MIG Investments

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
24
39%
Poza paroma minusami są ok
5
8%
Przeciętny
17
28%
Mają wiele wad
3
5%
Stanowczo odradzam
12
20%

Liczba głosów: 61

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

fxmaestro pisze:Są inne osoby z tego forum, który mają tam konta nie demo i mają takie problemy?
Nie wiem czy też nie dostanę bana, jak coś napiszę :lol:

Ogólnie jest OK, ale bardzo często w czasie danych lub w jakichś istotnych momentach, jest wyłączany serwer.
Dzisiaj np była przerwa od 14:29:43 do 14:31:14.
Takie przerwy jak są jakieś ważne dni występują kilka razy dziennie i to oczywiście w tych najmniej odpowiednich momentach. Czasami trwają po kilkanaście minut no i brakuje potem części wykresu ...

Druga sprawa to ten zmienny spread. Kiedyś był na kablu stały 3 pipsy. Teraz jest niby "docelowo" 2,8, ale bardzo rzadko jest taki spread. Z reguły wynosi ok. 3,2 - 3,6 w godzinach od 8 - 18, ale momentami bywa wiekszy niż 4-5 więc łatwo można wylecieć na takim rozszerzonym spreadzie jeśli się ciasno stawia stopa ...

Ostatnio mam też duże problemy z otwarciem zlecenia "z palca" tzn kilka razy z rzędu wyskakuje mi informacja "zła cena" ...

Miałem też 2 razy przypadek, że zlecenie zostało jakby przyjęte, ale nie wyskoczyło w panelu. "Wisiało" w próźni przez kilka minut ...
Jak próbujesz anulować takie zlecenie to wyskakuje informacja, że "zlecenie może nie zostać anulowane ponieważ już zostało wysłane do serwera".
Wszystko więc wtedy zależy od tego w którą stronę pójdzie kurs. Jak w "dobrą", no to oczywiście anulują i jesteś na zero, a ja w "złą" to po kilku/kilkunastu minutach w panelu pojawia się nagle zlecenie z minusem, przekraczającym SL. Niezbyt miłe uczucie ....
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

podałeś już wystarczający powód do zmiany brokera,
inaczej dalej będzie was golił
a wyłączanie dostępu do rynku na danych to pewny zysk brokera, bo są spekulanci, którzy tylko wtedy grają a na spokojnym rynku nie ma żadnej akcji
i z racji tego, że podczas szybkich ruchów stosunek spreadu do zmienności ceny jest niski to tylko wtedy FX staje się uczciwą grą z praktycznie 50:50 szans.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

To waszym zdaniem broker ewidentnie wali w H... czy to tylko wina słabych serwerów słabej obsługi technicznej itp

Ja miałem coś takiego w avafx, że jak wprowadzali nowy soft z miesiąc temu i przy dużym ruchu soft się wieszał i tym samym wszystkie zlecenia ale oni od razu powiedzieli, że w razie problemów można wysłać meila i oni zamkną zlecenia i tak to było więc takie podejście nawet przy awariach uważam za OK ale jak jest walenie w H to już nie
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Tak w ramach ciekawostki (wszak dopiero demo jak wszędzie):
MIG BANK Trading Station 5 Beta

Dear M I G BANK Client,

We are pleased to announce that the demo beta version of MIG BANK Trading Station 5 based on MetaTrader 5 platform is available for you now!

The elaborate technical analysis of the MT5 platform will equip you with a wide set of tools for quote analyzing. The new MQL5 development environment is the revolution in the field of automated trading. It implies object oriented programming, high-speed and flexible language, testing of multi-currency Expert Advisors and a lot of other tools. Later we will release MT5 based MIG Mobile Trading terminal that will run on Apple iPhone, Google Android and Blackberry.

Please note, that the new MIG BANK Trading Station 5 beta is available for all types of trading accounts we offer: Mini, Classic, Advanced and Prime and your demo account will have the same trading conditions as the real account of the same category.

For any questions, please feel free to contact Client Support at +41 32 722 81 00 or send anemail. You can also Request a Call Back or use our Live Chat online.

We hope that this new demo version of MIG BANK Trading Station 5 beta will allow you to further enhance your trading experience and further build your trading confidence.
Because Confidence is Capital.

Sincerely,

Your M I G BANK team
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

ostrzegam przed tym brokerem ...... zlecenia oczekujące po otwarciu sesji wchodzą jak im się podoba oczywiscie na minus dla klienta tak właśnie szczyścili mi ładną sumę . W myśl ich regulaminu.Mam na wszystko dowody wiec nie polecam i przestrzegam

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

fxadi pisze:zlecenia oczekujące po otwarciu sesji wchodzą jak im się podoba
Masz na myśli to że wchodzą po pierwszej możliwej cenie, czy może oszukują i realizacja jest wykonywana na jakiejś cenie której nie ma na wykresie?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tig3r pisze:i realizacja jest wykonywana na jakiejś cenie której nie ma na wykresie?
Też ponawiam to pytanie.
Forumowicze powinni sobie zdawać sprawę że gra na otwarcie sesji jest równoznaczna jak gra na danych .Zresztą uczciwie trzeba przyznać że brokerzy których znam to sami brokerzy odradzają grę na otwarcie sesji......

Pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:

Ps. moja rada grać tylko wtedy gdy rynki są najpłynniejsze ponieważ broker ryzykuje że jeżeli zrobi jakikolwiek numer to rynek zrobi arbitraż i jego z torbami puści.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

Jeśli chodzi o zawieranie transakcji to po pierwszej możliwej cenie , oczywiscie nie ma problemu ale jak wyjaśnić że otwarcie na wszystkich parach było o 23 .00 a tam gdzie miałem duże pozycje oczekujące otwarcie nastąpiło o 23.07. przypadek???????? Po za tym zaciągając jezyka u innych brokerów kiedy zlecenie oczekujące jest w luce to zalicza sie te pipsy dla gracza a nie otwiera sie pozycje po cenie brokera. Zawsze lepszej dla brokera oczywiscie. Wiec reasumują jesli cena jest oczekująca to znaczy ze chcę tylko taką cenę a nie 50 pipsow niżej wiec jesli nie ma ceny mojej nie zgadzam sie na otwarcie o 50 piek w innym miejscu. Logika oczywiscie jest po stronie brokera. cdn.....

Dodano po 2 minutach:

Jesli chodzi o cene czy byla na wykresie oczywiscie że była trochę inna niż u innych brokerów ale raczej nie odbiega więcej niż 1-2 pipsy

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

fxadi pisze:Po za tym zaciągając jezyka u innych brokerów kiedy zlecenie oczekujące jest w luce to zalicza sie te pipsy dla gracza a nie otwiera sie pozycje po cenie brokera
Tak, ciekawe kto za darmo rozdaje kasę. Cena musi być realizowana po najbliższej możliwe bo inaczej broker poszedłby z torbami. Na prawdziwych rynkach nie ma mowy o takich rzeczach (i u prawdziwych brokerów).
fxadi pisze:Wiec reasumują jesli cena jest oczekująca to znaczy ze chcę tylko taką cenę a nie 50 pipsow niżej wiec jesli nie ma ceny mojej nie zgadzam sie na otwarcie o 50 piek w innym miejscu. Logika oczywiscie jest po stronie brokera.
Na MT4 masz 2 rodzaje zleceń oczekujących zlecenia STOP i LIMIT. LIMIT wejdzie tylko po zadanej cenie lub nie, STOP natomiast zrealizuje się po najbliższej możliwej cenie. Więc to nie wina brokera a Twoja niepełna wiedza.
fxadi pisze:ale jak wyjaśnić że otwarcie na wszystkich parach było o 23 .00 a tam gdzie miałem duże pozycje oczekujące otwarcie nastąpiło o 23.07. przypadek????????
To możesz wyjaśnić z brokerem i próbować reklamować ale pewnie powie że rynek się o tej porze otworzył, bądź dopiero od tego czasu była płynność.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Z tym otwarciem różnie bywa. Mimo, że umownie wskazywana jest godzina np. 23:00 to często pierwsze ticki pojawiają się kilka minut później. Nie zawsze na wszystkich symbolach i nie zawsze tak samo. AM sobie to rozwiązało kiedyś w taki sposób, że po prostu handel rozpoczynali o 23:20-30. Ba, dokładna godzina nigdy nie była znana ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ