Moje 3 grosze :
a) nie każda świeca której ciało jest 2 x większe od ciała poprzedniej jest momo
b) świeca może byc momo mimo że jej ciało nie jest 2 x większe od ciała poprzedniej
c) prawdziwa momo powinna się "mocno zamknąć" tzn. powyżej/poniżej ekstremum poprzedzającej jej świecy lub świec
Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Tak jest proszę Pana,bigben pisze:a) nie każda świeca której ciało jest 2 x większe od poprzedniej jest momo
przyklad poniżej

tak jest proszę Pana.bigben pisze:b) świeca może byc momo mimo że jej ciało ne jest 2 x większe od poprzedniej
Nie koniecznie świeca musi się po prostu zamknac nad nią aby było miejsce na cofke.bigben pisze:c) prawdziwa momo powinna się "mocno zamknąć" tzn. powyżej/poniżej poprzedzającej jej świecy lub świec
dostajesz 3 kg cukierków hehe fajnie że ktoś wie to co ja:)

Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
Wyznaczenie momentum jest pioruńsko ważne w tej metodzie bo przeciez my bazujemy na lini ZL więc jak źle zdefiniujemy momentum to źle narysujemy linie ZL a w tedy dupa złe wejście i SL.
Dodano po 1 godzinach 7 minutach:
pytanko mam takie do was.
Otworzyłem sobie na demo tranzakcje i ustawiłem SL na 5170 cena doszła do 5166 i mnie rozlączyło dlaczego?a druga tranzakcja otwarta na mniejszą ilośc lotów która miała SL w tym samym miejscu dalej sie trzyma.Ktoś może mi to wytłumaczyć?na realu jeszcze się z czymś takim nie spotkałem.
Dodano po 1 godzinach 7 minutach:
pytanko mam takie do was.
Otworzyłem sobie na demo tranzakcje i ustawiłem SL na 5170 cena doszła do 5166 i mnie rozlączyło dlaczego?a druga tranzakcja otwarta na mniejszą ilośc lotów która miała SL w tym samym miejscu dalej sie trzyma.Ktoś może mi to wytłumaczyć?na realu jeszcze się z czymś takim nie spotkałem.
najlepiej prawdeShadi pisze:nie wiem co Ci powiedzieć Hex Smile

Nie wiem jak wy ale ja nie lubie rozpoczęcia giełdy nie wiem dokładnie jak mam interpretować luke cenową jaka powstaje na rozpoczęciu sesji.
Chciaz to nie jest tajemnica że luka która powstaje prawie zawsze zostaje załatana więc można ją traktować jak momentum bo cena wraca do lini ZL "luki"
a jak wy to widzicie??
może kilka słów na temat EU.mamy 11 więc świeczka H4 zamknie się za godzinke a to bedzie znaczyło że utworzy nam H4 na shorty ale wlaśnie próbujemy dotknąc ZL na longi myśle że w przeciągu następnej H4 będziemy próbowali dojść do ZL która prawdopodobnie utworzy się na poziomie 3667 i jeśli teraz nie zejdziemy do lini ZL na LONG to spróbujemy dotknąc ja wlasnie w następnej świeczce H4 i jeśli cena będzie chciała iść do góry Long będzie miał zasieg 3750 i tego oczekuje.
a jeśli bedzie short to 3595 ale ciężko to stwierdzić przez tą głupią luke cenową ;/ a jak wy widzicie EU dzisiaj?
a jeśli bedzie short to 3595 ale ciężko to stwierdzić przez tą głupią luke cenową ;/ a jak wy widzicie EU dzisiaj?
Niestety, u mnie 4h zamknie się za 1h50min. Inna sprawa że nie obserwuję eu ;/ ale prawdopodobnie masz rację:D
edit sprawdziłem - tak jak mówisz ale i tak nie zagram edka
Dobre dobre słowo daję Hex:D
Edek na szybko.
http://i47.tinypic.com/sxzlax.gif
edit sprawdziłem - tak jak mówisz ale i tak nie zagram edka
Dobre dobre słowo daję Hex:D
Edek na szybko.
http://i47.tinypic.com/sxzlax.gif
chyba moje pierwsze 20 pipsow grajac ta koncepcja
wejscie 1,3672, wyjscie 1,3651, zalozenie bylo doczekac do strefy momo H4 ale wciaz sie ucze
, a oplacaloby sie, max 35 chyba bylo
teraz warto czekac na long h4, pozdro
i jeszcze kabel h1 wlasnie dotknal momo dla L, po piewszej swiecy m15 moze zagram
wejscie 1,3672, wyjscie 1,3651, zalozenie bylo doczekac do strefy momo H4 ale wciaz sie ucze

teraz warto czekac na long h4, pozdro
i jeszcze kabel h1 wlasnie dotknal momo dla L, po piewszej swiecy m15 moze zagram
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 13:03 przez saku82pl, łącznie zmieniany 1 raz.