MIG Investments

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
24
39%
Poza paroma minusami są ok
5
8%
Przeciętny
17
28%
Mają wiele wad
3
5%
Stanowczo odradzam
12
20%

Liczba głosów: 61

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

Nie bede tu reklamował brokerów ale przynajmniej 2 z którymi rozmawiałem przyznali mi racje ze kasa się należy, co do płynności na rynku wszystko było OK sprawdzałem na innych platformach jakie miałem otwarte gdyż zawsze się wspomagam konkurencją na wszelki wypadek , Pozdrawiam.
ps.Tak jak mówiłem broker zawsze znajdzie argument żeby nie zapłacić :)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

fxadi pisze:Tak jak mówiłem broker zawsze znajdzie argument żeby nie zapłacić
nie każdy- ja np. jakiś czas temu złożyłem reklamacje do FXCM i nie dość, że mi ją uznali, to zwrócili mi świadomie kasę dwukrotnie- jak napisali "na zachętę". Więc jak widać poziom brokerów jest bardzo zróżnicowany.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

stanowczo Panie I Panowie odradzam tych złodziej działających pod przykrywką szwajcarskiej solidności Mig Bank to jeden z większych oszustów na rynku mógłbym napisać wiele ale honor mi zabrania z dala od tego brokera.....

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

stanowczo Panie I Panowie odradzam tych złodziej działających pod przykrywką szwajcarskiej solidności Mig Bank to jeden z większych oszustów na rynku mógłbym napisać wiele ale honor mi zabrania
Tak nie można.Jeżeli Masz coś do nich to opisz szczegóły lub nic nie pisz ponieważ nie wiemy czy to Twoja wina czy ich......

Pozdrawiam.

Dodano po 17 minutach:

Ps. jak ktoś ma chwilę ..dobrze by było napisać co tym brokerze pisze się na zagranicznych forach......
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

trader0002
Gaduła
Gaduła

moze na ostatnim przykładzie wyciągniecie wnioski zaznaczam ze bylo ich wiecej!!!!
Pewnego wspaniałego dnia kiedy rynek chodził pieknie wyniki moich transakcji byly bardziej zasakakujace nic prawdopodobne ale niestety prawdziwe bo wykrecilem grubo ponad 200 proc i kilkadziesiat tysiecy zł byly to dosc powazne kwoty ale co na to broker broker postanowił sobie trochę pograć ze mną na moj rachunek ....
zaczął opóźniać zlecenia aż w końcu po otwarciu zleceń kiedy to chciałem postawić sl i tp cudem techniki serwer im sie zawiesił , pomijam fakt ze wiesza im sie zawsze kiedy jest najlepsza gra:(... ale to nic u mnie się zawiesił na dłuższą chwile ale tylko do momentu kiedy szczyscili konto gdzie sekundę później nagle sie odwiesił hehehehe też przypadkiem - ogólnie nie polecam bo to najwięksi oszuści i to ze Szwajcarii heheh nigdy wiec oszustow finansowych z tego kraju
ps.przypomnialo mi sie jeszcze cos smiesznego ,,,,,, zamykanie pozycji po dostępnej cenie dla brokera heheheheh tłumacze .. dostępnej najlepszej dla brokera tzn. na minus dla mnie gdzie na innej platformie zarabiałem a u nich traciłem, pozdrawiam życzę milej lektury

zz
Maniak
Maniak

trader0002 poczytaj ostatnie posty z BOSSAFX, czy Tobie też takie numery się zdarzały...? tz. robili bad ticjki następnie je czyścili z wykresu?.

Pozdrawiam.

Dodano po 3 minutach:

Ps. pytam dlatego ponieważ tego fizycznie nie wyłapie..,A jeżeli skasują to nikt nawet nie będzie wiedział.....
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

trader0002
Gaduła
Gaduła

tu raczej za czesto sie nie zadażało inna cena owszem ale delikatnie inna od innych......natomiast to o czym piszesz zdarzyło się raz ten raz , który ja wychwyciłem bo porównałem z innym brokiem i oddali kasę bez gadania.... :) ogolnie zdala od tego brokera ...po fakcie zacząłem czytać o tym brokerze na stronach międzynarodowych i opisywali ich jeszcze gorzej wiec coś w tym jest jak inni tez piszą złe rzeczy na nich

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Dzisiaj mój broker (MIG) załadował mnie 2 x w ch....
Dałem oczekujące zlecenie SELL STOP i zrealizował mi 6,2 pipsa niżej, a SL mi skasował 14,3 pipsa wyżej niż ustawiłem.
Razem więc na transakcji nie straciłem 21 pipsów (tyle miałem ustalony SL) tylko 41,5 pipsa.
I jak tu sobie ustalać jakiś MM?

Dziwne, że przy TP nigdy nie ma żadnych poślizgów ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

zz
Maniak
Maniak

Mike_Scofield pisze:Dzisiaj mój broker (MIG) załadował mnie 2 x w ch....
Działo się to w normalnej sytuacji rynkowej?.
Może było tak że na chwilę rozszerzył spred o 5-6 pipsów i w ten sposób robią ludzi w balona ?.
To by tłumaczyło.

Pozdrawiam.

Ps. tym bardziej że prawdopodobnie nie śledzisz non stop zleceń oczekujących.
Dlatego ruszyłem ten temat w XTB aby zwracać uwagę na to u swoich brokerów i potem o tym pisać ponieważ też tego doświadczyłem ,a nikt przeważnie tego nie obserwuje i nie zwraca na to uwagii.
Moim zdaniem takie działania dyskwalifikują brokera dlatego o tym piszcie !!!.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

zz pisze:Może było tak że na chwilę rozszerzył spred o 5-6 pipsów i w ten sposób robią ludzi w balona
To był SELL STOP, więc przy wejściu spread nie miał nic do rzeczy.
Wejście o 9:01 więc nie przy jakichś danych. Wywaliło mnie na danych o 10:30, no ale poślizg 14,3 pipsa, to chyba lekka przesada?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ODPOWIEDZ