Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

kinder26 pisze:
Wa$$kll pisze:trzymamy uchfa Very Happy minimum do 1.1 Very Happy
wasskll jak zarządzasz SL w takiej sytuacji??
zostawiasz na np BE i czekasz z 10%-20% z reszty pozycji na TP 1.1 czy na np. TS na np. 100pip
przesuwam SL'a pod 80% ruchu jeśli jest ponad 100 pips:D czyli SL mam na +20 pips dla reszty nic się nie dzieje bo mamy tylko 20% pozycji :D
Yaaa man

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

usdchf odbicie co do pipsa od strefy S/R a teraz test trendline z M15
jeśli się powiedzie ... powinniśmy zostać na noc w strefie fali wzrostowej

hmm ... może szykuje nam się kolejny test 1.5 :D
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 18:43 przez kinder26, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
c'mon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c'mon »

A ja proponuję spojrzeć na EURchf. Właśnie kurs przebił minimum z 2008.10.24 a nawet minimma z 09.2001 i zmierza do minimum z 10.2008 rok na poziomie 1.4297. RSI dzienne, tygodniowe i miesięczne na bardzo niskim poziomie. Dzienne to nawet 13 ! Proponuję 1.43 - 1.4310 na LONG.
Addicted To Life

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

c'mon pisze:A ja proponuję spojrzeć na EURchf. Właśnie kurs przebił minimum z 2008.10.24 a nawet minimma z 09.2001 i zmierza do minimum z 10.2008 rok na poziomie 1.4297. RSI dzienne, tygodniowe i miesięczne na bardzo niskim poziomie. Dzienne to nawet 13 ! Proponuję 1.43 - 1.4310 na LONG.
właśnie obserwuję ;/ przyznam, że nie spodziewałem sie dziś tego ;) dlatego właśnie realizujemy profit jak idzie w naszą stronę !!
Yaaa man

justonepip
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: justonepip »

A propos EurChf, myślę, że nie ma co wspierać się oscylatorami.
Gołym okiem widać , że kurs był "kontrolowany" przynajmniej na przestrzeni ostatniego roku, więc nie było to naturalne zachowanie rynku. I dlatego każdy wskaźnik będzie zniekształcał poprawną analizę sytuacji na rynku.
Tylko czekać aż któryś z większych "wpuści" sporo franków na rynek ( lub skupi Ojro) powodując tym samym kilkuminutową kilkusetpipsową świecę.

Myślę, że można próbować longować gdzieś z okolic historycznego dna, ale jaki SL?...

kinder26

w takim wypadku ciekawe co się wydarzy w piątek w końcu to "stop hunting Day" ale po takiej wyprzedaży dzisiaj może być ciekawie, nie wiem czy szukanie longów po uc 1.5 i ec 1.43 jest najlepszym pomysłem :D
...czekamy do jutra :D

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

kinder26 pisze:w takim wypadku ciekawe co się wydarzy w piątek w końcu to "stop hunting Day" ale po takiej wyprzedaży dzisiaj może być ciekawie, nie wiem czy szukanie longów po uc 1.5 i ec 1.43 jest najlepszym pomysłem :D
...czekamy do jutra :D
nadal mam longa z SL'em dla reszty na b/e :)
Yaaa man

Awatar użytkownika
dax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dax »

witam
fx_killer pisze:Jutro poszalejemy chyba na Kanadyjczyku ...

:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
poczatki na PA

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

czekam na LH na zlocie, przebicie 1117 - spadki, a jesli odbije sie z tego miejsca i wybije 1130, powinno kontynuowac w gore:

Obrazek

kinder26

Wracając jeszcze na chwile do uchf .... na przyszły tydzień szykuje nam się jeszcze mocniejszy sygnał do longa
50%fib, trendline, ważny S/R, 1.5000
Odzew możne być znacznie silniejszy niż ostatnio
... czekamy;)

Tymczasem na eurusd bujamy sie w strefie S/R
ale jeśli wierzyć w mocny sygnał na uchf do longa na eurusd należny się spodziewać przebicia wsparcia!? i mocnego szorta :D

Jeśli się mylę to mnie poprawcie :)
Tymczasem ciepłego weekendu życzę ... nareszcie :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ