przesuwam SL'a pod 80% ruchu jeśli jest ponad 100 pips:D czyli SL mam na +20 pips dla reszty nic się nie dzieje bo mamy tylko 20% pozycjikinder26 pisze:wasskll jak zarządzasz SL w takiej sytuacji??Wa$$kll pisze:trzymamy uchfa Very Happy minimum do 1.1 Very Happy
zostawiasz na np BE i czekasz z 10%-20% z reszty pozycji na TP 1.1 czy na np. TS na np. 100pip
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Yaaa man
-
kinder26
właśnie obserwuję ;/ przyznam, że nie spodziewałem sie dziś tegoc'mon pisze:A ja proponuję spojrzeć na EURchf. Właśnie kurs przebił minimum z 2008.10.24 a nawet minimma z 09.2001 i zmierza do minimum z 10.2008 rok na poziomie 1.4297. RSI dzienne, tygodniowe i miesięczne na bardzo niskim poziomie. Dzienne to nawet 13 ! Proponuję 1.43 - 1.4310 na LONG.
Yaaa man
-
justonepip
- Bywalec

A propos EurChf, myślę, że nie ma co wspierać się oscylatorami.
Gołym okiem widać , że kurs był "kontrolowany" przynajmniej na przestrzeni ostatniego roku, więc nie było to naturalne zachowanie rynku. I dlatego każdy wskaźnik będzie zniekształcał poprawną analizę sytuacji na rynku.
Tylko czekać aż któryś z większych "wpuści" sporo franków na rynek ( lub skupi Ojro) powodując tym samym kilkuminutową kilkusetpipsową świecę.
Myślę, że można próbować longować gdzieś z okolic historycznego dna, ale jaki SL?...
Gołym okiem widać , że kurs był "kontrolowany" przynajmniej na przestrzeni ostatniego roku, więc nie było to naturalne zachowanie rynku. I dlatego każdy wskaźnik będzie zniekształcał poprawną analizę sytuacji na rynku.
Tylko czekać aż któryś z większych "wpuści" sporo franków na rynek ( lub skupi Ojro) powodując tym samym kilkuminutową kilkusetpipsową świecę.
Myślę, że można próbować longować gdzieś z okolic historycznego dna, ale jaki SL?...
-
kinder26
- inwestor86
- Pasjonat

-
kinder26
Wracając jeszcze na chwile do uchf .... na przyszły tydzień szykuje nam się jeszcze mocniejszy sygnał do longa
50%fib, trendline, ważny S/R, 1.5000
Odzew możne być znacznie silniejszy niż ostatnio
... czekamy;)
Tymczasem na eurusd bujamy sie w strefie S/R
ale jeśli wierzyć w mocny sygnał na uchf do longa na eurusd należny się spodziewać przebicia wsparcia!? i mocnego szorta
Jeśli się mylę to mnie poprawcie
Tymczasem ciepłego weekendu życzę ... nareszcie
50%fib, trendline, ważny S/R, 1.5000
Odzew możne być znacznie silniejszy niż ostatnio
... czekamy;)
Tymczasem na eurusd bujamy sie w strefie S/R
ale jeśli wierzyć w mocny sygnał na uchf do longa na eurusd należny się spodziewać przebicia wsparcia!? i mocnego szorta
Jeśli się mylę to mnie poprawcie
Tymczasem ciepłego weekendu życzę ... nareszcie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.