Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
wielu z Was już weszło w Longa na USDCHF, ja proponuję w miarę spokojne wejście na 120 pipsów zysku :
1. układa się 5cio falowa struktura Elliotta , korekta fali trzeciej spełniła już wszystkie wymagania.
2. tak idealnie spełnione formacje jak ta zdarzały się już w przeszłości, część z nich jest fake'ami, dlatego proponuję zagrać longa dopiero po wybiciu z mocnego oporu (podwójne dno wiadra + dwukrotnie testowany resistance na poziomie 1.6045)
3. Wejście zapewne zbiegnie się z przejściem przez 0 słupków MACD co zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu
4. TP wąskie jak na takie formacje - około 120 pips, w miejscu gdzie kurs często się zatrzymywał i zamykał dzień, spodziewam się tam pullbacka po którym będę czyhał na kolejny trejd.
1. układa się 5cio falowa struktura Elliotta , korekta fali trzeciej spełniła już wszystkie wymagania.
2. tak idealnie spełnione formacje jak ta zdarzały się już w przeszłości, część z nich jest fake'ami, dlatego proponuję zagrać longa dopiero po wybiciu z mocnego oporu (podwójne dno wiadra + dwukrotnie testowany resistance na poziomie 1.6045)
3. Wejście zapewne zbiegnie się z przejściem przez 0 słupków MACD co zwiększa prawdopodobieństwo sukcesu
4. TP wąskie jak na takie formacje - około 120 pips, w miejscu gdzie kurs często się zatrzymywał i zamykał dzień, spodziewam się tam pullbacka po którym będę czyhał na kolejny trejd.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- inwestor86
- Pasjonat
fajne zagranie ale my lubimy ciasno poza tym jeśli to fake to i tak zarobiliśmy a jeszcze przynajmnije ja trzymam pozycję na uchf i dziś wziąłem też ciasno chfjpy na krótko po 85.81 (wejście spóźnione o 3 pipsy setup był po 85.84 formacja nad i pod na h4)makofski pisze:wielu z Was już weszło w Longa na USDCHF, ja proponuję w miarę spokojne wejście na 120 pipsów zysku :
P.S. pozycje pozamykane w 80% volumenu trzymam tylko 20% oryginału na stole.
Yaaa man
tez przyciąłem leciutko cada........dzisiejszy short na usdcad
Kabel - ciekawie będzie na 5060, czyżby powrót do 5000?
Bardzo pięknie nakładają się poziomy pivo......
Właśnie na zniesieniu 62% zagrałem małego L ..... i się zes...ł

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
- inwestor86
- Pasjonat
- inwestor86
- Pasjonat