Aekold pisze:A bo ja wiem zapytaj sie ich
EDIT:
- Nie ma bad tickow, tzn. ja jeszcze nie widzialem. Maja filtrowanie
notowan;
- Jest dealing desk;
- Rekwotowania na porzadku dziennym;
- Nie zawsze cena ktora widac na wykresie jest do handlowania (blad 'off
quotes');
- Uderzenie w TP nie gwarantuje jego realizacji, ze SL raczej nie ma
problemu;
- Realizacja zlecen b. dluga, kilka - kilkanascie sekund;
- O automatyczny trading musisz wyslac specjalne podanie;
- Kase wyplacaja w ciagu 3 dni;
Takie sa realia na MIG - dla mnie nie do przyjecia

Bad ticki są - zdarzają się. Jesli zrobisz deal na bad ticku - to dokonają korekty i to zarówno na twoją niekorzyść - czyli odbiorą ci zysk , ale także na twoją korzyść !!! Jak bad tick uaktywni ci SL to przywrócą ci pozycje.
Kiedyś moja cena uderzyła w TP i był to najwyższy tick lokalny ( mialem L i była to 2 w nocy ) rano patrze - cena była o 2:12 a zlecenia wciąż otwarte
Zadzwoniłem rano powiedziałem o co chodzi. Powiedzieli ze oddzwonią. Zadzwonili za 10 minut uwzględniając cene nocną zamknęli pozycję z moim zyskiem - po cenie nocnej pomimo że rynek rano był 80 pips niżej
Reqoutes są ale tylko wtedy kiedy ich cena na MT4 nie zgadza się z ECN. Są podpięci pod ECN zmiana na ECN powoduje zmianę u nich na MT4
Jak pohandlujesz u nich trochę - kilka tygodni i nie bedziesz ewidentnie skalpował - zostajesz " przerzucony" do klientów " zaufanych" i realizacja każdego trejdu trwa 1-2 sekundy . Sprawdzone na rach REAL !!!
Przelew ze Szwajcarii do PL kosztuje 16 usd. trwa 3 dni.
I jeszcze jedna uwaga - w 2007 roku - co sami piszą w mailach do swoich klientów: zrobili we własnej firmie transakcje na ok 90.000 lotów usd MIESIĘCZNIE
.
W 2007 roku dokapitalizowali się z 1mln chf do 10 mln. chf
Oceniam - ale to jest moje prywatne wyliczenie , że mają ok 4 tys. otwartych rachunków.
PS. Ostatnio na ich stronie www jest ogłoszenie że poszukują do pracy w Szwajcarii osób ze znajomością m.in. jęz polskiego.
Znaczy się nie tylko ja jestem ich polskim klientem.
Link dla szukających pracy w mig :
http://www.migfx.ch/en/corporate-news/c ... wUid%5D=18