pomysł na strategię 95procent skuteczności
pomysł na strategię 95procent skuteczności
Witam,krótko i na temat. Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów na duzym lewarku ponieważ zauważyłem iż w 99 procentach następuje samobieżne cofnięcie rynku o pewien procent tego już nie będę opisywał,skoki które biorę pod uwagę to od 20 do maks i powiem tak iż mam dużą skuteczzność ale chodzi mi o to iż to jest min to 15godz przy kompie może jakiś doświadczony treder powiedziałby mi czy byłaby możliwość zrobienia automacika do tego, z góry dziekuję
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
-
- Stały bywalec
Re: pomysł na strategię 95procent skuteczności
Pytaniie tylko, co to znaczy: duży skok? Jak to definiujesz? W którym momencie zajmujesz pozycję, tj. jak określasz, że to "ten moment" na odwrócenie? I co w sytuacji, gdy okaże się, że kurs nie zawraca, tylko dalej idzie przeciwko tobie - jakiś SL?labrador pisze:Witam,krótko i na temat. Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów na duzym lewarku ponieważ zauważyłem iż w 99 procentach następuje samobieżne cofnięcie rynku o pewien procent tego już nie będę opisywał,skoki które biorę pod uwagę to od 20 do maks i powiem tak iż mam dużą skuteczzność ale chodzi mi o to iż to jest min to 15godz przy kompie może jakiś doświadczony treder powiedziałby mi czy byłaby możliwość zrobienia automacika do tego, z góry dziekuję
j_d
Pierz Andrzej Po co chcesz współpracować skoro gościu opisał metodę i sam ją możesz realizować ?
I w ramach wdzięczności sprezentować robota autorowi.
Autorowi wątku powiem tak:
Chciałbym żeby to było takie proste.
Wszyscy byśmy byli milionerami.
Nie wiadomo jaki długi będzie skok, czy się cofnie, ile się cofnie itd.
I w ramach wdzięczności sprezentować robota autorowi.
Autorowi wątku powiem tak:
Chciałbym żeby to było takie proste.
Wszyscy byśmy byli milionerami.
Nie wiadomo jaki długi będzie skok, czy się cofnie, ile się cofnie itd.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
A co cię to qrna obchodzi ...qtt pisze:Pierz Andrzej Po co chcesz współpracować skoro gościu opisał metodę i sam ją możesz realizować ?
Jak ja nie cierpię takich ludzi jak ty qtt ..
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Witaj, mam doświadczenie w grze w ten sposób i powiem ci że jest to extremalnie niebezpiecznie! Dziwie się że masz 95% skuteczności ale jeżeli masz taką skuteczność to podziel się z nami informacjami.labrador pisze:Witam,krótko i na temat. Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów na duzym lewarku ponieważ zauważyłem iż w 99 procentach następuje samobieżne cofnięcie rynku o pewien procent tego już nie będę opisywał,skoki które biorę pod uwagę to od 20 do maks i powiem tak iż mam dużą skuteczzność ale chodzi mi o to iż to jest min to 15godz przy kompie może jakiś doświadczony treder powiedziałby mi czy byłaby możliwość zrobienia automacika do tego, z góry dziekuję
Ja powiem od siebie tak, również grałem na eur/usd i wszystko jest dobrze dopóki cena rusza się 100 pipsów do góry i na dół. Wykorzystywałem 3zl semafory z modyfikacja dla 3 = 500 lub 1000, dla 2 = 250 lub 500, dla 1 = 0.
Wszystko jest fajnie, wrzucasz pozycje buy w twoim przypadku gdy cena opadnie o jakiś procent od szczytu i w konsolidacji jest fajnie. Ja robiłem innaczej, dokładałem pozycje bez stop lossa, i semafor numer 3 lub 2 repaintował bo taka jego rola i dokładałem, dokładałem potem cena idzie w dobrym kierunku i jest profil ale...
Gdy eur/usd zrobi sobie maraton po 200 lub 250 pipsów w jednym lub drugim kierunku to popłyniemy w siną dal.
Dlatego proponuje aby znaleźć inną parę niż głowne pary bo są zbyt niebezpieczne na taką grę.
Możliwe że eur/chf by się nadawał do takiej gry, chociaż tam widzę zbyt dużo szpil.
Warto by było poszukać takiej pary która ma ruchy w zakresie 50 lub 100 pipsów i delikatnie rysuje trendy wtedy ma to sens, powtarzam delikatnie rysuje trend, główne pary potrafią nurkować i wzbijać się jak szalone.
Jakieś pomysły?
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Następny ...pawelklos pisze:Dziwie się że masz 95% skuteczności ale jeżeli masz taką skuteczność to podziel się z nami informacjami.
labrador szuka kogoś, kto mu napisze automacika, a tu już sępy czekają na gotowy system ...

Duży skok zapewne chodzi o % ruchu ceny od ostatniego szczytu lub dołka. Ja grałem trochę innaczej, autor bierze po określoną ilość pipsów na dużym lewarze, ja dokładałem pozycje zawsze taką samą i brałem co się dało brać.JD_Investment pisze:Pytaniie tylko, co to znaczy: duży skok? Jak to definiujesz? W którym momencie zajmujesz pozycję, tj. jak określasz, że to "ten moment" na odwrócenie? I co w sytuacji, gdy okaże się, że kurs nie zawraca, tylko dalej idzie przeciwko tobie - jakiś SL?labrador pisze:Witam,krótko i na temat. Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów na duzym lewarku ponieważ zauważyłem iż w 99 procentach następuje samobieżne cofnięcie rynku o pewien procent tego już nie będę opisywał,skoki które biorę pod uwagę to od 20 do maks i powiem tak iż mam dużą skuteczzność ale chodzi mi o to iż to jest min to 15godz przy kompie może jakiś doświadczony treder powiedziałby mi czy byłaby możliwość zrobienia automacika do tego, z góry dziekuję
j_d
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Qrna Panowie, a może zamiast "obcinać" po parę pipsów w przeciwnym kierunku, zgarnąć duuuużo pipsów zgodnie z trendem?labrador pisze:Moja strategia działa w ten sposób iż obserwuje wahania eurusd i po dużym skoku nie ważne w którym kierunku otwieram pozycję odwrotną i obcinam po parę pipsów

Nie potrzeba 95% skuteczności, wystarczy około 60% ...
Z całym szacunkiem, ale nie jestem żadnym sępem i nie czekam na nic gotowego. Widzę że autor podobnie gra jak ja kiedyś grałem i albo przeczyta moje posty i uchroni swoją gotówkę albo wymieni się ze mną/nami pomysłami.Mike_Scofield pisze:Następny ...pawelklos pisze:Dziwie się że masz 95% skuteczności ale jeżeli masz taką skuteczność to podziel się z nami informacjami.
labrador szuka kogoś, kto mu napisze automacika, a tu już sępy czekają na gotowy system ...