fx_rambo pisze:makofski pisze:Maxi pisze:
czemu taki mały profit?
nie lubię tkwić z otwartymi pozycjami, mam strategię opartą na grze większą kwotą na mocne setupy przy wąskim TP
pozdrawiam
jak dla mnie używanie nie swoich setupów to raczej brak strategi
czyli gra na sygnałach
sam setup jest tylko cząstką mojej gry. Osobiście zanim wejdę to dorzucam swoje wskaźniki, ustalam stawkę, stopy, profity, ryzyko... a potem jeszcze dokładne wejście w zależności od zachowania rynku. strategia nie musi być skomplikowana żeby była skuteczna, nazywaj to grą na sygnałach - whatever
gart pisze:fxlamer pisze:Zeby uniknąć zbędnych dyskusji powinieneś to ująć tak:
"testowałem i nie osiągnąłem zadowalających wyników, być może testowałem za krótko lub popełniałem jakieś błędy, stąd wnioskuję, że muszę wypracować własny system na bazie mojego wieloletniego indywidualnego doświadczenia".
powinienem ujac to tak:
testowalem i mialem wynik dodatni, ale do konca nie spelnil moich oczekiwan.
....
skoro testowałeś i miałeś dodatni wynik a dalej nie grasz już tą taktyką to co robisz w tym temacie ?
nie szukasz informacji w tej dziedzinie bo już nie grasz PA tylko swoją lepszą strategią.
wiedzą, doświadczeniem, błędami się nie dzielisz - do tematu nic nie wniosłeś.
zupełnie nie rozumiem celowości Twojego wpisu, a Ty ?
Mi przynajmniej się bardzo przyjemnie czyta informacje w tym temacie, jedne biorę bardziej do siebie inne mniej, wiele można się nauczyć ale Waszych demotywatorów pojąć nie mogę. Chyba chcecie żeby tacy goście jak wa$$ i fxlamer sie stąd zwinęli i będzie kupa.
Pozdro