować.McL pisze:czyli Dukas nie ma negative balance protection?
Właśnie miałem o to spytaćraposo pisze:Swoją drogą, w przypadku Dukascopy nie słyszałem jeszcze by komukolwiek odmówili założenia rachunku.