MIG Investments

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
24
39%
Poza paroma minusami są ok
5
8%
Przeciętny
17
28%
Mają wiele wad
3
5%
Stanowczo odradzam
12
20%

Liczba głosów: 61

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sgorn pisze:W porównaniu do Dukasa, jakie są wasze typy ?
Trudno porównywać do Dukascopy, bo MIG ma MT4, czyli jest STP.
sgorn pisze:powiedzmy ze jest wiekszy kapital, wazne jest bezpieczenstwo srodkow
To bez znaczenia - każdy broker mający siedzibę w Szwajcarii musi mieć licencję bankową, co jest jednoznaczne z gwarancją do 100 000 CHF. W Dukascopy dodatkowo od kapitału 250 000 USD można trzymać środki w wybranym banku kustoszowym i nie trzeba wpłacać ich do brokera.
sgorn pisze:egzekucja, koszty transakcji
Egzekucji nie będę porównywał, a koszty transakcyjne... Zależy na czym ;). Najłatwiej odpalić demo Dukascopy + tabela z prowizjami i samemu sprawdzić. Tam jest to zależne od wpłaconego kapitału, obrotu, equity...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Scoobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Scoobi »

sgorn pisze:witam,
ponawiam pytanko. W porównaniu do Dukasa, jakie są wasze typy ?
powiedzmy ze jest wiekszy kapital, wazne jest bezpieczenstwo srodkow, egzekucja, koszty transakcji
dzieki za info
koszty przeslania kasy do nich masz spore bo z udzialem banku posredniczacego, nie pamietam dokladnie jaka kwota. kilkadziesiat zl jakos.

egzekucja, roznie, na poczatku szybko szlo, gralem na indeksach jak tylko weszly u nich. jak wpadlo pare zyskownych transakcji to zlecenia potrafily po kilkadziesiat sekund wisiec potem, przy egz rynkowej to wiadomo, czesto jak juz weszly to z niekorzyscia. wiec wyplacilem.
z wyplata nawet wieksza nie bylo problemu.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

dziekuje Panowie za info
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:sgorn napisał:
W porównaniu do Dukasa, jakie są wasze typy ?

Trudno porównywać do Dukascopy, bo MIG ma MT4, czyli jest STP.
egzekucja, roznie, na poczatku szybko szlo, gralem na indeksach jak tylko weszly u nich. jak wpadlo pare zyskownych transakcji to zlecenia potrafily po kilkadziesiat sekund wisiec potem, przy egz rynkowej to wiadomo, czesto jak juz weszly to z niekorzyscia. wiec wyplacilem.
Wygląda mi to nie na STP, a zwykłego MM z DD

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

annaolszewska2
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: annaolszewska2 »

Jestem zainteresowana zainwestowaniem kapitału w Mig Banku ale nie wiem czy to bezpieczne i z jakim to wiąze sie ryzykiem ,wiadomo ze jak ktoś chce pozystać twuj kapitał to bedzie zachwalał swuj produkt , powiem że chodzi o zainwestowanie ok 2mln zł i oni tym kapitałem będą obracać a mi mają wypłacać comiesiąc odsetki ok 5 % miesięcznie .
Brzmi nieżle ale czy to prawda i z jakim ryzykiem sie wiąże to nie wiem.

Lokaty które są u nas to jedno wielkie nieporozumienie zaoferowano mi ok 5,5% rocznie w DZ Bank w Pol Bank lepiej ale też bez szału 7,6% oczywiście od tego odjąć 19% podatku doch.

Ma ktoś jakiś pomysł na ulokowanie takiego kapitału z dobrą stopą zwrotu kwartalnie badż miesięcznie wypłacanymi odsetkami , no i oczywiście zeby kapitał był odpowiednio chroniony .

Prosze o podpowiedzi bede wdzięczna .
annaolszewska.acn@gmail.com

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

annaolszewska2 pisze:twuj
annaolszewska2 pisze:swuj
Netykieta wymaga aby wypowiadając się na forum publicznym zadbać o formę, skład i poprawność gramatyczną swojej wypowiedzi.

annaolszewska2
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: annaolszewska2 »

Mam dyslekcje i staram sie sprawdzać ale nieraz coś umknie (nie bądz taki poprawny...).

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

annaolszewska2 pisze:Mam dyslekcje i staram sie sprawdzać ale nieraz coś umknie (nie bądz taki poprawny...).
Jakbyś miała dysleksję, to byś napisała "ómknie" :mikolaj:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

annaolszewska2 pisze:powiem że chodzi o zainwestowanie ok 2mln zł i oni tym kapitałem będą obracać a mi mają wypłacać comiesiąc odsetki ok 5 % miesięcznie .
Brzmi nieżle ale czy to prawda i z jakim ryzykiem sie wiąże to nie wiem.
Ok. 180% rocznie procentem składanym? No ładnie... Tymbardziej, że zapewniają równe 5% co miesiąc... :)
Zapytaj ich wprost jakie jest ryzyko - tak będzie najlepiej. Z ciekawości możesz też wkleić tutaj co odpisali, bo robi się ciekawie... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

raposo pisze:Ok. 180% rocznie procentem składanym?
Skąd Ci się wzięło 180% procentem składanym?
Może zamierzają robić 6% miesięcznie z czego 5% zobowiązują się wypłacać co miesiąc inwestorce ...

ODPOWIEDZ