Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

euroforex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: euroforex »

Duka ma 4 platformy o której mowisz???????????

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

I stało się to czego pewnie większość się spodziewała lub na co liczyła ;).
Dukascopy obniżyło minimalny depozyt do 1 000 USD. Przy tym depozycie można liczyć na prowizje 4.8 USD za transakcję na 100 000 jednostek waluty bazowej nie uwzględniając obniżek przy wygenerowaniu odpowiedniego obrotu.
Ostateczna data uruchomienia MT4 dla rachunków rzeczywistych nadal nie jest znana, wstępnie może to zająć jeszcze około miesiąca.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

dukascopy już tylko 1k

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Broker przestanie być schodem do światka ECN :D
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3405 - niedawno zauważyłem, że był już temat o dukascopy :roll:
Dużo się zmieniło :D .. koniec też z poczuciem przynależności jakby do elity :roll:
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 12:10 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Fajnie że depozyt maleje, ale jak to się ma z minimalną transakcją? Dalej minimum 2,5 lota, jeżeli tak to trochę bez sensu dla takich depozytów?

EDIT: z tego co widać na www to min. 0,10 lot. Ale depo 1000$ jeszcze nie widnieje na stronie, nadal min 5000$.

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

pawelklos pisze:z tego co widać na www to min. 0,10 lot. Ale depo 1000$ jeszcze nie widnieje na stronie, nadal min 5000$
Wiadomość o obniżeniu depozytu już pojawiła się na stronie, chyba jeszcze tylko w tych tabelach nie zdąrzyli zmienić. Minimalna kwota transakcji to chyba jednak 0,01 standardowego lota, czyli 1000 jednostek waluty bazowej.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Faktycznie, mój błąd. 1000 jednostek. Nie no elegancko, przed chwilą testowałem demo przez www i jednak to nie to. Czekam aż wprowadzą mt4 i może być naprawdę ciekawie :)

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Mam dziwny objaw (konto demo).
1. Mam otwarte dwa zlecenia GBPJPY i EURUSD. Na wykresie eur pojawia mi sie znacznik pos.ID. zlecnia gbp. Teoretycznie po wyjściu z wykresu gbp znacznik ten powinien zniknąć.
2. Mam otwarte zlecenie EURUSD ale na wykresie nie ma znacznika przy cenie otwarcia i SL.
Czasami nawet po zamknięciu i uruchomieniu ponownie platformy jest to samo.
Mam zainstalowaną najnowszą wersje java
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

może ktoś oprócz mnie pisał do Dukasa kiedy wywalą świeczkę daily wyprodukowaną w niedzielę? piszę do nich od pół roku, dzwoniłem w tej sprawie z 10 razy i za każdym razem słyszę że przy najbliższym wdrażaniu poprawek.

może ktoś ma jakieś info w tej sprawie? bo mi już ręce opadają.....

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

crocopip pisze:może ktoś oprócz mnie pisał do Dukasa kiedy wywalą świeczkę daily wyprodukowaną w niedzielę? piszę do nich od pół roku, dzwoniłem w tej sprawie z 10 razy i za każdym razem słyszę że przy najbliższym wdrażaniu poprawek.

Niby czemu mieliby ja wywalic? Przeciez rynek startuje w niedziele wieczorem. Wywalenie niedzielnej swieczki bylo by w takim ukladzie manipulacja na danych. Nie wiem skad w ogole przyszedl komus podobny pomysl do glowy.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

forex pisze:
crocopip pisze:może ktoś oprócz mnie pisał do Dukasa kiedy wywalą świeczkę daily wyprodukowaną w niedzielę? piszę do nich od pół roku, dzwoniłem w tej sprawie z 10 razy i za każdym razem słyszę że przy najbliższym wdrażaniu poprawek.

Niby czemu mieliby ja wywalic? Przeciez rynek startuje w niedziele wieczorem. Wywalenie niedzielnej swieczki bylo by w takim ukladzie manipulacja na danych. Nie wiem skad w ogole przyszedl komus podobny pomysl do glowy.
dwie czy 3h handlu w niedzielę w Dukasie stanowi nową daily świecę. te godziny nie są przyporządkowane do piątkowego handlu. powodów dla który to fałszuje cały wykres jest wiele np. wskazania średnich są błędne.

uważasz że te świece powinny pozostać?

ODPOWIEDZ