Faktycznie robi się na wykresie kaszana gdy użyje się wszystkich jego współczynników, ale chodzi o to by analizując kilka struktur falowych znaleźć strefę która łączy je wszystkie, dając tym samym mocny sygnał wsparcia czy oporu..."Nie będę ukrywał, że analizę ekspansji traktuję jako metodę pomocniczą.
Zawsze łączę jej wskazania z innymi technikami bazującymi na współczynnikach
Fibonacciego. Raczej nie przypominam sobie, bym zainicjował kiedykolwiek transakcję,
opierając się jedynie na tej metodzie.
Niemniej jednak, jeśli udaje mi się skonstruować na wykresie potencjalnie istotny
obszar wsparcia/oporu i analiza ekspansji również potwierdza tak określoną strefę,
to oczywiście prawdopodobieństwo zatrzymania spadków bądź wzrostów jest wtedy
większe. Takie prawdopodobieństwo jest jeszcze większe, jeśli kilka niezależnych od
siebie struktur falowych przefiltrowanych przez analizę ekspansji wskazuje na ten sam
obszar wsparcia/oporu.
...Wielokrotnie bowiem wspominałem, że interesują
mnie obszary, w których dochodzi właśnie do ścisłego nakładania się na siebie różnego
rodzaju projekcji, zniesień itd...."
Cytaty z książki.
Danielewicz i jego "Geometria Fibonacciego" - kilk
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 13:50 przez emulin, łącznie zmieniany 1 raz.
Z cyklu wykresy real prawie na żywo czyli z Kamerą Wśród Forexowych Zwierząt ...
Ostatnia pozycja zamknięta kilka minut temu na edku. Wejście idealnie wybrane wg. poziomów Fibonacciego, zamknięcie już nie (sztywne TP).
Jak się okazało, kurs poleciał jeszcze niżej ale nie szkodzi, 30 wystarczy ...
Polecam zapoznanie się z załączonym zrzutem ekranu.
Pozdrawiam, J.
PS. Dziś jest dzień 'synchronizacji' z rynkiem. Pipsy same wpadają do koszyka, nawet nie trzeba się po nie schylać. Szkoda, że nie ma tak każdego dnia

MAŁY UPDATE:
Cena zeszła do nabazgranych przeze mnie zgęszczeń fibonacciego. eSkę zamknąłem szybciej, ale czemu nie wziąść 'szybkiej' eLki ? I wskoczyła szybka eLka na kolejne +10 pips.
Dziękujemy Panie Fibonacci, DiNapoli i Danielewicz !
Tu miniaturka:

A tu link do niej w pełnym rozmiarze : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8b ... 9bb60.html
A TU DALSZE LOSY NASZEGO BOHATERA ala Fibo:

A tu link do całości: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a90 ... 69a89.html
Idealnie harmonicznie, nieprawdaż ?
Pozdrawiam, J.
Ostatnia pozycja zamknięta kilka minut temu na edku. Wejście idealnie wybrane wg. poziomów Fibonacciego, zamknięcie już nie (sztywne TP).
Jak się okazało, kurs poleciał jeszcze niżej ale nie szkodzi, 30 wystarczy ...
Polecam zapoznanie się z załączonym zrzutem ekranu.
Pozdrawiam, J.
PS. Dziś jest dzień 'synchronizacji' z rynkiem. Pipsy same wpadają do koszyka, nawet nie trzeba się po nie schylać. Szkoda, że nie ma tak każdego dnia

MAŁY UPDATE:
Cena zeszła do nabazgranych przeze mnie zgęszczeń fibonacciego. eSkę zamknąłem szybciej, ale czemu nie wziąść 'szybkiej' eLki ? I wskoczyła szybka eLka na kolejne +10 pips.
Dziękujemy Panie Fibonacci, DiNapoli i Danielewicz !
Tu miniaturka:

A tu link do niej w pełnym rozmiarze : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8b ... 9bb60.html
A TU DALSZE LOSY NASZEGO BOHATERA ala Fibo:

A tu link do całości: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a90 ... 69a89.html
Idealnie harmonicznie, nieprawdaż ?
Pozdrawiam, J.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Faktycznie, tym bardziej, że dziś edek chodził harmonicznie. Nawet na tym ostatnim oporze widocznym na 'dalszych losach bohatera' wziąłem szybką eSkę i do koszyka wpadło kolejne 10 pips, bałem się ryzykować i popuścić TP na 20 czy 25 pips bo wcześniejsze wsparcie z fibo było mocne. I faktycznie tak się stało, chwilę po zamknięciu ostatniej eSki tuż przy wsparciu fibo kurs wybił się do góry ... A tak pewne 10 pipsiaków w koszyku niż ... niepewne i mocno ryzykowne 20ścia ...daromanchester pisze:bardzo Ci "siadło" fibo
Swoją drogą mam nadzieję, że komuś przydają się te bazgroły zamieszczane przeze mnie w wątku. Może zainspirują do własnych analiz, pomogą we właściwym liczeniu fal i tak dalej ... Dla mnie forum zawsze było inspiracją do poszukiwań własnych rozwiązań, rozwijania i dopasowywanie metod innych użytkowników oraz generalnie rozwoju w tradingu.
W końcu to nasze forum, jesteśmy tu by sobie pomagać

Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
chojnak ja z powodzeniem używam poziomów fibo do HT, tutaj podałem ostatnią moją transakcję i kolejny setup http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 947#173947
chojniaku zwiększ apetyt na pipsy
P. Danielewicz by się obraził
ABY PRZYZWYCZAIĆ OKO wrzucam kilka analiz z zageszczeniami wg Pana P. Danielewicza (niektóre już są na forum ; były podawane z należytym wyprzedzeniem żeby potwierdzić przy odpowiednim sl do tp dość dużą skutecznosć zagęszczeń także na edku )
pozdrawiam
Dodano po 5 minutach:
i jeszcze kilka dla zainteresowanych
są też takie które sl łapią ale idealnych systemów nie ma
tak jak kobiet

ABY PRZYZWYCZAIĆ OKO wrzucam kilka analiz z zageszczeniami wg Pana P. Danielewicza (niektóre już są na forum ; były podawane z należytym wyprzedzeniem żeby potwierdzić przy odpowiednim sl do tp dość dużą skutecznosć zagęszczeń także na edku )
pozdrawiam
Dodano po 5 minutach:
i jeszcze kilka dla zainteresowanych

są też takie które sl łapią ale idealnych systemów nie ma

CaRiuS
Po jakimś czasie można sie połapać 
I dzisiejszy Danielewiczowy trajd na kilka pipsów:
- kwadraty to zakres (+/-) po jakim rynek w ostatnim czasie robi zwrot wiec jeśli przez ostatnie kilka tygodni zrobił zwrot po danej ilosci pipsów dzisiaj też powinien i tak zrobił; a ze kwadrat przeniesiony od szczytu wypadł na 2.61 z 1 fali korekcyjnej i 38 zniesienia wzrostu prawdopodobieńśtwo wzrosło znacznie.
pozdrawiam

I dzisiejszy Danielewiczowy trajd na kilka pipsów:
- kwadraty to zakres (+/-) po jakim rynek w ostatnim czasie robi zwrot wiec jeśli przez ostatnie kilka tygodni zrobił zwrot po danej ilosci pipsów dzisiaj też powinien i tak zrobił; a ze kwadrat przeniesiony od szczytu wypadł na 2.61 z 1 fali korekcyjnej i 38 zniesienia wzrostu prawdopodobieńśtwo wzrosło znacznie.
pozdrawiam
CaRiuS
- Spragniony
- Gaduła
Hojnak widzę, że interesujesz się(albo wogóle grasz) systemem Danielewicza.
Dzisiejsze spadki na EUR/USD zmusiły mnie do poszerzenia horyzontu analizy i na tygodniowym wykresie zauważyłem gigantyczną formacje XABCD, która kształtuje się już od dawna po dosyć konkretnych wzrostach. Cała formacja wygląda książkowo, za wyjątkiem fali BC, która lekko przekracza cieniem jednej świecy poziom 0,886. Jeśli wierzyć analizą Danielewicza to czekają nas gigantyczne spadki.
Co o tym sądzisz?
Dzisiejsze spadki na EUR/USD zmusiły mnie do poszerzenia horyzontu analizy i na tygodniowym wykresie zauważyłem gigantyczną formacje XABCD, która kształtuje się już od dawna po dosyć konkretnych wzrostach. Cała formacja wygląda książkowo, za wyjątkiem fali BC, która lekko przekracza cieniem jednej świecy poziom 0,886. Jeśli wierzyć analizą Danielewicza to czekają nas gigantyczne spadki.
Co o tym sądzisz?
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"